lauantai 10. kesäkuuta 2023

Tykkimäki


Viikko sitten, heti todistusten haun jälkeen startattiin auton nokka kohti Kouvolaa ja sinne saavuttiin illalla pitkän matkan jälkeen. Tykkimäki resort oli uusi ja ihan tosi siisti. Vaunupaikat, vessat, suihkut, saunat, yleistilat, koirien uimaranta.. kaikki oli ihan uutta ja ihan tiptop. Porukkaa kesäkuun ekoille päiville ei ollut nimeksikään, joten oli ihanan rauhallista. Saunottiin ihan omassa rauhassa, vaikka ei yksityisvuoroa varattukaan ja keittiössäkin sain tiskailla ihan itsekseni. Hinta vaunupaikalle oli n. 40€/yö. Alueelta löytyi myös mökkejä, glamping-laavuja ja huviloita. Kuvat on vähän tuhruisia, osa kamerasta ja osa puhelimesta, mutta eiköhän niistä vähän saa ajatusta.

Vaunupaikoilta oli Tykkimäen huvipuistoon muutaman minuutin kävelymatka ja ensimmäisellä kerralla mentiin se koko porukalla. Ei yhtään autotien ylitystä, vaan suoraan "metsäpolkua" pitkin pääsi puiston porteille. Toisella kerralla tytöt kävivät jo keskenään pikkuvisiitillä puistossa. Ostettiin ensimmäistä kertaa kahden päivän ranneke. Toinen päivä oli vain muutaman euron, joten ajattelin, että why not.. Samalla rannekkeella olis päässyt vesipuistoon, mutta nyt oli liian kylmä niille puuhille. Aurinko paisteli joka päivä, mutta tuuli oli aika pureva. 

Puisto oli sopivan pieni ja tosi rauhallinen. Sen takia uskallettiin päästää tytöt keskenäänkin matkaan. Ei oo tokikaan huvipuistot edelleenkään meidän perheen ykkösjuttu, kun taisivat tytöt siinä testata jopa kaikki kolme eri laitetta kahden päivän aikana. Puiston alueella oli kuitenkin seikkailupuisto, johon likat pääasiassa keskittyivät. Kirjoittajaa se jotenkin lämmittää.. että mieluisinta on semmonen juttu, jossa itse aktiivisesti tehdään jotain.

Tykkimäellä viivyttiin kolme yötä. Mister ja tytöt pelasivat minigolfia ja Saimi pääsi koirien uimarannalle tassuja kastelemaan. Minä uskaltauduin myös kastautumaan saunan jälkeen, vaikka vesi oli kyllä vielä aikamoisen kylmää. Ravintola resortista löytyi, tosi kivan näköinen sellainen, mutta me ei tällä kertaa sitä testattu vaan tehtiin vauunulla ruokaa. Paisteltiin myös vohveleita ja taputtelin itseäni olalle, että hoksasin ottaa raudan mukaan kotoa lähtiessä. Jätskikiskaa en huomannut, että olis paikassa ollut, mutta hellepäivinä ravintolassa on ilmeisesti avoinna vähän rennompi terassi, joten ehkä siellä olisi pikkumakeaa tarjolla.

Oli jotenkin tosi kiva aloittaa kesän vaunuhommat noin siistissä paikassa. Plussaa meille oli muuten sekin, että Saimi sai tulla mukaan joka paikkaan, myös huvipuistoon. Tykkimäen verkkosivuilta jo etukäteen luin, että koirat on tervetulleita. Perfect! Se, mikä meillä jäi tällä kertaa testaamatta, oli resortin lähellä oleva "saunamaailma". Ensi kerralla sinnekin sitten.

Kouvolan kaupungissa käytiin tekemässä autolla sightseeing-kierros, mutta kaupoille ei meillä ollut kenelläkään hinkua tällä kertaa. Sen sijaan pysähdyttiin tosi kivaan urheilupuistoon, josta löydettiin minille skeittirampit. Vietettiin siellä hyvä tovi, toiset skeitaten ja toiset Saimin kanssa kuljeskellen. Etukäteen mietin treeniä, mutta päätin pysyä leposuunnitelmassa ja ottaa rauhallista liikettä. Se taitaa olla nyt paras ratkaisu.

Kuinkas muilla on kesäkuun ekat päivät sujuneet?
Sannis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3