Saran paras kahvikakku


Kakkutaikina:
200g voita
3dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2,5dl kermaviiliä
5,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa

Murotaikina:
1,75dl ruskeaa sokeria (esim. fariini)
1,25dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
4-5rkl voita
ripaus suolaa

Kuorrutus:
2dl tomusokeria
0,5dl vaahterasiirappia


Kakkutaikina:
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen välillä sekoittaen.
Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili ja sekoita hyvin.
Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää ne taikinaan.

Murotaikina:
Laita kaikki aineksen kulhoon ja nypi sekaisin.
Jos tuntuu kovin kuivalta, lisää voita tai pieni loraus maitoa.
Murotaikinan pitäisi muistuttaa rakenteeltaan piparkakkutaikinaa.

Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Voit käyttää myös leivinpaperilla vuorattua irtopohjavuokaa,
Ripottele puolet murotaikinasta perustaikinan päälle.
Lisää vielä loput kakkutaikinasta ja sen jälkeen loput murotaikinasta.

Paista 50-60 minuttiia 180 asteessa.

Kuorrutus:
Sekoita ainekset massaksi ja pursota haluamallasi tavalla kakun päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3