lauantai 24. helmikuuta 2018

9


Odotettu päivä saapui eilen. Keitettiin synttärikahvit. Sankarin toiveena oli juustokakku, joten sitä laitettiin. Bastogne-Digestive-pohjalla. Kakun lisäksi juustosarvet, mokkaruudut, donitsit ja muut herkut näytti maistuvan vieraille ja olin tosi tyytyväinen tarjoiluihin. Kaikki meni muutenkin nappiin ja itekin ehdin juoda kahvit jo toisesta keitetystä pannullisesta. Kiitos vieraille <3

Tänään on oikea synttäripäivä. Yhdeksän vuotta sitten hengailin Vaasan keskussairaalassa pienen nyytin kanssa. Mun ja Annukan alku oli vaikea. Synnytys oli ihan hirveä ja typy syntyi loppuviimein kiireellisellä sektiolla. Päivät sairaalassa oli tuskaisia, kun sektiohaavan kanssa ei pystynyt aluksi edes kylkeä kääntää ja olin aika apealla mielellä. Ehkä vaikean synnytyksen takia tai ehkä uuden äidin hämmennyksen takia äidinrakkaus heräsi vasta pikkuhiljaa eikä hurjana ryöppynä vauvan synnyttyä. Vähän murehdinkin sitä aluksi, että missä ihmeessä on se ylitsevyöryvä rakkauden tunne.

Täällähän se nyt on. Se tuli vihdoin kotona suurimman hämmennyksen hellitettyä. Se tuli, kun katsoin pipo päässä äitiyspakkauslaatikossa nukkuvaa pientä pirpanaa. Se tuli, kun Annukka putosi taaperona sängyltä. Se tuli, kun opeteltiin Viileän Venlan sanoja ja tanssittiin olkkarissa. Se tuli, kun typy lähti ekaa kertaa päiväkodin retkelle. Se tulee joka päivä jossain kohdassa ja sitähän riittää vaikka pienelle kylälle.

Annukka on aina vaan upea. Taiteellinen, herkkä ja älykäs. Lahjakas niin monella tapaa. Tytöllä on huikeat tuntosarvet ja se aistii ja tuntee kaiken. Pahimmat uhmat on tasaantuneet ja vaikka vieläkin mennään välillä nollasta sataan ja takaisin sekunneissa, osaa typy jo paremmin hallita tunteitaan. Annukka rakastaa reissuja, hienoja kattauksia ja elokuvailtoja. Se käy taidekoulussa ja voikassa ja se viihtyy omien puuhiensa kanssa yksin pitkiäkin aikoja. Se rakastaa, kun äiti tulee illalla hetkeksi viereen pötköttämään ja höpöttämään ja se on maailman nopein puhuja. Annukka on välillä raivostuttava ja aina niin rakas. Ihan täydellinen yhdenksänvuotias, josta mutsi on niin älyttömän ylpeä.  

 Hyvää Annukan synttäripäivää!
Sannis

2 kommenttia:

 1. Ihan älyttömän paljon onnea kauniille Annukalle <3. Mun mielestä typyn koko olemuksesta paistaa joku sellanen erityinen viisaus ja rauha. Tai joku, mitä en osaa selittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka ja äiti kiittää!
   Annukka on kyllä oikeesti vanha sielu. En tiedä, uskonko ollenkaan uudelleensyntymään, mutta tuo lapsi on kyllä ollut joku vanha ja viisas tietäjänainen aiemmin.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3