Sitruunamuffinsit



1 sitruuna
3 kananmunaa
3dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
4dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
200g kermaviiliä, maustamatonta jugurttia tai esim. turkkilaista jugurttia

Pese sitruuna. Raasta siitä kuori (1-2tl kuoriraastetta) ja purista puolikkaan sitruunan mehu (n. 1/2dl).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon margariini, sitruunan mehu ja sitruunan raastettu kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
Lisää jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa.
Sekoita varovasti.
Jaa taikina muffinivuokiin. Ohjeen mukaan 12 kpl. Meillä tuli pienempiä yli 20 kpl.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20min.

Kuorrute:
100g huoneenlämpöistä voita
180g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilliinisokeria
n. 500g tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi.
Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja jatka vaahdotusta täydellä teholla 2–3 minuuttia.
Lisää vanilliinisokeri ja tomusokeri pienissä erissä koko ajan sähkövatkaimen pienimmällä teholla vatkaten.
Nosta varovasti vatkaimen tehoa ja jatka vaahdotusta vielä n. 5min.

Jäähdytä muffinsit täysin ja kuorruta. Lisää koristeeksi esim. nonparelleja.

Alkuperäinen resepti: K-ruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3