maanantai 29. marraskuuta 2021

HKI

Vietettiin viikonloppu Helsingissä mister A:n kanssa ja olipas kyllä kaikella tavalla kiva reissu. Mihinkään ei ollut kiire kertaakaan, junat kulki ajallaan ja tehtiin kaikki jutut, mitä kirjoittajalla oli listalla. Niinkin suuret oli toiveet, että halusin nähdä Allas Sea Poolin, Vanhan kauppahallin ja Tuomaan markkinat. Halusin myös syödä Ragu-nimisessä ravintolassa, jossa oon saanut erittäin hyvän dinnerin pari vuotta sitten, kun oltiin bossin kanssa työreissulla.

Lähdettiin matkaan perjantai-iltapäivästä ja oltiin perillä vasta puoli ysin maissa illalla. Haettiin kaupasta vähän eväitä hotellille ja heitettiin laukut huoneeseen. Lähdettiin heti kävelylle, koska jalat oli puuduksissa junassa istumisesta. Helsingissä ei ollut yhtään lunta, mutta pakkasta oli. Viimeisimmät Helsingin reissut ollaan onnistuttu saamaan vesisadetta, joten nyt kylmä pakkasilma tuntui kivalta ja ihanan virkistävältä. Käveltiin hyvä kierros kaupungilla; tsiigailtiin jouluvaloja ja pikkujoulutunnelmissa olevia ihmisiä. Helsinki ei oo mun paikkani sillain suuremmissa määrin, mutta tykkään kyllä käydä siellä. Varsinkin joulun aikaan jaksan ihastella joulukoristeita ja myyntikojuja.


Lauantaille saatiin mahtavan kirkas ja aurinkoinen päivä. Sunnuntaina oli harmaampaa. Molempina päivinä oli kunnolla pakkasta ja mereltä puhaltava tuuli puri aika tiukasti. Kirjoittaja pitää ennemmin kylmästä, kuin kuumasta, joten ei haitannut viima, kun oli oikeanlainen vaatetus. Shoppailut jäi vähemmälle, koska ulkovarustus ja vaatekerrokset ei houkuttaneet sisätiloihin hikoilemaan. Jotain ihan pientä ja tarpeellista löydettiin kuitenkin joulupukin pussiin ja itsellekin.

Ihmeteltiin Allas Sea Poolin talviuimareita, kierrettiin ihana Vanha kauppahalli ja bongailtiin ravintoloita sekä hotelleja, joihin olisi kiva joskus mennä. Pötköteltiin hotellissa, juotiin glögit kattobaarissa ja keräiltiin useamman kerran salaatit kaupan salaattibuffasta. Istuttiin kahviloissa, haisteltiin Tuomaan markkinoiden hyviä tuoksuja ja syötiin erittäin hyvin ja pitkän kaavan kautta Ragussa ystävien kanssa.

Yksi mun parhaista ystävistäni asuu Espoossa. Ollaan oltu ystäviä yli kaksikymmentä vuotta. Siitä lähtien, kun lukiossa osuttiin samalle luokalle. Vuodet on vieneet meidät eri puolille Suomea, mutta yhteys on säilynyt. Välillä reissataan toistemme luokse ja välillä tavataan jossain välimaastossa. Meillä on samanikäiset lapset ja miehetkin tulee hyvin toimeen keskenään. Yleensä tavataan koko perheellä, mutta tällä kertaa oli matkassa vain me aikuiset ja miten ihanaa olikin istua ihan rauhassa, maistella yllätysmenun kivoja makuja ja ottaa vaan ihan iisisti. 


Scandic Simonkenttä oli aivan pätevä hotelli. Ei mikään maailman tilavin, mutta siisti ja superhyvällä paikalla. Saatiin hyvä Scandic Friends-tarjous, joten ihan ookoo hinnalla päästiin yöpymään ja tällä kertaa kirjoittajaa ei ahdistanut rahanmeno. Onnistun nykyään joskus vähän "pilaamaan" juttuja sillä, että ressailen rahasta. Nyt olin kuitenkin tehnyt etukäteen itselleni selväksi, että me ollaan oikeutettuja tähän reissuun ja rahaakin oli varattu etukäteen sen verran, että budjetti ei ylittynyt.

Erittäin hyvä retki siis kaikella tavalla. Sanoisin, että kuus kautta viis. Mister A:n kanssa sovittiin, että nyt ei enää lykkäillä näitä yhteisiä hommia montaa vuotta vaan koitetaan tehdä kerran tai kaksi vuodessa joku pieni yhteinen pyrähdys, jos vaan tytöille ja Saimille löytyy hoitopaikka. Kivaa oli kuulemma tytöillä ollut mummun luona serkkupoikien kanssa ja Saiminkin ensimmäinen yökylä oli mennyt niin mallikkaasti, että eiköhän se hoitopaikka järjesty. Tämä pieni irtiotto tuli niin todellakin tarpeeseen!

Kivaa tätä viikkoa!
Sannis

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, kiva reissu oli varmasti kaiken kaikkiaan :) Hotel Arthur on kohtuuhintainen hotelli, joka on monen kantapaikka aina helsingin reissuilla. Siellä on oma tunnelmansa, joka saa palaamaan kertaa toisensa jälkeen, vaikkei oo varsinaisesti hotellielämys samalla tavalla kuin kalliimmat hotellit. Ajattelin jos kaipaatte vinkkiä seuraaville reissuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, oli ihan viittä vaille etten varannut Arthurista. Siitä oli tosi kivoja arvosteluja ja hinta näytti tosiaan paljon sopivammalta, kuin monissa muissa. En millään vois laittaa niin paljoa rahaa hotelliin, kuin mitä monet niistä kustantaa. Mulle on tärkeintä, että on siistiä. Kiitos, kun vinkkasit! Taidetaan seuraavalla kerralla yöpyä Arthurissa.

   Poista
 2. Kiva lukea omasta kotikaupungista turistin silmin ☺️ kivan kuuloinen reissu ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellakin. Jotenkin Helsinki oli nyt ihan paikallaan! :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3