maanantai 19. heinäkuuta 2021

YstävätYksi syy miksi halusin koiran, oli se, että mua vähän vaivasi minin välinpitämätön suhtautuminen eläimiin. Mini selvästi vähän arasteli ja pelkäsikin eläimiä eikä siksi mennyt mielellään niiden lähelle. Mulle oli tärkeää, että mini oppii tykkäämään eläimistä, koska koen, että eläinten kanssa puuhastelu opettaa tunnetaitoja, empatiakykyä ja tottakai myös vastuuta. Halusin myös ehdottomasti, että molemmat meidän lapset osaa kunnioittaa eläimiä. 

Saimi on ollut meillä nyt viisi kuukautta. Kuinka on minin käynyt?

Ministä on kuoriutunut esiin aivan uusi puoli. Normaalisti typy ei paljon lepertele ja tai tunteista juttele, mutta voi morjens... Saimille mini puhuu äänellä, jollaista en tiennyt olevan olemassakaan. "Saimi rakas, väistäpä nyt vähän kun Aamun pitää mennä tästä ohi" ja "Saimi pieni kulta, odotapas nyt hetki niin Aamu laittaa sulle vettä". Välillä mua aivan naurattaa, kun kuuntelen ja mietin, että tartteeko sitä nyt ihan noin paljon lässyttää :D Kaikki se mitä toivoin, ja paljon enemmänkin, on herännyt minissä jo ensimmäisten kuukausien aikana. Yhtäkkiä se selaa netistä koirien kuvia ja siinä missä ennen ei kiinnittänyt ohikulkeviin koiriin minkäänlaista huomiota, osoittaa se nyt jokaista huikaten: "Kato, kuinka söpö!".

Minin on välillä vaikea näyttää tunteitaan meille ihmisille, mutta koiraa on ehkä helpompi halata ja sille on helpompi sanoa "rakas". Yhtään ei enää mini arastele, vaikka välillä on vielä pentuhampaat terävät. Itku on toki tullut muutaman kerran, kun hampaat on leikissä osuneet väärään paikkaan tai kynnet tehneet uidessa jälkiä hartioihin, mutta nuo kerrat ei oo saaneet miniä araksi tai millään lailla väistelemään Saimia. Yhdessä ne leikkii ja hääräilee ja nopsasti myös mini ilmoittaa jos esim. Saimin turkkiin on takertunut jotain, jota voisi vähänkään punkiksi luulla.

Saimi on kuulemma minin kaikista paras kaveri.

<3
Sannis 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta, syvällisemmin ajateltuna tosi onnelliselta. Ootte saanut uuden perheenjäsenen joka on solahtanut teidän elämään ja sulattanut teidän sydämen. Saimin myötä lapsessa on uusia ihania puolia joita ei tiennyt olleen olemassa ja lapsella mieleinen tapa näyttää tunteita. Menikö liian lällyks :D
  Jotenkin kolahti, kun aloin asiaa ajatella, koska täällä myös yksi joka ei mielellään ihmisille näytä tunteitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei menny liian lällyksi :D Se on just noin niinkuin kirjoitit.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3