perjantai 16. kesäkuuta 2023

Kuninkaanlähde

Käytiin Kouvolan ja Kotkan reissun jälkeen kotona hengähtämässä pari päivää ja lähdettiin uudelleen matkaan, kun yhdet ylioppilasjuhlat ja yhdet nelikymppiset oli juhlittu. Poriin oltiin menossa, mutta Kuninkaanlähteelle päädyttiin. Kunkkua on niin moni suositellut, että päätettiin tehdä stoppi sinne. Kuvista päätellen paikka on turhan suosittu meille, mutta ajateltiin, että näin alkukesästä on vielä vähän rauhallisempaa. Niin taisi olla. Vielä pääsi ilman jonoja suihkuun, vessaan ja tiskaamaan, vaikka vaunuja ja porukkaa aika paljon jo paikalla olikin.

Kuninkaanlähteellä osui monta asiaa nappiin enkä ihmettele, että jengi sitä suosittelee. Koko alue oli kiva. Vaunupaikkoja löytyi eri tasoilta ja välissä oli puita, pensaita sekä istutuksia. Yleistiloissa oli siistiä, ei mitään uusinta uutta, mutta puhdasta ja sehän on tärkeintä. Vaunupaikoilta pääsi helposti tosi kivoille metsäpoluille Saimin kanssa kävelemään. Maauimala oli tosi kiva ja allasalue siisti. Lapsille löytyi monen sorttista tekemistä; leikkipuisto, trampoliinit, pieni skeittiramppi, ilmakiekko, biljardi, pingis, minigolf.

Ainut missä meni nyt metsään, oli ihmiset. Ainahan kausipaikkalaisilla on näillä alueilla se "oma jengi", mutta nyt tuntui että oltiin tosiaan vieraita eikä niin kovin toivottujakaan sellaisia. Kesätyöntekijänuoret oli tosi kivoja ja avuliaita, mutta muuten oli kyllä jotenkin nihkeää. Ilmeisesti alueella on ollut jotain bolemiikkia pukuhuonekäyttäytymisestä (ainakin sen edellisen postauksen ihmettelijän mukaan) ja osuttiin harmillisesti paikalle juuri kun asia oli vähän tapetilla. Ehkä senkin takia miniin kiinnitettiin ihan liikaa huomiota. Uima-altaalla kyseltiin, että miksi sulla on tyttöjen uikkarit (minillä on uimashortsien kanssa sporttitoppimallinen uikkariyläosa) ja pukkarissa kaikki hiljeni tuijottamaan, kun tultiin paikalle. Mini parka ei meinannut uskaltaa ottaa uikkareita edes suihkussa pois, kun jengi tuijotti vieressä. Ite taas toivoin, että ottais nyt, niin ehkä se tuijotus sillä lakkaisi. Mini on joskus harmitellut, että kaikki tuijottaa ja oon ajatellut että ehkä se vaan tuntuu siltä. Tällä kertaa se ei kyllä ollut vain tunne. Kivasta uima-altaasta ei meille ollut paljoa iloa, kun lyhyen uintikerran jälkeen mini ei halunnut sinne uudelleen.

Voihan olla, että tilanne tulee olemaan jollain tasolla sama nyt joka paikassa, mihin mennään, mutta sen verran homma jäi Kunkulla kaihertamaan, että en usko meidän tien sinne vievän oikein nopeasti uudelleen. Vaikka muut asiat oli enemmän, kuin kohdillaan, taitaa jäädä nihkeä fiilis harmillisesti kirjoittajalla muistiin. Mini itse kyllä tuumasi jälkeenpäin, että oli kiva paikka, koska siellä on niin paljon tekemistä. 

Sannis

2 kommenttia:

 1. Tässähän saa elää oman vaunuelämänsä vähän niinkuin uudestaan, kun pääsee teidän mukana takaisin tuttuihin paikkoihin :).
  Kuninkaanlähde oli meidän vakkari juhannuskohde joitakin vuosia ja sinne piti viedä vaunu aina monta päivää etukäteen, jos mieli saada sille edes jonkunlaisen paikan, jota ei tarvinnu jollain kenttälapiolla metsästä raivata. Meitä oli pari perhettä aina yhdessä ja vietettiin hyvin pitkälle aikaa omalla porukalla, mutta tunnistan erittäin hyvin ton mitä sanot vakkaripaikkalaisista. Siellä ihan oikeasti osa "tosikaravaanareista" kiersi katsomassa muitten vaunuista SF-Caravanin jäsennumerot ja mitä pienempi numero, sitä enemmän arvostusta ja päinvastoin.

  On jäänyt mieleen semmoinen, että sanoin just nimenomaan siellä miehelle, että jos joskus näet mut kutomassa itselleni karavaanarivillapaitaa tai käyttämässä vankkurin mallisia korviksia, niin sano, että vaunuilu loppuu ihan just tähän paikkaan.

  Paikka on ymmärtääkseni jossain määrin tai varmaan aika laillakin uskonnollinen (juhannusaamuna kuulutettiin aina aamuhartaus, johon me ei reagoitu muuten kuin että yleensä herättiin siihen megafoniin) ja siitä(kin) voi johtua tuo mustavalkoinen suhtautuminen, josta kerrot. Todella ikävää kuultavaa jälleen :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua!! Eipä siis tosiaan ollut vain meidän kuvitelmaa toi fiilisjuttu. Hitsi, onneksi faijan vaunussa taitaa olla aika matalat numerot, kun on tainnut yhdistykseen kuulua jo monta kymmentä vuotta :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3