Katkarapupiirakka



Katkarapupiirakka

Pohja:
150g voita
125g juustoa raastettuna (rasvaa 20-30%)
2dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 kananmunaa
3dl kuohukermaa
125g juustoa raastettuna (rasvaa 20-30%)
250g katkarapuja
n. 50g tuoretta tilliä
(ripaus yrittisuolaa)

Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Nypi joukkoon myös jauhot.
Painele taikina piirakkavuokaan (26-28cm) pohjalle sekä reunoille ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut sekä hienonnettu tilli. Suolaa ei välttämättä tarvitse, mutta jos käytät, lisää se tässä vaiheessa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 40min. Jos pinta tummuu nopeasti paiston aikana, laita päälle leivinpaperi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3