perjantai 2. elokuuta 2019

Rengastie


Lähdettiin Saariston Rengastielle extempore. Kesken reitin luin kuningas Googlesta, että just niin ei kannattais tehdä, koska lossit ja lautat ei välttämättä kulje toivotulla tavalla. Itsehän olin tarkistanut vain pari ensimmäistä.. että kulkee yötä päivää ja kaiken aikaa. Olis ollut aiheellista katsoa ne loputkin. En edes tajunnut, että välillä losseja on niin monta. Oliskohan niitä ollut jopa seitsemän.

No, helle oli - jos mahdollista - vielä kovempi, kuin edellisenä päivänä ja pakattiin itsemme autoon heti aamusta. Lähdettiin ajelemaan Raumalta Turkua ja Paraisia kohti. Maisemat Rengasreitin alussa oli hienot. Ylitettiin heti ekana iso silta, joka sai mut erityisen onnelliseksi. Vettä näkyi aina välillä ja pari ekaa lossiylitystä meni helposti. Satuttiin just oikeaan aikaan paikalle ja päästiin jatkamaan nopsasti. Pysähdyttiin kaupassa hakemassa vähän eväitä ja ajateltiin, että syödään tunnin-parin päästä.

Parainen - Nauvo, Nauvo - Korppoo. Korppoossa tulikin tenkkapoo, koska lautta kulkikin paljon harvemmin. Siinä sitten vasta hoksattiin, että eihän nämä kuljekaan ihan kaiken aikaa ja ruvettiin tarkemmin selailemaan aikatauluja. Loppuviimein ei ehditty pysähtyä  mihinkään syömään, koska mua jännitti, ehditäänkö viimeisiin losseihin. Ajettiin loppuosuus tiestä aika nopeasti läpi eikä Houtskarissa ja Iniössä tuntunut kovin paljoa olevan katseltavaakaan. Viimeinen matka oli Iniöstä Kustaviin ja se jotenkin lievitti mun muodostunutta stressiä. Viimeinen lauttamatka.. eli ei tarvi alkaa etsiä yöpaikkaa lähes autiolta saarelta. Lautta oli iso, autot meni kahteen kerrokseen ja ylhäällä oli kahvila, josta sai ostaa jätskiä.

Sen verran meni pitkäksi meidän reissu, että Naantaliin ei ehditty koukata. Päätettiin jättää se väliin ja ajella suoraan kotiin. Se olikin ihan viisas päätös, koska lähemmäs yhtätoista illalla meni kuiteskin. Uudessa kaupungissa syötiin dinnerit ja kruisailtiin aika suorilta sen jälkeen kotiin koppaan maate.

Saariston rengastie oli ehkä pieni pettymys. Kuitenkin jäi vähän hampaankoloon koskien pientä rengastietä. Varattiin ensi viikonlopuksi yksi yö Turusta Air BnB:stä. Haittaako tua nyt jos toisen kerran lähtee heti perään? :D

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3