sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Aamut


Mä pidän aamuista. Ennen rakastin iltoja ja aamut oli nihkeämpiä. Jo pitkään tilanne on ollut toisinpäin. Tokikaan en ihan riemusta hihku aina arkiaamuisin, mutta ei nekään niin pahoja oo. Herään viikonloppuisinkin aikaisin. Tänään nousin vähän ennen seiskaa. Mun mielestä on ihanaa hipsuttaa laittamaan valmiiksi ladattu kahvinkeitin päälle ja istua sohvalle tietokone sylissä. 

Iltaisin tavataan hengailla sohvalla, kun tytöt menee nukkumaan. Tytöt on sängyissä yleensä ysiin mennessä ja me koitetaan päästä nukkumaan yhdeltätoista. Siihen väliin jää siis pari tuntia, joka ollaan haluttu pyhittää vain olemiseen. Ennen tuntui että tuo aika ei edes riitä siihen, että saa heittää aivot narikkaan, mutta nykyään se tuntuu jo liiankin pitkältä. Iltaisin en yleensä jaksa avata enää tietokonetta vaan tsiigaillaan telkkaria ja puhelimia. Parin tunnin aikana ehdin nykyään ajatella jo monta kertaa sitä, kuinka huonossa asennossa sitä tulee kyhnötettyä tässä sohvan nurkassa ja sitä, onko tarpeellista selata tuhat kertaa samaa FB-feediä ja Instakuvia läpi.

Tytöt on jo sen verran isompia että päivät on iisimpiä. Enää ei mee nollaamiseen yhtä pitkää aikaa, kuin ennen. Mietinkin, että taidanpa kokeilla siirtää nukkumaanmenoaikaa lähemmäs kymppiä ja tsiigata kuinka käy. Herääköhän sitä sitten paljon aikaisemmin vai olisko se unen laatu parempaa niinkuin tutkimukset väittäis?! Aika hyvin oon kyllä nukkunutkin pääsääntöisesti viime kuukaudet. Vuosien unettomuus on loistanut poissaolollaan ja unta on kertynyt useimmiten semmonen seitsemisen tuntia yössä.

Kello on nyt 8.20 ja mun istuskelukiintiö on täynnä. Oon juonut pari kuppia kahvia ja tämä postaus on pian ready. Tulee hyvä fiilis, kun päivän puuhat alkaa ajoissa. Jos sohvalla venyminen menee pitkäksi, tulee jotenkin nuhjuinen olo ja ärsyttää, että päivä menee hukkaan. En oo ollenkaan semmonen "yökkäreissä koko päivän" - tyyppi vaan paras fiilis on, kun päivässä on sopivasssa suhteessa lepoa ja puuhaa. 

Mites te muut? Ilta vai aamu?
Sannis

5 kommenttia:

 1. Ilta, muttei mulle tuota vaikeuksia herätä klo 6 ja lähteä salille niin kun tänään. Ja toisaalta tykkään rauhallisista aamuista omilla rutiinilla. En pysty ikään lähtee mihinkään ilman puuroa. Etten mä tiiä.. Tarviin unta 6-7h. Siitä yli niin on liikaa ja pidemmän aikaa sen alle niin rupee näkyyn naamassa.. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä oikeesti kuinka liikaa nukkuminenkin vaikuttaa. Ite kans ihan tööt, jos joskus nukkuu liian pitkälle.

   Poista
 2. Ihana kaffikuppi! Ilta, mutta on aamutkin kivoja kun herää ajoissa.Tykkään erityisesti olla ulkona ennen sitä kasin ruuhkaa, siinä kuuden aikoihin, kun luonto ja kaupunki vasta herää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä on muuten ostettu/mitä sarjaa? Kuppi siis

   Poista
  2. Oioi, aina muistan, kun yks kesä tehtiin uimarantareissuja jo ennen aamupala-aikaa. Otettiin kahvit ja leivät vaan mukaan. Ihanaa!
   Kuppi on Henkkamaukasta.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3