maanantai 12. kesäkuuta 2023

Kotka


Kotkassa en oo koskaan käynyt ja nyt oli hyvä tilaisuus, kun kerran oltiin jo aika lähellä Kouvolassa. Santalahti resortin alue oli tosi kiva. Valittiin oma vaunupaikka vähän sivummalta niin, että nähtiin toisella puolella meri ja toisella puolella kiva nurmikkoalue ja puita. Toisella puolella aluetta oli ilmeisesti uudempi huoltorakennus ja suihkut. Niihin en käynyt kurkistamassa. Meidän puolella suihkut ja vessa oli aikamoisen vanhat ja kolhot, mutta ajoi kyllä asiansa. Naisten puolella oli aivan siistiä, miesten puolella tilanne oli kuulemma vähän toinen.

Nukuttiin Santalahdessa kaksi yötä. Olisin viihtynyt kolmannenkin aivan hyvin. Vaunulta pääsi helposti Saimin kanssa ulos. Myös leirintäalueen kahvilaan sai Saimi tulla mukaan. Siellä syötiin mister A:n kanssa ihan sairaan hyvät daim-överiviinerit. Ruokaa ei testattu tässäkään paikassa, mutta tarjolla oli burgeria, salaatteja, kanakoria ym. Joskus ennen syötiin reissuilla melkein joka päivä ulkona, mutta nykyään säästetään tossa kohdassa mielellämme vähän. Vaunulla on kuitenkin aika helppo laittaa ruokaa. Tyttöjen suosikiksi on muodostunut nacholautanen ja varmistavat aina ennen lähtöä, että sitä on yhdelle illalle luvassa.

Kotkassa meille suositeltiin tutustumista puistoihin ja niin me sitten tehtiin. Koskipuistossa ihmeteltiin Siikakosken kuohuja. Sapokan vesipuistossa katseltiin vaikka kuinka kauan lampeen istutettuja karppeja ja kiivettiin upean vesiputouksen päälle. Katariinan meripuistossa käveltiin hyvä tovi, mini pääsi skeittamaan ja tytöt söi huikeat jätskiannokset. Jokipuistoon lähdettiin Mister A:n ja Saimin kanssa kolmestaan ja sieltä löydettiin upeita kukkia ja istutuksia. Kaikkiin lähtisin uudelleenkin ja puistot oli kyllä mun suosikkijuttu koko reissulla. Sapokan vesipuistossa neljätoistaveekin tuumas, että: "Onneksi lähdin. Tää on upee!"

Sannis

2 kommenttia:

  1. Ihana seurata teidän vaunureissuilua. Se oli niin kivaa aikaa meilläkin ja Kouvola kuului vakkarikohteisiin (Järkytyin, kun ajettiin viime kesänä siitä ohi ja halusin poiketa fiilistelemässä Tykkimäen lähileirintäaluetta, joka kulki silloin vielä Käyrälammen nimellä. Nyt siitä oli kasvanut yhden pomppulinnan ja muutaman lautamökin paikasta valtava vesipuisto ja mökkikylä. Ei ollu enää yhtään niinkuin silloin kuuluisaan ennenvanhaan :)).
    Kotkassakin käytiin kerran, mutta sieltä en muista oikein mitään. Paitsi että golfkenttä oli siinä ihan lähellä, mutta ei kuulunut silloin vielä vakiharrastuksiin.

    Ja semmonen vielä tuli mieleen, että meidän vakkarikesäruokaa vaunulla oli se, kun kiikkerällä Kramerin kaasugrillillä keitettiin uusia perunoita (kesti ikuisuuden odottaa, että vesi kiehuu) ja paistettiin pannulla kaveriksi pekonin ja kevätsipulin varsien silppuja. Aiai. Pitäiskin joskus taas tehdä.

    Ihanaa kesää ja toivon, että kelit suosii retkeilyä, niin säilyy sopu paremmin (meinas olla vähän nihkeää, kun parikin viikkoa putkeen satoi vettä, etuteltta vuosi ja kaikki kamppeet oli märkiä :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt puhalsi Kouvolassa aivan uudet tuulet. Ja meillä on kans mukana faijan Kramer ja on niin hidas, että eilenkin Aamu ehti syödä jo kokonaisen paprikan ja pari muuta juttua odotellessa, kun oli niin nälkä :D Pekoni-sipulisilppu kuulostaa niin hyvältä, että sitä pitää kyllä ehkä kans tehdä joku kerta.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3