keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Hillomuija

Syyskuun eka ja kuulemma virallisesti syksy. Eilen tsiigailin ulkona, että kyllä ne lehdetkin alkaa jo vaihtaa väriä pikkuhiljaa. Flunssan ja remppapuuhien lisäksi oon ehtinyt ihan vähän myös hillohommiin :) Meinasin jo, etten ehkä tänä vuonna jaksa, mutta saatiin omppuja sekä faijalta, että naapurista, joten pakkohan se oli kääriä hihat. Joskus aiemmin oon muka kuorinut omppuja ja voi hohhoijjakkaa.. eihän niitä nyt kuoria tarvi. Siemenkodat vaan pois ja kattilaan. Soseutin blenderillä, jolla teen smoothiet ja tuli tosi sileää, ihanaa sosetta.

Vadelmia ei olla kerätty tänä vuonna ollenkaan. Ei oo vaan ehtinyt ja se vähän harmittaa, mutta ei sitä kai vaan kaikkeen repeä. Mustikoitakin on vähemmän, kuin viime vuonna. Mustaa viinimarjaa kävin noukkimassa faijan luona ja mummun luona olis kuulemma vielä punaista. Niitä voisin käydä vielä vähän napsimassa, kun vaan jaksan. Olin eilen ekan päivän töissä flunssan jälkeen ja oumai, että olin poikki, vaikka oli ihan rauhallinen ilta enkä hötkyillyt sen suurempia. Tänä aamuna tuntui, että olis voinut nukkua viikon.

Tänään tulee putkimies laittamaan kodinhoitohuoneen lavuaarin käyttökuntoon. Ollaan tässä Saimin kanssa hetki kotosalla ja lähden sitten illaksi töihin. Yleensä pääsen keskiviikkoisin aiemmin, mutta tänään oon iltaan saakka. Meillä aloittaa uusi ohjaaja, jonka tunti on vasta puoli kasilta ja haluan olla ennen tuntia paikalla, että kaikki menee varmasti nappiin ekassa aloituksessa. Uuden hyvän ohjaajan löytäminen on niin harvinaista. Hypin suurinpiirtein tasajalkaa onnesta, kun tämä ohjaaja piti näytetunnin. Harmillisesti suunnitelmissa hänellä on olla Vaasassa vain syksyn ajan. Niin se aina menee.. ohjaajat on yleensä nuoria ja opiskelut tai muut duunit vie muualle. 

No joo, eipä tänään sen kummempaa. Kivaa päivää!
Sannis

4 kommenttia:

 1. Heräs uteliaisuus, niten on niin harvinaista löytää uusi hyvä ohjaaja? Onko siinä se oma tyyli ja karisma mikä pitäis loksahtaa kohdalleen vai mistä se on kiinni? Hyvä että nyt löytyi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys :) Oon vuosien varrella tullut siihen tulokseen, että ryhmäliikuntaohjaajan työ on ihan hiton vaikea duuni. Suurin osa näytetunneista karahtaa siihen, että ohjaaja ei liiku musiikin tahdissa, joka on ihan ykkösasia. Oon monta kertaa pettynyt, kun näytetuntia on tullut pitämään ohjaaja, joka jo ohjaa jossain ja aina kuvittelen, että tuo perusasia on kunnossa. Eipä monesti ookaan.

   Seuraavana tulee sitten semmoset jutut, että kuinka selkeä ohjaus on ja kuinka näytetunti on rakennettu. Ohjauksessa ennakointi on supertärkeää ja vaikuttaa tosi paljon siihen, pysyykö ihmiset mukana. Ohjaajan kokemus vaikuttaa tietysti paljon tämmösiin juttuihin ja jos ohjaaja on uusi, en missään nimessä odota, että kaikki nää hommat on kunnossa. Silloinkin täytyy kuitenkin olla jotain hajua, että on pohjaa mistä lähdetään kehittämään ja harjoittelemaan.

   Vuosien varrella silmä ja korva on kehittynyt näissä paljon.. aika nopeasti näen, kenestä voi tulla hyvä. Melkein kaikkea muuta voi kehittää, mutta rytmitaju on yleensä sellainen, jota joko on tai ei.

   Avaskohan tää nyt yhtään tätä asiaa? :)

   Poista
  2. ..ja tää on muuten aika raakaa peliä. Tässä duunissa ohjaajan ammattitaito ja olemus on ihan kaikki. Ihmiset tulee jos ohjaaja osaa hommansa. Siinä ei oo paljon välimuotoja ja sen takia on oltava tiukka ja hyvin valikoiva, kun valitsee ohjaajia. Tossa kohdassa mulla on aina tosi vaikeeta, koska oon niin lälly, etten millään haluaisi sanoa kiitos, mutta ei kiitos. Mun jatkuva ylpeydenaihe on kuitenkin se, että meillä on niin kova ohjaajatiimi. Asiakkaat on tottuneita siihen ja sellaisena haluan homman pysyvän. Tästä asiasta ei tingitä :)

   Poista
  3. Tuskin edes huomaa, että tää asia on "vähän" lähellä sydäntä, kun vieläkin pitää jatkaa :)
   Oon sitä mieltä, että vaikka kuinka olis kiva antaa kaikille mahdollisuus, niin se vaan ei onnistu, koska asiakkaat maksaa tunneista. Kylmä tosiasia on se, että maksaville asiakkaille ei huonoa voi tarjota.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3