tiistai 4. huhtikuuta 2017

Selfhelp


Nyt kun päätin, että alkuvuoden ahdistuksista on pakko päästä eroon, ajattelin laittaa ihan konkreettisesti asioita paperille. Oon aina ollut ylisuorittaja ja jäätävän kriittinen itseäni kohtaan ja koko mun aikuiselämä on ollut semmosta tiettyä kierrettä. Ajan itseni loppuun ja sen jälkeen joudun miettiä asiat uusiksi. Hetken aikaa menee hyvin, kunnes unohdan olla tarkkana ja sitten mennään taas pää kolmantena jalkana päin seinää. Tommin kuoleman jälkeen seinän tilalla oli kaivo ja sieltä kiipeäminen kesti ihan hemmetin kauan. Sinne en tahdo joutua enää koskaan ja hirveen mielelläni jättäisin noi seinään törmäyksetkin vähän vähemmälle. Sen takia kirjasin itselleni ihan tämmösiä itseapu-ohjeita, joihin voin palata aina, kun oikein tihkoo :D

Osa saattaa kuulostaa hassulta, koska varmastikaan moni muu ei oo läheskään yhtä angstinen, kuin minä.  Joistakin ette oo välttämättä ollenkaan samaa mieltä. Osasta taas saattaa olla apua jollekin muullekin. Ja hei, ihan oikeasti, ainakin muutaman päivän nämä jutut on nyt saaneet mun mieleni paremmaksi, joten ei ne ihan väärin voi olla!

Meikkaa ja laita hiukset aamulla.
Vaikka kuinka olis jumppa justiin tulossa ja vaikka kuinka olis ny niin kaikkee. Varaa vartti aikaa siihen, että kampaat naaman ja tukan. Se tekee olon ainaskin miljoona kertaa kivemmaksi.

Älä aloita uutta duunia vartti ennen työajan loppua.
Jos oot ajatellut lähteä duunista himaan klo 17. Älä aloita uutta asiaa klo 16.45. Kun et sä sitä ehdi tehdä ja sitte tulee vaan ressi. Fiksaa kesken oleva homma pakettiin, siisti paikat, lähde himaan.

Kun oot lähdössä johonkin, lähde.
Kävele ovesta pihalle. Älä laita pyykkiä, älä laita tiskiä, älä siivoa eteistä. Laita vaatteet päälle ja mene ovesta ulos. Lähde sinne, mihin sä olet menossa.

Istu alas syömään.
Älä syö matkalla. Älä syö lennossa. Älä syö samalla, kun teet töitä. Selaa sitte sitä hemmetin puhelinta jos on pakko, mutta istu rauhassa. Irrottaudu 10 minuutiksi kiireestä ja syö.

Hellitä.
Ymmärrä, että joka ikinen asia duunissa ei ole sun tehtäväsi. Se, että joku on tehnyt töitä, ei tarkoita sitä, että sinä jätit sen tekemättä. Sun ei tarvitse kokea huonoa omatuntoa ja huonommuutta siitä, että joku muu on tehnyt jotain. Sulla on useita työkavereita ja osa hommista kuuluukin niille. Kaikki ei kuulu sulle!

Siivoa.
Jos kerta siisti koti tekee sut onnelliseksi, siivoa. Ota aikaa sille. Unohda kaikki "Ota rennosti ja heitä toluvillasukka sohvan alle" -hommat, kun et kerran osaa ottaa rennosti sotkussa. Siivoa. Mutta älä määrää etukäteen siivouspäiviä. Siivoa silloin, kun huvittaa. Ja ehtii. Ja jos ei huvita niin älä ihmeessä sitten siivoa.

Unohda piilomerkitykset.
Kun joku sanoo sulle jotain positiivista, ota se vastaan. Älä tulkitse eleitä. Älä etsi kuviteltuja piikkejä. Ota vastaan vaan. Mitä väliä, onko se tosissaan vai ei. Ottipa ainakin elämästään aikaa sanoakseen jotain mukavaa. Älä myöskään mieti liikaa, miksi joku sanoi sitä ja tätä. Useimmiten ne jutut, mitä sä luulet piikiksi, on sen sanojan omia epävarmuuksia. Sä oot kova muija ja luultavasti se sanoja haluaa, että sä pidät siitä, just niinkuin sä haluat sen pitävän susta. Ja jos ei halua, mitä väliä. Et säkään pidä kaikista.

Ole siellä, missä sä olet.
Jos sä olet töissä, ole siellä. Turha kokea huonoa omatuntoa, koska sun kuuluukin tehdä töitä 37,5h viikossa niinkuin niin monien muidenkin. Näin se vain tämä maailma toimii, kun ei ole lottovoittaja. Jos sä olet kotona, ole siellä. Älä hoida työasioita äläkä kyttää työsähköpostia. Kun sä olet kotona, se on sun vapaa-aikaa, jolloin sun kuuluu rentoutua ja unohtaa työkoodit. Sun ei tarvitse olla töissä joka päivä aamusta iltaan.

Nyt otan smoothien ja istun alas kymmeneksi minuutiksi juomaan sen. No joo.. noi kuvien smoothiet on tyttöjen viimeviikkoiset. Mun omassa ei satu nyt olemaan sateenvarjoa eikä flamingopilliä. Toki sen vois ehkä lisätä tähän listalle. Luulis, että sateenvarjo ja flamingopilli tiistaismoothiessa piristäis kyllä päivää, ku päivää :D

Semmosta. Oliko lisättävää listalle?
Sannis

9 kommenttia:

 1. Ihan mahtilista! Tuli kuule hyvä mieli tästä(kin). Enkä keksi mitään lisättävää. Olit jo ottanu kaiken huomioon. Ja sama siivousfilosofia on itelläkin käytössä. Ahdistaa pelkkä ajatus jostain tietystä siivouspäivästä. Sillä mua on orjuutettu äitipuolen toimesta koko lapsuus ja nuoruus, joten nyt mennään fiilispohjalta. Ja toi "ole siellä missä sä olet" on kanssa niin just hyvä. Sitä kun niin helposti ajatus karkaa jo sinne seuraavaan paikkaan.

  Itelleni lisäisin tohon vielä sellasen, että jos ei huvita ladata kuvia Instaan, niin älä lataa (onko se ees mitään lataamista, mutta kumminkin :)). Tai jos ei ole asiaa blogiin, niin pysy pois. Facea en edes mainitse, koska siellä käyn vaan kun on äärimmäinen pakko, enkä ees tiedä, mikä se sellanen pakko olis. Ei kai mikään. Kätevä kumminkin laittaa ne synttäritoivotukset siellä.

  Hyvä Sannis! Sää oot niin oikeilla linjoilla elämässä ny <3. Ei sillä, ettetkö olis ollu ennenkin, mutta kyllähän tästä kaikesta huomaa sellasen jonkun lisääntyneen seesteisyyden ja itsevarmuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!

   Joo, se on kumma kun näistä kivoistakin jutuista saa välillä suorituspaineita. Että jos on aurinkoinen päivä niin olis muka pakko olla kuvaamassa jotain, kun eihän tiedä jos seuraavat päivät onkin harmaita. Hölmöä! :D

   Poista
  2. Ja miten noi äitipuolihommat on aina niin vaikeita?! Mulla olis kans pari sanaa sanottavana, mutta tässä ny vaan.. oon sanomatta :D :D

   Poista
 2. Lisää siihen, et: Tykkää itsestäsi, muutki tykkää :)

  VastaaPoista
 3. Tosi Hyvin kirjoitettu. Käy kuule ihan ittellenikin. Pysähtyä ja lukea ��, niinpä.
  -tanja-

  VastaaPoista
 4. Miten laitat hiuksia? Mä otan itselle aikaa kehonhoidoissa, kuten hot stone. Silloin ei voi selata puhelinta. Ja muutenkin se on mulle parasta stressinpoistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hiukset on puhtaat ja ne on laitettu niin, että ne tuntuu omasta mielestä kivoilta, tekee se paremman fiiliksen.

   Puhelinta näprätessä se rentoutuminen onkin jotenkin hankalaa. Ite ainakin huomaan, että niinä päivinä, kun on pitänyt duunin puolesta roikkua koko ajan puhelimella, tulee helposti semmonen hermostunut fiilis. Pitäis kyllä ottaa vähän useamminkin tommosia kokonaisvaltaisia rentoutushetkiä.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3