170g voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
250g karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota)
Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja).
Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi (n. 5 minuuttia). Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
Lisää kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) sekä suklaa ja sekoita nopeasti.
Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään 30 minuutiksi.
Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C.
Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä!
Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Huom! Älä laita taikinapalloja kuumalle uunipellille.
Resepti löytyi osoitteesta http://www.wickedsweetkitchen.com/2013/03/chocolate-chip-cookies-amerikkalaiset.html?m=1

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, kun kommentoit <3