maanantai 23. syyskuuta 2019

Sommarö


Sommarön linnakealue Raippaluodossa on meiltä jäänyt käymättä aiemmin. On mennyt jotenkin vähän ohi, että tommonenkin paikka on olemassa. Nyt pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin käymään.

Alue on vuoteen 2000 saakka ollut armeijan käytössä ja siellä on jos jonkinmoista polkua ja tietä ristiinrastiin. Luontopolku on lapsillekin sopiva, reilun parin kilometrin mittainen ja sen varrelta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista.. rakennuksien pohjia, tykkien paikkoja, asevarastoja ja vanhan linnakkeen jäännökset.

Maisemat meidän matkan varrella oli tosi nätit. Välillä kuljettiin rannassa ja välillä kallioilla. Pitkoksiakin pitkin mentiin jonkin matkaa. Polun varrella oli myös semmosta jännää metsää, jossa veden pinnalla kasvaa vihreää ja puiden oksat roikkuu. Mini oli sitä mieltä, että ollaan oikeassa viidakossa.

Grillipaikkoja alueella on kaksi. Molemmat tosi hyvässä kunnossa ja täysin varusteltuja. Löytyi puut ja löytyi kirveet ja sahat. Veden äärellä olevalle grillipaikalle piti vähän poiketa luontopolulta ja se teki vähän matkaa lisää, mutta ylimääräisenkin lenkin kanssa reissu oli ihan kuus- ja kymppiveelle sopiva. Puskapissallekaan ei jouduttu, koska löydettiin matkan varrelta tosi siisti vessa papereineen päivineen.

Tälle retkelle haluaisin uudelleen asap. Mietin tässä, että koska kehtaisin alkaa vinkua, että mennään jo taas. Meillä olis kyllä seuraava viikonloppu vapaata. Saas nähdä, lähteekö kukaan mun kanssa :) Nyt on minillä flunssa kiusaamassa, mutta toivotaan, että hellittää nopsasti ja päästään tosiaan jo loppuviikosta taas ulkoilemaan.

Ootteko käyneet Sommarössa?
Sannis

7 kommenttia:

 1. No en oo, En edes tienny kokopaikkaa. Kuulosti sopivalta toi reitti,ei oo liian pitkä. Mut kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa oikeesti käydä. Se on tuo oranssi reitti, mikä on se lyhyempi ja kiertää renkaan. Voi lähteä tonne muistomerkin suuntaan tai rannan suuntaan.

   Poista
 2. Eipä oo tullu käytyä mutta vissiin pitäis kyllä :) tytöt linjaa retkille ja vanhemmat on liian laiskoja.. pitäis ottaa niskasta itteensä kii ja mennä vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se joskus vähän hankalaa lähteä jos ei oikein tunne paikkaa tai tiedä mitä siellä odottaa. Sommaröhön oli vähän pitkä ajomatka, mutta perillä löytyy kyllä mun mielestä kivaa hommaa kaikenikäisille. Voi mennä vaan vaikka tuon 250m muistomerkille jos pienimpiä ei hutsita kävellä ja silti tuntuu, että saa vähän metsäelämystä :)

   Poista
 3. Käytiin kesällä ja siellä oli aivan ihana ranta, täysin kirkas vesi, hiekkapohja ja matalaa pitkälle! Ihan kuin olisi ollut ulkomailla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa <3 Ranta oli nytkin tosi kaunis, vaikka oli viileää.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3