torstai 4. heinäkuuta 2019

Kroatia (part 3)


Vietettiin Pulassa neljä kokonaista päivää. Hotellialue osoittautui tosi kivaksi ja niin suureksi, että sieltä oli vaivalloista lähteä. Hirmuhelteet vaivasi Eurooppaa just meidän reissun aikana ja jos normaalisti kesäkuussa on meille liian kuuma reissata niin nyt oli kyllä välillä aika tuskaa. Hotellialueelta poistuminen vaati tosiaan kävelyä aika pitkästi ja kovin montaa kertaa ei sitä uskallettu tehdä, koska mini sai ekana päivänä liikaa aurinkoa ja oli vähän puolikuntoinen kolme ensimmäistä päivää. Pari kertaa toki pyörähdettiin Pulan kaupungissa tsiigailemassa menoa. Kerran sightseeing-bussilla ja kerran taksilla (koska yhdellä unohtui kengät kaupunkiin ekalla kerralla :D). Resortilta lähtevät taksit oli kalliita. Ei mitään verrattuna Kanarian kolmen euron kyyteihin. Kaupungista takaisinpäin hinta olikin sitten jo puolet edullisempi.

Hotellin allasalue oli tosi ihana. Meren rannalla kävi pieni tuulenvire ja se teki helteestä lempeämmän. Alue oli siisti ja vessat puhtaita. Ilmeisesti Kroatiassa on tapana täyttää hotellienkin altaat merivedellä ja siitä tulee kyllä miinusta. Samoin maksullisista aurinkotuoleista altaalla. Jopa niissä paremmissa hotelleissa asuvien piti maksaa tuolinsa ja varjonsa erikseen. Yllättävästi altaalla oli kuitenkin hyvin tilaa, vaikka alue oli jättiläisen kokoinen. Ehkä just sen maksun takia? Vietettiin altaalla pitkiä aikoja, koska varjon alla oli vaan ihan täydellistä pötkötellä.

Altaan lisäksi uitiin meressä. Jopa minä kävin uimassa monta kertaa. Normaalisti inhoan mennä mereen, mutta nyt kirkas vesi teki hommasta jotenkin paljon mukavampaa. Kivirannat oli mun mieleeni. Ei ärsyttävää joka paikkaan tukkivaa hiekkaa. Rannoilla olis saanut olla uimakengät, mutta kyllä me ilmankin pärjättiin. Mini osti räpylät ja molemmat tytöt snorklaili ihan innoissaan. Meitä lähimpänä oleva pikkuranta oli sopivasti varjossa iltaisin, joten siellä oli kyllä yli mukava pulikoida.

Ruoka oli kallista hotellialueella. Ei yhtä kallista, kuin Suomessa, mutta lähes. Ruuanlaitto omalla kämpillä jäi ihan minimiin, koska "täydellisesti varusteltu minikeittiö" ei todellakaan ollut sitä mitä odotettiin ja niin ahtaassa oli hankala mitään laittaa tai syödä. Muutamat kananmunat paisteltiin ja aamupalaleivät fiksattiin, mutta suurimmaksi osaksi syötiin alueen ravintoloissa. Alueen ruokakauppa oli tottakai myös hintava ja aikamoisen kalliiksi reissu meille kyllä tuli. Pulan kaupungissa kun käytiin limsalla, ei hinta tuntunut olevan kovin paljoa edullisempi. Varmasti vähän sivummalla olis löytynyt paikallisten mestoja ja hinnat olisi olleet sen mukaiset.

Kaiken kaikkiaan meidän reissussa oli ihania juttuja ja sitten taas oli tosi nuivia juttuja. Kroatiaan matkataan ehdottomasti uudestaan. Rakastuin kyllä niihin maisemiin ihan täysin. Asunto oli alusta loppuun asti hirveä ja neljän yön jälkeen olin niin valmis himaan. Olin oikeasti tosi onnellinen ettei oltu varattu täyttä viikkoa. Viidentenä, viimeisenä yönä heräsin siihen, kun mister A tärisi kuumehorkassa mun vieressäni. Ei voi olla todellista! Ajattelin, että alan kyllä ihan oikeasti itkeä jos ei päästä aamulla lähtemään kotiin. Huoneen "ilmastointi" oli kaksi ilmalämpöpumppua, joista toinen jopa toimi. Meidän poissaollessa pumppu viilensi huoneen ihanasti, mutta yön aikana ehti tulla tuskaisen kuuma ja kostea. Ei uskallettu pitää niin ahtaassa tilassa pumppua yöllä päällä ettei tytöt sairastu. Mietin etten nuku kyllä enää ainuttakaan yötä siinä paikassa. 

Onneksi ei tarvinnut. Mister A tokeni sen verran, että pystyttiin matkustaa. Koko päivä tietysti reissattiin, että päästiin takaisin Vaasaan. Oltiin kaikki ikionnellisia, kun kotiovi aukesi. Mister A:n olot toki huononi uudelleen ja monta päivää meni sairastaessa. Vieläkin kuulemma meinaa olla vähän hutera fiilis.

Että semmonen retki. Ei ihan meidän parasta settiä, mutta kyllä mulla tässä joka päivä on matkasivut olleet nettiselaimessa taas auki. On tää kuulkaa kummaa hommaa :D

Sannis

4 kommenttia:

 1. Mitens se ny on, ku reissaa nii kaikkea näkee ja kokee. Uskon kans et Kroatia antaa meillekkin tutustumisen aihetta. Toi vaan on niin syvältä jos sairastuu reissulla ja vielä pitää matkustaa. Mut taas kiitos kivoista kuvista.(ps.kivat KM läpsyt).
  Hyvää alkavaa viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootteko lähdössä Kroatiaan?
   Eiks ookki kivat läpättimet? Ostin silloin muutama vuosi sitten Floridasta ja hyvin on useamman kesän kestäneet.

   Poista
 2. Oli ajatus ku ollaan kesäkuus kesälomalla, et ajetaan asuntoautolla mut sit mun polvi operoitii toukokuussa. Liikkuminen täysin kepeillä 6vkoa ja sit alko armoton kuntoutus, kuntoutus ja jatkuu edellee. Niin se sotki suunnitelman. Mut onneks kesäloma tulee ensvuonnaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä?! No, onneks tosiaan lomia on vielä edessä :)
   Tsemppiä kuntoutukseen!!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3