keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Tilanne nyt

Istun tässä aamukahvilla terassilla. Nyt ei näy hyttysiä. Kuvien kimppu, tyttöjen keräämä on jo kuihtunut ja pesuvadissa olevat mutsin istuttamat asterit on jo paljon isompia. Eivät kuitenkaan kuki vielä. Mökillä oli jo mustikoita tulossa hyvää vauhtia. Isäpuoli muisti, että viime kesänä poimittiin ensimmäiset mustikat heti heinäkuun puolivälin jälkeen.

Ensimmäistä kertaa meidän mustikat riittikin koko vuodeksi. Reilu 30 litraa pakastin ja muutama pussukka on vielä jäljellä. Saman verran pitäisi siis urakoida tänäkin vuonna. Mansikoita ostin pari laatikkoa. Enempää en raaski. On ne niin hitsin kalliita. Mini toki söis varmaan viisi laatikollista. Ja enemmänkin.

Tänään näyttää sää harmaalta. Eilen illalla saatiin jo vähän sadetta. Ihan tervetullutta näin pitkän kuuman jakson jälkeen. Aion tänään lähteä sisätreeneihin. Takana on useampi välipäivä. Salitreeni ei oikein innosta, mutta meen nyt kuitenkin. Haluaisin jumppaan, mutta koitan lomalla keskittyä vähän muuhun. Oon liikkunut turhan vähän viime viikkoina. Huonosti on päässyt Saiminkaan kanssa kävelylle kuumuuden takia. 

Meillä on edelleen kaaos. Sisällä, terassilla ja takapihalla. Joka paikassa on remonttiin liittyvää tavaraa tai jotain sen tieltä pois siirrettyä. Terassin orvokit on aikansa eläneet ja rehottaa siihen malliin, että taidan heittää ne tänään mäkeen. Täällä kaaoksessa ne ei kyllä tuo enää mitään lisäarvoa.

Kylppärissä ja saunassa on lattialämmityskaapeli paikoillaan ja lattia valettu. Kosteussulku on levitetty ja nyt se pitää kuivaa. Vähän hitaammin tuntuu nyt kuivuvan, kun on niin kosteaa. Seuraavaksi kai sitten laattoja lattiaan. Nyt alkaa tuntua siltä, ettei haittais ollenkaan, vaikka remontti olisi jo valmis. Ärsyttää pomppia kodinhoitohuoneeseen koiraportin yli, joka on asennettu siksi että ovi saa olla auki, mutta Saimi ei pääse tassuttelemaan keskelle remonttia. Ärsyttää ripustaa vaatteita kuivumaan väliaikaiseen pyykkitelineeseen, joka on aina tiellä. Ärsyttää viedä puhtaita pyykkejä kaappeihin, joita ei saa kunnolla auki, koska tiellä on jotain remonttiromua. Ärsyttää, kun joka nurkka on täynnä tavaraa. 

Ihanaa on se, että kylppäristä tulee nyt siisti. Ja superihanaa on myös se, että nyt fiksataan superahdas kodinhoitohuone vähän toimivammaksi. Siirretään pesukoneen ja kuivurin paikkaa ja koitetaan muutenkin miettiä, miten saatais vähän järkeistettyä toimintoja. Mun ja mister A:n vaatesäilytys on muutama vuosi sitten siirtynyt kodinhoitohuoneeseen ja koska alunperin se ei oo ollut suunnitelmana, ei systeemi oo ollut ihan paras mahdollinen. Koitetaan nyt jollain tavalla saada enemmän kaappitilaa vaatteille. Heti kun kylppäri ja sauna on ready, aletaan miettiä kodinhoitohuonetta.

Kivaa keskiviikkoa!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3