tiistai 4. heinäkuuta 2017

Tampereella nääs!


Onko Tampereen reissu tiedossa? Tässä pari kivaa, edullista vinkkiä lasten kanssa reissaaville.

Tallipiha ja Tiitiäisen satupuisto
Alle kilometrin päässä Hämeenkadulta on ihana Tallipiha, jossa me käydään usein Treen visiiteillä. Tallipiha on suljettu pihapiiri, jossa on kivoja pikkupuoteja, kahvila ja pieni leikkipuisto. Nyt kesäaikaan on mahdollista päästä poniratsastukselle ja keskellä pihaa on karuselli, johon pääsee parin euron hintaan pyörimään. Kesällä tää on kiva, joulun aikaan ihan ehdoton.

Tallipihan takapihalta nousee Näsinpuiston rinne ja sitä kun kävelee ylöspäin, löytää Tiitiäisen satupuistoon. Ekaa kertaa käytiin nyt viikonloppuna tossa puistossa ja tytöt tykkäs aivan yli kovaa. Makea, vähän erilainen leikkipuisto. Löytyy esim. trampoliineja, kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja liukumäki. Puistoon on tehty kivaa temppuilumaastoa semmosen jännän "maton" päälle. Ympäristö on tosi kiva ja ilta-aurinko osuu puistoon mahtavasti.

Vähän erilainen Särkänniemi
Särkänniemen sisäänpääsy on ilmainen. Puiston sisältä löytyy Angry Birds-maa, jossa kiipeilytelinealue on myös ilmainen. Me tehtiin tyttöjen kanssa edullisin huvipuistoreissu ikinä ja selvittiin 27 eurolla koko keikasta. Summa sisälsi bussimatkat, änkkäripelin, narunvedon, jätskit, ja kahvin :D

Se, että tytöt ei hingu huvipuistolaitteisiin, mahdollisti maailman helpoimman Särkkisretken. Minä sain istua auringossa aidatun kiipeilyalueen portin edessä ja välillä ojentaa vettä ja myslipatukkaa. Pelit, narunvedot ja jätskit hoidettiin välissä ja sen jälkeen palattiin vielä kiipeilemään. Syötetiin muuten myös kaloja. Eurolla sai automaatista pienen purkillisen ruokaa.

Mobilia, Kangasala
Puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta, Kangasalla on Mobilia. Kiva, suht rauhallinen liikennepuisto. Löytyi kaikenlaista autoihin liittyvää. Miehet ja lapset kävi auto(vai ralli?)museossa. Annukka ajoi noin seitsemän miljoonaa kierrosta polkuautoilla pikkukaupungissa (2€ 15min) ja omat ja kamujen lapset viihtyi leikkipuistossa pitkän aikaa. Vieressä oli myös uimaranta. Lounas seisovasta pöydästä kahveineen ja jälkkäreineen oli 39€ meidän perheeltä. Viihdyttiin mestoilla yli viisi tuntia :)

Tampereen reissulle lähdettiin kolmestaan tyttöjen kanssa junalla. Mister A tuli perässä seuraavan päivän iltana, kun töistä vapautui. Asuttiin Hämeenkadulla Aparthotel Forenomissa. Rautatieasemalta kun lähdettiin, jäätiin matkalla leikkimään Pikku Kakkosen puistoon, jonka jälkeen jaksettiin kävellä kadun toiseen päähän hotellille. Bussilla nro 100 ajeltiin Hämeenkadulta suoraan Särkänniemeen. Kun mister A tuli auton kanssa hoodeille, päästiin sillä huristelemaan Kangasalle jossa Espoon ystävät jo odotti. 

Menkää ihmiset Tampereelle! Siellä on kivaa!
Sannis

4 kommenttia:

 1. Tallipihalla on muuten ihana suklaapuoti ja kahvilakin. :)

  VastaaPoista
 2. Moro nääs täältä Tampereen kupeesta toivottelee entinen tamperelainen :D Tampere on kiva paikka, tänä keväänä ja kesänä olen itsekin sitä ihaillut uusin silmin.

  Tuosta Tiitiäisen satupuistosta en ole kuullutkaan, tosin meillä ei ihan puistoikäisiä enää olekaan. Kangasalla on myös Vehoniemen automuseo ja siinä vieressä näkötorni, ja ihan ilmaista hupia tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro moro! :D
   Kiitos Kangasala-vinkistä. Siskonen sinne muutti Tampereelta hetki sitten ja tuollahan pitää myös käydä!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3