sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Work


Kyselin postaustoiveita tossa joku aika sitten ja duuniin liittyvistä jutuista sais kuulemma kirjoitella. No, tässäpäs yksi mun työviikoista. Kuvat on mun "EasyFit"-kansiosta, Instagram-matskua. Ei tältä viikolta kaikki ollenkaan.

Maanantai

Väsyttää. Eka arkipäivä tytöille kuukauden loman jälkeen ja samalla eka päivä, kun pitää herätä ennen seiskaa. Tyttöjen kuskaamisen, kahvinjuonnin, eväiden teon ja miljoonan muun aamupuuhan jälkeen aloitan duunit avaamalla sähköpostit. Omassa sähköpostissa on vähemmän settiä.. muutama viesti ketjujohdolta ja yleistä sälää laskuttajalta. Officen postissa on pitkä litania tavaraa. Siellä on aina. Meille tulee päivän aikana tosi paljon viestejä ja niihin vastaamiseen menee iso siivu päivästä. Sähköposteihin meillä vastaa kaikki, jotka respassa tekee duunia. Kolme tyyppiä siis tällä hetkellä.

Hoidan pari hankalampaa laskutusjuttua päätökseen, laittelen viestejä sinne sun tänne. Yhden asiakkaan s-posti ei mene perille, vaikka koitan vastata asiakkaan lähettämään viestiin. Miten rasittavaa! Laittelen whatsappia ohjaajille ja kyselen, miten kauden eka viikko meni. Tarkistan edellisen viikon kaikkien tuntien kävijämäärät ja vilkaisen, että tämän viikon nettiaikataulussa on kaikki oikein. Saan duunailla yksin hyvän tovin, kunnes Ellu tulee pelipaikalle.

Ellun kanssa käydään läpi nopeat kuulumiset ja jutellaan tuleva viikko läpi. Tarvitaan tuurausapua parille tunnille ja laittelen viestejä siitä. Tsiigataan ketjujohdon webinaari, jossa käydään tulevia kampiksia ja muita yleisiä asioita läpi. Mainostan tulevaa BodyPump-spesiaalia FB:ssä ja Instassa. Heitän lounaan huiviin ja lähetän kilometrin pituisen ääniviestin bossille.

Iltapäivällä kammataan Ellun kanssa tukat ja hypätään asiakaspalveluun. Aika hyvä hässäkkä ja asiakkaita riittää. On uusia asiakkaita, on tutustujia ja muutama inttiin ja vaihtoon lähtijä palauttelee avaimia. Jengi tuo liikuntaseteleitä ja kyselee hukkuneiden tavaroidensa perään. Joku haluaa tietää enemmän pienryhmävalmennuksista ja toinen miettii, mihin ryhmäliikuntatunnille kannattais mennä.

Imuroin pikaisesti stereokaapin ja kirjaan ylös mitä pitää seuraavana päivänä hoitaa. Ehdotan Trainereille ideaa uudesta kuntosalikurssista ja otan bossin kanssa puhelinpalaverin päivän polttavista aiheista. Cecilia tulee pitämään ekaa tuntiaan ja käyn jelppimässä stereoiden kanssa. Samaan aikaan toki on respassa jo pitkä jono ja Sannista huudellaan monesta suunnasta. Mun mielestä se on jotenkin ihan hauskaa. Että kaikki tarvii mun apua aina vähän siellä sun täällä :)

Hoksaan, etten oo laittanut Cecilialle valmiiksi pukukaappia tai avainta, joten kollaan äkkiä avaimen ja fiksaan tyhjän kaapin valmiiksi. Tiina käy respassa tuntiensa välissä ja huikkii, mitä haluan ohjata lauantain tunnilla, kun ohjataan porukalla. "Ei väliä, valitkaa te eka ja laittakaa mulle loput!" :D Äkkiä vaatteet vaihtoon, vesipullo täyteen ja omalle tunnille.

Omia tunteja mulla on maanantaisin vain yksi, Body 45. Perustunnit on mun bravuureja ja tykkään älyttömästi tästä maanantain setistä. Edellisellä viikolla hyvin harjoiteltu ohjelma on muistin päällä eikä tarvi sen kummemmin kerrata, joten ei muuta kuin suoraan saliin ja asioiden äärelle. Kulkee hyvin ja on törkeen kivaa!

Tunnin jälkeen vaihdetaan vielä sanat meidän Zumba- ja Jooga-ohjaajan Satun ja Ellun kanssa ja kun kaikilla on takit päällä, tulee asiakas ilmoittamaan, että on hukannut avaimensa ja tavarat on kaapissa. Nämä tulee aina just, kun oot astumassa ovesta pihalle :D Kaappi saadaan auki, tavarat pihalle ja hommat selvitettyä. Kymmenen tunnin jälkeen oon takaisin himassa ja hyppään suihkuun.

Tiistai

Aloitan duunipäivän jo himassa. Tiedossa on puhelinpalaveri ja mietin, että saan sen paremmin hoidettua kotona, ilman häiriöitä. Fiksaan asiakkaalle saliohjelman, tyhjään sähköpostia, järjestän palaveria Trainer-tiimin kanssa ja otan puhelun bossin kanssa. Duunikone on unohtunut töihin, joten totean että pakko kuiteskin lähteä mestoille, että saa hommia hoidettua.

Ellu on pelipaikalla ja jutskataan taas päivän polttavat aiheet läpi. Ainakin putkimiehelle pitää soittaa ja pari muutakin juoksevaa asiaa hoitaa. Pikalounas ja se puhelinpalaveri...liittyy Personal Trainer-juttuihin ja meidän tiimin johtamiseen. Saadaan hommat askeleen eteenpäin, joten puhelu bossille ja ilmoittautuminen myynninjohtamiskoulutukseen.

Tiistaisin vedetään viikkopalaveri Ellun ja meidän respatyypin Kajn kanssa. Tulossa on kivoja juttuja.. vähän arvontaa ja pehmolelukeräystä vähävaraisille perheille. Jaetaan tehtävät ja duunit ja lähdetään hommiin. Ellu ja Kajtsu respaan, meikäläinen skannailemaan laskuja kirjanpitoon ja koodaamaan illan jumppia. Kaikki on onneksi jumppia varten valmiina, pitää vaan palauttaa nopsasti mieleen.

Ennen illan tunteja ohjaan asiakkaalle uuden saliohjelman. Sannan kanssa ollaan just aloitettu duunit yhdessä ja eka ohjauskerta on hauska. Kokeillaan liikkeet ja laitteet läpi, höpistään ja nauretaan. Ohjauksen jälkeen jumppavaatteet niskaan ja tunnille. Spin 30 - Core 30 - Kehonhuolto 30 on mun tiistaisetti ja se on suosittu kaudesta toiseen. Melkein aina on salit täynnä, mikä lämmittää kyllä ohjaajan sydäntä enemmän kuin arvaiskaan. Heitän töissä pikasuihkun ja fiksaan vielä officet suurinpiirtein siistiksi seuraavaa päivää varten. Yhdeksän ja puoli tuntia vierähti taas heittämällä.


Keskiviikko

Tuun töihin kasilta. Ekaluokkalaisen piti olla uimahalliin menevässä bussissa jo puolelta, joten ehdin vähän normaalia aikaisemmin paikalle. Keittelen kahvit ja vaihdan kuulumisia asiakkaiden kanssa. Vähän meinaa käynnistyä hitaasti ja mietin, mistä alottais. Oon koodaillut tuuraajia illan jumppiin ja vielä tulee yksi sairastapaus. Kääk! Kauden aloitukset osuu aina näihin flunssa-aikoihin ja usein ekoilla viikoilla saa säätää. Mulla on itellä sovittu meno enkä voi tuurata, mutta Tiina lupaa vetää supersetin illalla. Hienoa. Ollaan taas good to go :)

Duunailen useamman tunnin yksin, koska muut tulee iltahukiin. Mulla on lista asioita, joita hoidan päivän sähköpostien lisäksi alta pois. Mun kalenteri on aina post iteja ja to do-listoja täynnä. Työtehtävät on usein suht nopeita, mutta niitä on aina sata kerralla. Nyt lukee listalla esim. "Hoida ohjaaja 11.2 jumppaan", "fiksaa ***:n laskutus", "Liidilista Ellulle", "Whiteboard". "Varaa jumppasali 60+-ryhmälle!"

EasyFitillä jumppia pystyy tehdä myös virtuaalisena ja nyt päivitetään uutta virtuaaliohjelmistoa. Kokeillaan ensin Spinning-saliin, mitä asiakkaat on mieltä. Ite oon ainakin lähtöviivalla tyytyväinen. Näyttää siistiltä ja selkeältä. Putkimieskin tulee samaan hikeen ja oon myös siitä tyytyväinen; rikkimenneet suihkut tulee kuntoon nopeasti ja ilman ongelmia. Tsekkaan vielä läpi meidän Trainereiden tekemät uudet sopparit ja lähetän laskut asiakkalle.

Jo kahdelta pakkaan kamat ja suuntaan hakemaan tyttöjä. Keittiökaupoilla pitää olla kolmen jälkeen. Kuuden tunnin työpäivä riitti, kun alkuviikko oli pidempi.


Torstai

Torstai on nykyään aika haipakka päivä. Annukka menee kouluun ysiksi, joten heitän myös Aamun ysiltä päiväkotiin ja duunissa oon tänään 9.30. Avaan sähköpostin, vastaan muutamaan viestiin ja hiippailen respaan, joka aukeaa klo 10. Muutaman asiakkaan ehdin Ellun kanssa ottaa vastaan ennen aamupäiväjumppaa.

Body klo 11 on hikinen ja kiva. Aamupäivätunnilla keskityn vähän enemmän liikkuvuuteen ja otetaan lopussa vähän pidemmät venyttelyt. Jälkeenpäin on superhyvä fiilis. Äitiyslomalla oleva bosskin on tullut pelipaikalle käymään ja vaihdetaan kuulumisia, kun oon ensin käynyt pesemässä kasvot. Ei ehdi suihkuun vielä tässä välissä.

Firman sähköposti on tullut täyteen ja vaatii vähän ylimääräistä työtä poistaa viestejä, hommata lisää tilaa ja varmistaa, että asiakkaat on saaneet meidän lähettämät viestit. Asiakkaita käy tasaiseen tahtiin ja ehdin syödä lounaankin jossain välissä. Asiakaspalvelu on auki klo 13 saakka ja just silloin on kiirettä. 60+ -ryhmä odottelee jo treenien alkua, respassa on jonoa ja samaan aikaan tulee tyyppi asentamaan meidän uutta hienoa asiakaspolku-taulua. Vähän juoksuaskelia ja zen-asennetta niin saadaan kaikki hoidettua.

60+-ryhmällä on luvassa patteriharjoitus. Tämä ryhmä on huippukiva. Ohjataan Ellun kanssa yhdessä ja vuorotellen ja ollaan kokeiltu kaikenlaista. On ollut kiertoharjoittelua, kehohuoltoa, kahvakuulaa, kuminauhajumppaa, pilatesta ja vaikka mitä. Toiminnallisella alueellakin on käyty työntämässä kelkkaa ja heittämässä kuntopalloja. Treenien jälkeen juodaan aina kahvit. Tänään jutellaan lapsista, pakkoruotsista ja Trumpista.

Iltapäivän vimpat tunnit menee liian nopsasti ja tulee kiire. Jumppabiisejä ja koreoita pitää vähän miettiä. Sähköpostia on taas laatikossa ja väkisinkin ajatuksiin hiipii jo kesän aikataulut. Mitä jumppaa, kuinka paljon ja kuka ohjaa? Koska lomat? Ennen puolta viittä on pakko lähteä kiireellä kotiin, että ehditään ekaluokkalaisen ekalle voikkatunnille.

Perjantai

Ekana aamulla pidetään pikapalaveri PT-Teemun kanssa. Sen jälkeen siivotaan paikkoja Ellun kanssa. Juoksumatot ja Crosstrainerit kerää nopeasti pölyä ja hikitahroja ja pyyhitään kaikki puhtaiksi. Sen jälkeen sähköpostia...Joku haluaa jatkaa jäsenyyttään ja joku on saanut tyky-rahaa käyttöön.

Viikonloppuna on Personal Trainer-koulutus meidän tiloissa ja laitetaan meidän lämpösali luentosaliksi; pöydät, tuolit, videotykki ja kirjoitustaulu asemiin. Kouluttajakin on tullut jo mestoille ja jutellaan vähän yleisiä juttuja. Sen jälkeen teen liukuhihnalta laskuja ja lounasaikaan pääsen syömään kaupunkiin. Ei ollakaan käyty lounaalla moneen viikkoon. #vähemmänpullaa-haaste on saanut tekemään eväät aina koko viikoksi kerrallaan ja Floridan reissua ennen/jälkeen ei oo ihan hirveesti tililläkään ollut ylimääräistä.

Lounas menee työhommissa. Casallin edustaja soittaa työvaatteista ja roikun puhelimessa kaiken aikaa bossin ja parin meidän ohjaajan kanssa tulevista happeningeista. Samalla koodataan ketjun nettivastaavan ( tää ei varmaan ole sen virallinen nimike :D ) kanssa uusien nettisivujen muutosehdotuksia kuntoon. Ekaluokkalainenkin soittaa ja laittaa viestiä jostain kaverin luo menosta. Ei ihan kaikista rentouttavin lounashetki :D

Lounaan jälkeen palaan vielä hetkeksi duuniin ja varmistan, että officet on suurinpiirtein siistit. Tarkistan, että kaikki sähköpostit on kuitattu. Kirjaan ensi viikon "to do"-listaa. Varmistan, että ryhmäliikunta-aikataulu näyttää netissä sellaiselta, kuin kuuluu ja teen koulutusporukalle salivarauksen. Oon vielä Trainereihin yhteydessä nettisivujen PT-ajanvaraukseen liittyvissä jutuissa. Ehdin hakea Aamun päiväkodista ennen kolmea ja päästään kotiin.

Illalla tulee viesti.. Yhden ohjaajan kotona on sattunut pieni äksidentti ja lauantain jumppakuviot muuttuu. Tsiigaan kelloa.. huuuh.. tiukille menee, mutta vielä ehtii. Koodaan Ellulle, jaetaan biisit ja systeemit. Mister A alkaa tyttöjen kanssa iltapesulle, meikämuikkeli laittaa makkarin oven kiinni ja leimaa itsensä takas töihin ;D Tunnin verran menee ja sen jälkeen luulen, että uskallan jättää loput aamulle.

Lauantai

Kamat kasaan, jumppapirkko autoon ja volumet kaakkoon. Aloitan työt ajelemalla vähän pidemmän kautta pelipaikalle ja kuuntelemalla jumppamusaa. Autossa on jotenkin helppo sisäistää, kun on pakko istua ja kuunnella.

Vähän jännittää, ehdittiinkö oppia kaikkia, mutta nuan vain menee putkeen ja oon ihan liekeissä. Jumppahommien jälkeen on sellainen olo, että vois mennä vaikka katosta läpi. Jäätävä endorfiinipiikki. Katotaan vielä pari yleistä asiaa kuntoon ja sähköposti, että voidaan jättää officen ovet hyvällä omatunnolla säppiin maanantaihin saakka.


Aika normi viikko. Hektistä ja sata asiaa hoidettavana. Kivaa. Paljon naurua, läpyskän heittoa ja hyvää fiilistä. Välillä ärräpäitä :D Aina jotain pientä ylläriä. Muuttuvat tilanteet kuuluu mun duuniin. Mun ei ole pakko perjantai-iltana alkaa uudelleen koodata jumppajuttuja, kun oon jo päässyt himaan, mutta teen sen kyllä jos on tarve. Epäilen, että just sen takia bossit on mut palkanneet ;D Oman jaksamisen ja tilanteen mukaan saan arvioida, teenkö ite vai delegoinko muille. Usein teen ite. Joskus on tilanteita, kun ei ole mahdollistakaan delegoida. Silloin on jälkeenpäin huippuhyvä fiilis, kun tiukka tilanne saadaan fiksattua.

Tällä kertaa ei ollut koko viikolla mitään menoa mihinkään.. ei promoja, ei koulutuksia, ei tapaamisia duunipaikan ulkopuolella. Tammikuussa onkin paras olla pelipaikalla mahdollisimman paljon, koska hommaa riittää kyllä. Muutama ylimääräinen tunti tuli loppuviimein tähän viikkoon. Hyvä, koska tunnit oli muutaman miinuksella reissun takia.

Huomenna mennään taas. Tänään huilitaan. Mukavaa sunnuntaita!
Sannis

P.S. Mitä te teette työksenne? Viihdyttekö?

2 kommenttia:

 1. Mä rakastan mun työtä, mä oon sairaanhoitaja lastenosastolla :)
  Ja kyllä, mun työ voi kans olla hektistä, mutta löytyy rauhallisiakin hetkiä.
  Ja mullapa on ihanat bonukset verottomina, pikkulasten hymyt hampaattomina ja hampailla :)
  Ja Vaasan parhaat maisemat kaffihuoneesta merelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, teillä on kyllä maisemat kohdillaan. Mutta tenavia en kyllä kestäis.. ku kaikki hellut pitäis saada rutistella ja halailla kaiken aikaa :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3