keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Kehoterapia


Viime viikolla aloitettiin duunissa yhteistyö EnergyFlown (klik) kanssa ja pääsin testaamaan Totum kehoterapiaa. Lupasin kertoa siitä täälläkin. Kaiken kaikkiaan hoitoa on mun mielestäni vähän vaikea kuvailla, mutta tässä nyt muutama sana.

Kehoterapia on holistinen hoito, joka perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen menetelmiin. Hoidossa maataan lakanan alla ja siinä koko kehoa käsitellään painalluksin ja niinkuin EnergyFlown verkkosivuilla sanotaan, "pulseeraavin" liikkein. Liikkeet stimuloi lihaksia, jänteitä, niveliä ja sisäelimiä.

Kehoterapiassa hoidetaan kehon lisäksi myös mieltä ja tärkeää oli myös keskustelu. Ennen hoitopöydälle hyppäämistä istuttiin hetkeksi alas ja vaihdettiin muutama sana. Myös hoidon aikana juteltiin. Toki, jos haluaa, saa olla myös hiljaa. Ite tunsin Päivin ennestään ja oli aivan mukava jutella. Päivi on rauhallinen ja lempeä, just sellainen ihminen jolle vaan automaattisesti avaat itsesi.

Hoidosta jäi mukava fiilis. Sitä on vähän vaikea kuvailla, mutta "energisoiva" on se sana, jolla kuvailisin mun ensimmäistä kehoterapiaa. Tottakai, aina kun nousee hoidon jälkeen pöydältä, on vähän pökkyräinen olo, mutta kaiken kaikkiaan mulla oli kyllä enemmän energiaa lähtiessä, kun tullessa. Päivi varoitteli, että ensimmäinen kerta saattaa laukaista migreenin. Hoitomuoto on kehitetty Tanskassa ja siellä sitä käytetään paljon migreenin hoitoon, mutta tottakai ensimmäinen kerta on totuttelua. Mun migreeni ei ilmoitellut olemassaolostaan heti hoidon jälkeen.

Mulle tämä tuli todella passeliin kohtaan. Jo kauniiseen ja rauhoittavaan hoitohuoneeseen astuminen sai hyvälle mielelle. Sanoisin, että kannattaa todellakin kokeilla jos tuntuu, että kaipaa omaa aikaa ja vähän rauhaa kehoon ja korvien väliin.

Mukavaa tätä päivää!
Terkuin,
Sannis

7 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista! Maailma on niin täynnä kaikenlaisia hoitoja ym. hyvää tekeviä juttuja, joita olis kiva koittaa! Erityisesti kiinalainen lääketiede on kiehtovaa. Akupunktion oon jo todennut tosi toimivaksi, pitäis käydä siellä ihan säännöllisesti. Nyt positiivinen vaikutus yöuniin jatkui lähes viikon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi.. akupunktiota mä en ole vieläkään koskaan kokeillut. Pitäis kyllä.

   Poista
  2. Se vois kyllä toimia hyvänä migreenin karkottajana, näin oon kuullut! Suosittelen lämpimästi! Jos haluat lähtee samalla maaseutumatkalle ja vierailemaan Suomen kauneimpaan kotiin (tällä kaudella mukana), niin suosittelen ottamaan Koskirannassa-tilin seurantaan ja varaamaan Merjalta ajan <3

   Poista
  3. Jaahas, käynpä heti kurkkaamassa tiliä :)

   Poista
  4. Siellä mun lapsuuden koti koreilee värikkäänä <3

   Poista
  5. Ai, sä oot asunut tossa talossa? <3

   Poista
  6. Joo, sisus on kyllä sen jälkeen muuttunut täysin! :) Mun veli asuu siellä nykyään avopuolisonsa kanssa <3

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3