perjantai 14. lokakuuta 2022

Täydellinen Tikkakoski

Pari viikkoa sitten tehtiin viikonloppureissu Tikkakoskelle. Viimeinenkin meistä siskoista täytti neljäkymmentä ja oli varannut juhlaviikonloppua varten Sarpatin leirikeskuksen. Paikka oli tosi kiva. Päärakennuksessa oli neljä (vai viisi?) neljän hengen makuuhuonetta, iso oleskelutila, todella hyvin varusteltu keittiö, useampi vessa, kylppäri ja sauna. Lisärakennuksessa oli kaksi neljän hengen makkaria, vessa ja kylppäri. Ulkona oli pieni uimaranta, soutuveneitä, koriskenttä ja grillikatos. N. puolen kilometrin päässä oli kiva laavupaikka ja vähän kauempana löytyi pidemmätkin luontopolut. 

Kolmetoistavee ja Saimi lähti matkaan mutsin eli mummun kanssa, kun kolmetoistavee pääsi koulusta perjantaina puolilta päivin. Kanadan sisko pääsi siihen samaan kyytiin Jyväskylästä. Siskonen on nyt vähän pidemmän ajan Euroopassa, mutta oli tossa kohdassa käynyt välillä Italiassa pyörähtämässä. Me minin ja kahden serkkupojan kanssa päästiin faijan eli papan kyytiin, kun koko koululaistrio oli päässyt koulusta kahdelta ja kolmelta. Faijalla oli vaunu perässä, joten ennustelin pitkänsitkeätä matkaa, mutta aika kivuttomasti meni. Vähän huonoa oloa oli ilmoilla sekä kirjoittajalla, että minillä, mutta ihan hyvin kuitenkin selvittiin. Mister A ja mun serkkuni mies ajeli vasta lauantaina pelipaikalle, koska molemmat joutui olla duunissa vähän pidempään.

Paikalla oli parinkymmenen hengen porukka sankarin perhettä ja ystäviä. Sää oli ihan täydellisen syksyinen ja ruska oli niin upea, kuin vain ruska voi olla. Ulkoiltiin, saunottiin, grillattiin ja hengailtiin. Lapset tuntui nauttivat olostaan pelaillessa ja viilettäessä pitkin pihoja. Itse paikka oli tosi kiva ja huippua oli sekin, että Saimia pystyi pitää vapaana pihalla. Ite väsyn tosi nopeesti tämmösissä isommissa happeningeissa nykyään, joten oli enemmän kuin sopivaa, että meidän perhe asusteli nimenomaan lisärakennuksessa. Sinne pääsi aina välillä olemaan ihan omaan rauhassa.

Ihan kaikki ei ollut niin täydellistä, kuin ehkä tästä nyt ymmärtäisi. Nuo asiat kylläkin, mitä tuli mainittua. That's social media for you. Täällä voi kertoa just sen mitä haluaa ja esittää asioista juuri sen puolen, mikä parhaiten milloinkin sopii. Kirjoittajakin alkaa tulla vanhaksi ja on jo sen verran viettänyt aikaa täällä somen ihmeellisessä maailmassa, että aina välillä katson parhaaksi pitää mölyt mahassani. Joskus on parempi puhua säästä ja vain niistä kivoista jutuista. 

No niin, nyt tästä saakin sitten sellaisen käsityksen, että siellä tapahtui jotain tosi dramaattista. No eipä muuten sitäkään. Tässä reissussa oli aidosti tosi kivoja hetkiä. Perhesuhteet ei vain aina oo niin yksiselitteisiä, kun on näin pitkään elelty. Kirjoittaja on liian herkkä ja tuntee liikaa. Tämmönen kokonainen viikonloppu isommalla porukalla tuo välttämättäkin kaikenlaisia tunteita käsiteltäväksi. Tällä reissulla oli myös mukana meille tuntemattomia tyyppejä, sankarin kavereita ja vieraiden ihmisten läsnäolo koko viikonlopun ajan on allekirjoittaneelle jo itsessään haaste.

Mutta hei, paikka oli kyllä kiva. Olis ihan täydellinen myös kesällä. Taitaa vaan olla silloin aika ahkerassa leirikäytössä enkä tiedä onko ollenkaan vuokrattavissa. Viikonloppuvuokra oli mun käsitykseni mukaan jotain päälle 400€ ja sen jos jakaa neljälle tai viidelle perheelle, ei hinta jää ihan hirveän suureksi per porukka. Voisin hyvin kuvitella lähteväni tuonne uudelleen. Tosi kivaa oli se, että isommalla porukalla kaikkien ei tarvinnut tehdä koko ajan samaa juttua ja jokainen sai tehdä about mitä huvitti. Kun joku lähti pidemmälle luontopolulle, lähti toiset lyhyemmälle rundille ja kun joku oli päikkäreillä, oli joku muu pelaamassa korista. Ruuan laiton ja tiskaamisen vois näin isossa porukassa kyllä mieluusti ulkoistaa :D

Niin. Meillon täydellinen elämä, täynnä laulun aiheita.
Niinhän se sanoo kuulkaa Suvi Teräsniskakin.
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3