Rahkapullat


Taikina:

2 1/2dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
1/2rkl kardemummaa
1tl suolaa
1dl sokeria
n 7 1/2dl vehnäjauhoja
100g voita tai margariinia

Täyte:

1tlk maitorahkaa
1/2dl vispikermaa
1 kananmuna
1/2dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl sitruunan raastettua kuorta
1/2rkl sitruunamehua

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon.
Lisää kardemumma, suola ja sokeri.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi,
noin 45 minuuttia.

Leivo 16 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille.
Kohota pullat liinan alla, noin 30 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan.
Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi täyte syvennyksiin.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3