perjantai 20. tammikuuta 2017

Koulutie

Perjantaita! Tänään pimeää pelkäävää mutsia mietityttää koulumatka.

Hitsi miten inhottavaa lähettää ekaluokkalaista kouluun näillä keleillä. Useimmiten lähdetään aamulla minin kanssa samaan aikaan kuin koululainen. Silloin pudotan typyn auton kyydistä bussipysäkille, josta jo koulu näkyy, katuvalot palaa ja aina muitakin koululaisia näkyy.

Kerran viikossa, joskus kaksi, koululainen lähtee yksin ja voi että, kun tuntuu inhottavalta. Matka ei ole siis pitkä ja nimenomaan haluaisinkin, että ekaluokkalainen tottuu kävelemään, mutta se pimeys. Yyyyh! Meidän talon takaa menee pyörätien pätkä, joka on pilkkopimeä ja vaikka se ei ole pitkä, on se kuitenkin aika pelottava ja onhan tuo loppumatkakin aika aavemainen, vaikka katuvalot palaakin.

Seison yleensä oven raossa niin kauan, että typy on kävellyt talon nurkan taakse ja sen jälkeen sytytän kaikki valot olkkariin ja keittiöön, että talon taakse kulkiessaan neiti näkee, että tsiigaan vielä olkkarista. Hyvinhän nuo matkat on aina tähän asti menneet, vaikka nytkin jo eilen juteltiin, että yksin kulkeminen vähän pelottaa. Lupaan aina jutella puhelimessa typyn kanssa jos on tarve, mutta vielä se ei oo matkalta soittanut.

Ainahan sitä on itekin lapsena kulkenut kävellen ja fillarilla, oli sitten pimeää tai valoisaa, mutta jotenkin sydäntä kylmää. Varsinkin aamujen pimeys on vielä aikuisenakin ollut mulle pelottavaa enkä kovin mielelläni itekään lähtis tonne hiippailemaan.

Miten teillä menee koulutiet?

Sannis

8 kommenttia:

 1. Auttaisko joku otsalamppu tms, joka valasee ihan kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin eilen kans jotain lamppua.. voi olla ettei otsalamppu menis läpi, mutta edes joku taskulamppu.

   Kiitos <3

   Poista
 2. Meillä ekaluokkalainen ei vielä kulje yksin kun omassa pihassa. Asutaan keskustassa. Pian sitä kyllä pitäisi jo vähän alkaa harjoitella. Kyllä se pelottaa minua ja ekaluokkalaista. Jostain se kuitenkin pitää aloittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just yks päivä ajelin kaupungissa ja siinä keskuskoulun kohdassa olin ihan resseissä, kun iso joukko pieniä koululaisia pyöri siinä nurkalla ja arvuutteli meniskö tien yli vai ei. Mä en myöskään varmaan uskaltais keskustassa vielä päästää itekseen menemään.

   Pikkuhiljaa tosiaan se on meidän vaan kai annettava niiden harjoitella. Huuuuuuh! :)

   Poista
 3. Meillä on lähes kolmen kilometrin koulumatka, ja kävellen ekaluokkalainen tyttö pimeään lähtee, kahtena aamuna jo seitsemältä. Kyllähän se tuntuu aina yhtä kauhealta tuonne pimeään lähettää. Heijastinliivi tytöllä on päällä, mutta jotakin otsalamppua olen myös ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne niin hitsin pieniä vielä. Toisaalta, niinhän sitä on tosiaan itekin menty tuolla pienenä pitkin kyliä.

   Heijastinliivi on kyllä ihan must!

   Poista
 4. Tiedän niin tuon tunteen! Meillä ekaluokkalainen pääsi koulumatkan vielä taksilla, mutta tokalla luokalla joutui kävelemään itse pysäkille ja sieltä bussilla keskustaan torin liepeille. Sieltä sitten kävelymatka kouluun n. 10min. Matkana ei pitkä, mutta kyllä hiukan hirvitti ensimmäiset kerrat kun piti yksin suoriutua tästä tehtävästä. Ja aamuruuhka pelotti mua ihan hirveästi... pysähtyykö autot oikeasti kun suojatietä ylitetään. Meidän tyttö loisti varmaan kun riikinkukko kun oli heijastinliiviä, repussa jos jonkin näköistä killutinta ja lamppua, lisänä vielä ulkopuvun omat heijastimet :) Neiti nyt nelosella ja hyvin on mennyt tähän asti. Toki sitä aina miettii kun lapsi koulutielle lähtee, että toivottavasti pääsee ehjänä perille. On niin paljon välinpitämättömiä ihmisiä liikkeellä. Onneksi tyttö ei pelkää ja reippain mielin matkaan lähtee. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh..bussimatka ja vielä kävely keskustassa. Voin kuvitella, että mama on ollut siellä vähän resseissä! Hyvin vain sitte kuitenkin mennyt. Tässä kohtaa onkin niin ihanaa, kun nykyään on käänykät.. voi nuo minit soitella jos on hätä. Kun ne puhelimet vain olis mukana ja tallessa ja akut täynnä :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3