sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kakkua kakkua


Mister A diggailee Bastogne-keksejä, joten kokeilin tehdä minijuustokakun just noilla kekseillä. Yllätys yllätys, ei menny ihan putkeen.. Ostin suklaakastiketta, jolla ajattelin tehdä hämähäkinseitin kakun pintaan. Kaupassa järkeilin, että kandee varmaan ostaa semmonen, jossa lukee "hard topping", niin että seitti pysyis hyvin kasassa. No jep.. ravistin pulloa ja meinasin varovasti pursottaa suklaata kakun päälle. Lopputulos -> Purkista fläsähti semmonen kunnon märkäpieru ruskeaa liejuvettä keskelle kakkua. Paperilla sitä sitten pyyhiskelin ja kuorin veitsellä pintaa pois. Piti tehdä sama homma vielä uudelleen ennenkuin käsitin, että no can do. Koska  ei ollut suklaata sulatettavaksi tarjolla, kaivoin piparikuorrutteen esiin ja tein sillä. Seittihän sitä paitsi onkin valkoista :D Helppo konsti tehdä kiva seitti, on piirtää renkaat kakkuun ja vetää veitsellä viivat keskeltä ulkoreunoille.

Facebookissa käytiin jo keskustelua siitä, millä juustokakun reunat saa tasaiseksi. Tultiin siihen tulokseen, että helpoin konsti on jättää täyte löysemmäksi. Seuraavat konstit on voidella vuuan reunat öljyllä ja/tai tasoittaa kakku kuumalla vedellä huuhdellulla lastalla ennen koristelua. Tämä kakku tosin oli kiva epätasaisena. Kamuni Sanna heitti hyvän ehdotuksen, että tohonhan vois punaisella elintarvikevärillä piirtää koukeroita, niin olis aivokakkua Halloween-juhliin.

Kakku on ihan perusjuustokakkuohjeella tehty, mutta laitan sen tonne MutsiLeipoo-sivulle kuiteskin näkyviin. Niiiin, ja onhan siinä pohjaa melkein tuplasti, koska Bastogne-fanittaja fanittaa myös paksua juustokakkupohjaa :D

Sannis 

2 kommenttia:

  1. Hyvää syntymäpäivää (meille) googlettelin eilen ja löysin helpon/nopean oreokakun ohjeen makeaa.fi sivustolta. Tein sen ja smoresin, tosin jälkimmäinen on vielä vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiiii.. hyvää synttäriä toiselle Halloween-muikkelille!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3