torstai 3. marraskuuta 2016

Miksi?

Oon seuraillut jonkin verran näitä paikallisia Facebook-puskaradioryhmiä. Jengi ilmoittelee siellä, kun on nähneet tenavia tekemässä pahojansa. Lähes poikkeuksetta ilmoituksissa on itse asian jälkeen kehoitus tyyliin: "Nyt kannattais näiden herranterttujen vanhempien olla vähä asialla ja koittaa pitää kakaransa kurissa." Sen jälkeen on pitkä lista kommentteja siitä, kuinka kaikki tietää, että ne on just ne lapset, joille aina laitetaan kaikki valmiiksi ja jotka saa kaiken haluamansa, jotka niitä urpoja juttuja tekee. Äidit ja iskät on sitä mieltä, että pahanteossa on lapset, joiden vanhemmat on jotenkin "nynnyjä" eivätkä edes yritä saada lapsiaan kuriin. Lapsettomat huutelee ohjeita, kuinka ne tenavat pitää opettaa.

Miksi? Miksi ne pahantekijät on aina niitä herranterttuja? Miksi ne on muka aina niitä, joiden vahemmat ei edes yritä tehdä asialle mitään? Miksi se pahanteko on aina siitä kiinni, ettei kotona oo opetettu mitään? Mun mielestä just tommoseen ärsyttävään sävyyn kirjoitetut kommentit paljastaa sen, että kirjoittaja on ite sitä mieltä, että: "Ei meidän lapsi ainakaan.." ja sehän se vasta onkin kaikista pahinta. 

Mitäs jos se onkin se oma lapsi, joka on pahanteossa mukana? Meillä alkaa pian olla nämä ajat käsillä, kun ekaluokkalainen laajentaa reviiriään ja alkaa enemmän kulkea kavereiden kanssa. En yhtään näe mahdottomana, että typy lähtis hölmöyksiin mukaan porukassa. Eikä se mikään herranterttu oo. No okei... on se ehkä vähän ;D Mutta siis, sillä on vanhemmat, jotka välittää, on kiinnostuneita ja asettaa sääntöjä ja rajoja. Sille on kotona opetettu käytöstapoja, muiden ihmisten kohtelua ja ihan yleisesti juttuja siitä, kuinka tämä maailma toimii. Silti, joukossahan se tyhmyys on aina tiivistynyt ja varmasti on kaiken maailman tilanteita edessä, vaikka kuinka koittaa takoa maalaisjärkeä otsalohkoon.


Aika herranterttuja hei koko porukka :D
Kuvat meistä otti Anna Riska. Annmarias-blogia voit seurata täällä.

Ootteko törmänneet näihin FB-ryhmien päivityksiin ja tähän sävyyn kirjoitettuihin juttuihin?
Mitäs mieltä ootte?

Sannis

2 kommenttia:

 1. Aaargh. En seuraa ryhmiä, mutta kuulostaa niin just tutulta toi teksti herrantertuista ja vinkeistä vanhemmille. Ihan samoja saa lukea paikallislehden tekstiviestipalstoilta ja voi että mutta mua sieppaa toi vihjaileva sävy.

  Itse olin aikanaan sellanen nurkkakunnan vanhanaikanen "kyläpoliisi", joka puuttui peliin, jos näki porukkaa pahanteossa. Ihan sama, kenen lapset oli asialla. Ja jotenkin musta tuntui, että hölmöilijät ei edes pitäneet sitä pahana ollenkaan, vaan päinvastoin. Tuli hommat kerralla selväksi, eikä tarvinnu mihinkään palstoille kirjotella tai vanhemmille ilmoitella. Sama, jos näin, että jotakuta ihan selvästi kiusataan leikin varjolla. Mutta on se kyllä niinkin, että nykyään on sellastakin pahantekoa ja pahantekijöitä, että pitää jo vähän oman turvallisuutensa takia miettiä, uskaltaako joka väliin enää mennä vai ei.

  PS. Näkee, että on ollu ammattikuvaaja asialla. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oikeessa oot. Kaksi kertaa saa miettiä, kuinka ne asiat kannattaa hoitaa. Huuuuh, ihan varmasti on hankalia tilanteita meillä vielä edessä. Täytyy vaan mennä asia kerrallaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3