tiistai 20. kesäkuuta 2023

Siikaranta


Nyt ollaan oltu kotosalla jo hetki, mutta tässäpä vielä muutama reissukuva. Kuninkaanlähteeltä ajeltiin Reposaareen ja laitettiin leiri pystyyn Siikarannan leirintäalueelle. Kunkun hälinän jälkeen Siikaranta tuntui ihanalta. Vaunuja ja asuntoautoja oli kyllä rannassa pitkä rivi, mutta ihmisiä ei näkynyt missään ja se sopi siihen kohtaan ihan perfect.

Siikaranta oli tosiaan rauhallinen alue ja selkeästi vähän vanhemman porukan suosiossa. Aivan hyvät vessat ja suihkut. Keittiö oli ulkona, mutta hyvin siellä likat sai tiskit tiskattua. Hinta yhdeltä yöltä oli 36€, joten ei mikään ihan kaikista edullisin. Respan yhteydessä oli pieni kioski ja pienemmille lapsille löytyi kiva leikkialue. Yksityissaunan hinta olisi ollut 30€, joka oli meidän mielestä vähän turhan kallis ottaen huomioon, että me ei erityisesti hinguta saunaan, joten jätettiin se väliin. Kuvien perusteella olis ollut kyllä aika hienot tilat ja kiva maisemaikkuna merelle. Yleisiä saunavuoroja en nopealla googlettelulla löytänyt.

Alkoi olla jo aika lämmin, kun Siikarantaan päästiin, mutta merituuli vilvoitti sopivasti, joten vaunussakin lämpötila pysyi aika maltillisena. Käytiin illalla ajelemassa ympäri Reposaarta ja parkkeerattiin auto Takarannalle. Vietettiin hyvä tovi kallioilla, jotka oli just niin kivat, kuin edellisestä kerrasta muistinkin. Varsinkin mini oli tällä kertaa kallioista jotenkin tosi innoissaan ja olis jaksanut "parkourata" varmasti ties kuinka kauan.

Seuraavana päivänä tehtiin ensin lenkki minin, mister A:n ja Saimin kanssa Siikarannan kallioilla neljätoistaveen vielä nukkuessa. Aika pitkästi pystyi suoraan vaunultakin kallioita kulkea ja päästiin jo paljon lähemmäksi viimeisissä kuvissa näkyviä tuulimyllyjä. Arvioin lämpötilan vähän väärin ja kun aamulla ei tuuli niin puhaltanutkaan, sain kesken matkan riisua trikoot mekon alta pois, kun meinasin aivan paistua sinne kiville. Mini olis tahtonut jatkaa vielä matkaa, mutta kovin pitkiä lenkkejä ei näissä asteissa enää tehdä. Hellelukemat on Saimille liikaa ja koitetaankin korvata lenkkejä leikkimisellä ja uimisella lämpimillä säillä. 

Kun saatiin viimeinen jäsen hereille, ajeltiin Porin Kalloon. Kallo on pieni majakkasaari parikymmentä kilometriä Porista. Ihmeteltiin Mäntyluodon satamaa ja syötiin eväät Kallon kallioilla. Kallosta kurvattiin Yyteriin. Ajeltiin katselemassa miltä alue nykyään näyttää. Rannalle oli tiukka koirakielto, joten me odoteltiin Saimin kanssa, kun mister A ja tytöt teki pienen sightseeingrundin Yyterin hiekoilla. Tytöt on käyneet Yyterissä niin pieninä, ettei kumpikaan enää muistanut koko paikkaa. Nyt oli hiekalle tehty uusia, leveämpiä kävelyteitä ja muutenkin taisi olla parannuksia tulossa, kun työmaata näkyi vähän siellä sun täällä. 

Meidän lomasuunnitelmat muuttui hieman siltä osin, että mister A saakin jatkaa lomaa vielä tällä viikolla, vaikka tarkoitus oli palata töihin. Käy tekemässä yhden päivän duunissa keskiviikkona ja muut päivät on vapaalla. Kirjoittaja oli aika väsähtänyt, lämpötila alkoi vielä nousta ja mister A:lla poltteli yksi Vaasassa myynnissä oleva vaunu, joten päätettiin että lähdetään kotiin päin. Neljätoistaveelle sopi hyvin. Mini olis tahtonut vielä jatkaa reissaamista, mutta sovittiin, että lähdetään muutaman huilipäivän jälkeen uudelleen nyt kun iskälläkin loma jatkuu. Meillähän on ihan tässä lähelläkin vielä paikkoja käymättä. Odotellaan nyt kuitenkin, että sää vähän viilenee, niin on helpompi kulkea.

Faija ehti käydä tsekkaamassa myynnissä olevan vaunun meidän puolesta ja vaatekaappihan siellä oli märkä. Aika monissa vanhemmissa vaunuissa tuntuu olevan kosteutta. Ollaan nyt siis tehty päätös, että oma vaunu ostetaan, joten silmät on auki sopivan varalta. Taitaa loppukesästä olla hinnat vähän matalammalla, kuin nyt. Uutta ei missään nimessä edes harkita, vaan koitetaan löytää vähän vanhempi, mutta toki siistikuntoinen vaunu. Saa nähdä, tuleeko sopivaa vastaan.

Sannis

2 kommenttia:

  1. Harmi, kun ehdittiin myydä oma. Olisin mieluusti tarjonnut teille käyttöön.

    Aivan ihania maisemia ja kuvia! Vaunu on kyllä niin kätevä, kun pääsee vaihtamaan maisemaa just heti kun siltä tuntuu. Ainoastaan Oulun Nallikari on muistaakseni ollut sellainen, että sinne ei noin vaan mahtunutkaan, vaan piti jäädä porttien ulkopuolelle päiväksi kärkylle. Oli aika raskasta pitkän ajomatkan jälkeen hengata siellä pikkuihmisten kanssa, mutta päätettiin jäädä kun kerran oli sinne asti ajettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, saa nähdä koska osuu sopiva kohdalle. Taitaa tosiaan tuo Nallikari olla aika suosittu. Siellä pitäis kyllä itekin käydä. Ehkä otetaan se listalle ensi vuonna alkukesään, kun on vielä vähän rauhallisempaa.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3