Kinuskijuustokakku


Pohja:
250g digestive-keksimurua ja 120g voisulaa
-> Sekoita yhteen ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Paista 12min 160 asteessa.

Täyte:
400g tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1rkl maissitärkkelystä
-> Sekoita tuorejuusto notkeaksi, lisää sokeri ja vatkaa pari min.
Lisää vanilliinisokeri, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Lisää 2 munaa yksitellen.
Lisää 1 rkl maissitärkkelystä nopeasti ja kaada seos pohjan päälle. Paista vielä 30-35 min.

Kinuski:
2dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Laitoin itse pintaan kondensoitua, karamellisoitua maitoa sen jälkeen, kun kakku oli paiston jälkeen jäähtynyt. En siis tehnyt kinuskia, koska halusin testata onnistuuko valmiillakin. Itsetehty olisi varmasti asettunut kauniimmin kakun päälle.

Tässä Kinuskikissan ohjeet kinuskin keittämiseen:

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kinuskia lieden keskiteholla välillä sekoitellen 15-20 minuuttia. Kinuskin valmistumisaikaan vaikuttavat kattilan paksuus ja tilavuus, kinuskin määrä ja kiehumiskuumuus. Jos kinuskia keittää liian pitkään, siitä tulee sitkeää ja hankalaa leikata. Näin todennat kinuskin valmistumisen: Seos sakenee nestemäisestä kastikemaiseksi ja tummuu hieman väriltään. Tiputa pisara kinuskia jääkylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Jatka keittämistä, jos pisara hajoaa veteen pudotettaessa. Mikäli pisara putoaa lasin pohjalle ehjänä, kinuski on valmista. Valmiin kinuskin lämpötila on 110-112 astetta. Kaada kinuski heti kakun päälle.

Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä, mieluusti yön yli jääkaappiissa. Halutessasi voit ripotella ennen tarjoilua hieman sormisuolaa päälle.

Me järkeiltiin minin kanssa, että tehdään hieno kuviokoristelu tomusokerilla kakun päälle ja sen jälkeen laitettiin se vielä hetkeksi jäääkaappiin. No, ei todella olla mitään kondiittoreja eikä tajuttu, että tomusokerihan sulaa kostean kinuskin päälle jääkaapissa. Saa ottaa mallia :D :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3