sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Helle

Tuntuu, että kesää on kestänyt jo vaikka kuinka kauan ja nyt on kuitenkin vasta heinäkuun 4. Kesäkuulle saatiin monta lämmintä päivää ja helteet on kuulemma luvattu jatkuvan. Pidempään lukeneet tietää, että pitkään jatkuva helle ei oo kirjoittajan juttu. Tänä kesänä oon kuitenkin pärjännyt ihan hyvin tähän asti eikä tunnu siltä, että onpa ollut kuuma jo kauan.

Ilmalämpöpumppu viilentää kotona hyvin ja oon vihdoin ymmärtänyt, että on ihan ookoo ja järkevääkin hakeutua varjoon. Oon myös ollut useampana päivänä kaikista kuumimman ajan sisällä. En tiedä miksi oon aina ennen ajatellut, että kyllä sitä pitää koittaa olla auringossa... ja sitten ressannut, että tästähän saa migreenin ja ihosyövän. Miksi siellä muka tarvis olla jos se ei tunnut mukavalta? Kyllä sitä väriä saa kasvoille ja käsiin muutenkin ja jalkoihin se pitää mulla joka tapauksessa laittaa purkista :)

Lämpö on ihanaa siinä mielessä, että lapset pääsee uimaan ja rannalle ja siinä mielessä toivonkin, että helteet jatkuu vielä hetken. Mister A palaa toki töihin jo ensi viikoksi, joten ei taida työolot olla niin mukavat jos lämpöä on 30 astetta. Retket on kyllä myös poissuljettu meillä hellelukemissa. Tai siis...kaikenlaiset muut, kuin ranta- ja uintiretket. Ainakin Tropiclandiareissu on meillä vielä tältä kesältä tekemättä ja muutama maauimala tässä lähistöllä testaamatta, joten olis tässä meillekin puuhaa, vaikka mittari näyttää hellettä.

Vähän murehdin, kuinka mister A sai huilattua, kun loma loppuu remonttiin, mutta kyllä se ite meinas, että tää on ihan hyvä näin. Vihdoin sillä on työpaikka, johon palaa mielellään loman jälkeen ja loman loppuminen onkin tänä vuonna helpompaa. Tytöt on olleet nyt pari yötä mökillä, joten siinä mielessä tämä viikonloppu on ollut meillä rauhallisempi. Perjantaina käytiin syömässä kesäravintolassa Åminnessa ja eilen ajeltiin puolisen tunnin matkan päähän Nabbenille kuuntelemaan live-musaa, koska kamu oli esiintymässä. 

Kirjoittajan loma jatkuu vielä viikon. Tyttöjen oma pidempään. Vähän säiden mukaan mennään seuraavatkin päivät. Ja Saimin ehdoilla tietysti. Ystävät on Kalajoella ja sinne mietin jos täräytettäis tyttöjen kanssa joku päivä. Mietin jos jaksaisin ajaa samana päivänä edestakaisin. Mister A on pitkän päivän duunissa, kun matkoihinkin menee aikaa, joten Saimille tarvii hälyttää hetkeksi hoitaja jos lähdetään, mutta eiköhän sekin järjestyisi. Saa nähdä.

Aivan hyvillä fiiliksillä mennään vimppaan viikkoon. Loma on nyt tehnyt tehtävänsä, vaikka alussa meinasi vähän stressitasot olla koholla. Seuraavat parikin ruutua oirebingossa on toki jo rastitettu, mutta mennään näillä mitä on annettu ja hoidetaan kaikki alta pois. Vaiva (tai kaksi) kerrallaan vaan hei. Luulen, että ensi viikon jälkeen minäkin palaan ihan hyvillä mielin töihin. Iisisti vaan ja omissa rajoissa, niin eikö tästä taas hyvä tuu.

Terkuin,
Sannis 

3 kommenttia:

 1. Samoja ajatuksia myös minulla täällä Varsinais-Suomessa asti tästä kesän helteestä. Kesä on tosiaan tuntunut pitkältä. Helle kyllä on yllättänyt meidät täysin. Asunto on tuskaisen lämmin aamusta iltaan ja jotain olisi kyllä keksittävä helpotukseksi. Ilmalämpöpumpun asennus on jo käynyt mielessä koska luultavasti nämä hellejaksot tulevat vain lisääntymään vuosien saatossa jos ilmastonmuutokseen on uskominen. Yhden yrityksen ilmalämpöpumppujen valikoimaa jo katselin ja ajattelin pirautella jos heiltä löytyisi meille sopiva ilmalämpöpumppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suosittelen kyllä todella lämpimästi ilmalämpöpumppua. Saa nukuttua yöt ja kesää hellettä ulkona, kun pääsee sisälle viilentymään. En pärjäisi enää ilman.

   Poista
  2. ..kesTää hellettä ulkona, piti sanomani :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3