sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Juhannus

Juhannus check. Torstaina lähdettiin mökille vähän sateisessa säässä. Syötiin hyvin mutsin laittamaa ruokaa ja käytiin saunassa + uimassakin, kun illaksi sää selkeni. Tytöt jäi yöksi, me muut suunnattiin kotiin. Jo matkalla kotiin ihmeteltiin Saimin selvästi kipeää oloa ja aamulla hoksattiin, että kyse on hännästä. Nopealla googletuksella selvisi, että kyseessä on vesihäntä; kovasta rasituksesta ja kylmästä johtuva hännän tyven hermojen ja/tai lihasten tulehdus. Kuulosti aika loogiselta ottaen huomioon, että tämän vuoden ensimmäinen uintikerta sisälsi kepin hakua merestä kymmeniä kertoja. 

Kotoa löytyi onneksi vielä muutama koiran särkylääke. Niiden ja levon avulla olotila alkoi helpottaa nopsasti. Vaikka meilläkin on useampi koira ollut, oli tämä kirjoittajalle ihan uusi vaiva. Faija siinä vaan teki hyvän huomion, että Saimin häntähän on tosi ohut siinä missä esim. lapukoiden häntä on varmaan triplasti yhtä paksu... että varmasti ohuen hännän pienemmät lihakset rasittuu helpommin. No, tiedetäänpä nyt tuokin. Ensi vuonna osataan aloittaa uiminen vähän iisimmin. 

Perjantaina lähdettiin uudelleen mökille ja kylläpä se Saimikin osasi ottaa rauhallisemmin. Enemmän pötkötteli ja tarkkaili tilanteita. Ihan hyvä olisi normitilanteessakin oppia ottamaan iisimmin mökillä. Kotona kyllä on hyvinkin rauhallinen, mutta mökillä on normaalisti niin tärinässä, että ravaa kaiken aikaa edestakas eikä malta huilata. Ehkä ikä tuo rauhallisuutta pikkuhiljaa.

Sää oli perjantaina täydellinen. Aurinkoinen ja lämmin, mutta ei hikinen. Kirjoittajaa vähän migreeni vaivaili ja hellesää olisi kyllä pahentanut asiaa entisestään. Nyt olotila onneksi helpotti ja käytiin minin kanssa vähän meressä polskimassa. Sillä välin oli mutsin juhannusherkut ilmaantuneet pöytään ja mister A oli jo sytyttänyt grillin.

Mini ei tahtonut vielä kotiin. Aikoi kuulemma olla mökillä viisitoista päivää. En luvannut ihan kahta viikkoa, mutta yhden yön vielä lupasin, jos mummulle ja papalle sopii. Sopihan se. Mini siis jäi ja me muut puolijuostiin miljoonan hyttysen seurassa metsäpolkua autolle. Tällä kertaa jopa mökillä oli enemmän hyttysiä. Yleensä tuolla mun isäpuoleni mökillä osaa hyttyset kohteliaasti pysyä metsässä eivätkä tuu mökille tai rantaan asti. Tällä kertaa sai kuitenkin huitoa vähän normaalia enemmän.

Juhannus tuntui tosi pitkältä, kun aloitettiin mökkeily jo torstaina. Se olikin aika hyvä ratkaisu, koska nyt ehdittiin lauantaina vielä mun mummuni luona käymään. Siellä treffattiin myös kirjoittajan isä sekä setä. Mummun luota jatkettiin Vähäänkyröön moikkaamaan mister A:n mutsia ja siskoa. Arjessa ehditään aika vähän kyläillä kenekään luona ja aina tulee hyvä fiilis, kun ehtii käydä vähän vaihtamassa kuulumisia. Tälläkin kertaa saatiin lähteä anoppilasta vatsat täynnä kotiin. Mister A kävi koukkaamassa vielä minin kotiin ja lauantai-ilta vietettiin omalla porukalla. Pakkailtiin vaunua kesäloman viimeiselle reissulle ja jokainen puuhaili vähän omia hommiaan. Ihanan rauhallista.

Kuvissa on torstain kauppareissulta löytyneitä Mochi-jäätelöpalloja. Joku TikTok-hitti kai. Kirjoittajalle riitti yksi haukku eikä kukaan muukaan oikein innostunut. Kuudesta mochipallosta yksi on edelleen pakkasessa ja epäilen, että saan heittää sen sieltä menemään jossain vaiheessa. Nämä meidän ostamat löytyi K-kaupasta ja oli Tropical-makua. Arvio: Kuori oli ällöttävän tuntuinen ja sisällön maku aivan liian pistävä. 4/4 sanoo -> ei jatkoon.

Kolmas lomaviikko on perinteisesti mulle aina vähän "hankala". Niin osa siitä oli nytkin. Alkuviikosta en oikein tiennyt, mitä pitäisi tehdä. Koitin otella iisisti kotona, mutta jostain syystä oli vähän rauhaton olo. Mister A ja mini kävivät kalassa useampana päivänä ja se olikin ihan tosi kiva juttu. Ite en kuitenkaan oikein tiennyt, olisko mun pitänyt kammeta neljätoistavee huoneestaan pihalle, vai oliko nyt oikeutettua meille molemmille lojua vaan. Jep.. taas viime kuukausina oon miettinyt aivan liikaa taas näitä "Olenko oikeutettu lepäämään"-juttuja.

Eniten rauhattomuutta aiheutti juhannuksen aikataulut ja neljännen lomaviikon alun suunnitelmat. Eihän lomalla tarvi mitään erityisiä aikatauluja ollakaan, mutta jos on menossa vierailulle johonkin, niin olis kai se ihan kohteliasta ilmoittaa edes, että minä päivänä ollaan tulossa :D Ei meinattu osata päättää missä järjestyksessä kannattaisi mitäkin tehdä ja milloin/miten mun ja mister A:n kannattaisi napata joku oma pieni aika vain meille kahdelle.

Vimpan lomaviikon alkuun oli suunniteltu Helsingin reissu ja Take That, mutta konsertti peruttiin järjestähän toimesta. Se harmitti kyllä ihan oikeasti, koska olisin tosi kovaa tahtonut päästä keikalle. Hotelli tolle ajalle oli turhan kallis ja toki peruttavissa, mutta junaliput oli jo maksettu. Mietin ihan liian pitkään mitä voimassa oleville varauksille tehdään ja mihin junaliput siirretään jos siirretään.

Loppuviimein olotila oli hyvinkin iisi lauantai-iltaan mennessä. Päästiin juhannuksena mökille ja ehdittiin käydä moikkaamassa kaikki mummut ja papat. Saatiin pieni hetki vain meille kahdelle mister A:n kanssa. Tai siis meille kolmelle; äitille, isille ja Saimille :D Lyhyempi toki, mitä olin toivonut, mutta hetki kuitenkin ja onhan tässä vielä kesässä viikonloppuja jäljellä. Junaliput siirrettiin elokuun loppuun. Lähdetään silloin neljätoistaveen ja ystävien kanssa pienelle viikonloppuvisiitille Helsinkiin. Ensi viikon alun konserttimatka vaihdetaan pieneen, kesäloman kolmanteen ja viimeiseen vaunureissuun, joka on minille jo aiemmin luvattu. Neljätoistaveekään ei pistänyt lähtöä yhtään hanttiin ja Mister A on aina valmis vaunuilemaan. Itekin lähden tosi mielelläni matkaan. Vaunussa mun on jotenkin rauhallista olla.

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3