Sitruuna - valkosuklaa Blondie



Pohja

3,
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
150 g voita
3 kananmunaa
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
50 g valkosuklaata rouheena

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sulata  voi. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa, jätä sivuun. Sekoita käsin vispilällä toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito, 4 rkl sitruunamehua ja kuoriraaste. Lisää nesteseokseen 1 tl psylliumia koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet ja nesteseos tasaiseksi taikinaksi nuolijalla. Kääntele sekaan vielä rouhittua valkosuklaata. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, kunnes blondien reunat ovat saaneet hieman väriä, sisus saa vielä olla hieman pehmeä. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.


Sitruunasiirappi

sitruunan mehua (kaikki mitä jäi edellisessä vaiheessa)
1dl vettä
3rkl sokeria


Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja keitä muutaman minuutin ajan. Kostuta blondie-pohja siirapilla eli nostele kostuketta pohjan päälle lusikalla tai pullasudilla.

Valkosuklaakuorrute


100g valkosuklaata
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
sitruunan kuorta

Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sula valkosuklaa sen sekaan. Lisää kerma käännellen sekaan. Levitä kuorrute jäähtyneen ja kostutetun blondien päälle lastalla. Raasta sitruunankuorta koristeeksi kuorrutteen päälle. Leikkaa blondie neliöiksi terävällä veitsellä.
Alkuperäinen resepti on gluteeniton ja löytyy täältä -> www.anninuunissa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3