torstai 9. joulukuuta 2021

Vapaaharjoittelua


On tämä harvinaista herkkua, että joulukuussa on näin kaunis lumi maassa. Tänään pakkasta näyttää olevan 14 astetta. Viime päivien parikymmentä on ollut vähän liikaa koiran kanssa lenkkeilyyn noin niinkuin koiran kannalta...mutta jos pitäisi valita parinkymmenen pakkasasteen ja nollakelin välillä, otan pakkasen koska tahansa. Kirjoittajan toivesää on n. kymmenen pakkasastetta ja muuten just kuvien mukaista. Talvi on niin kaunis. Edes kesämaisemat ei voita talviaurinkoa ja lumen kimallusta.

Meillä ei ole Saimille minkäänlaisia vaatteita hommattuna heijastinliivin lisäksi. Se tuntuu tarkenevan tosi hyvin, samoin kuin meidän muutkin koirat aiemmin, joten uskon, että pärjätään ainakin vielä ilman. Vasta parinkymmenen asteen pakkasilla on nostellut vähän tassujaan kylmän merkiksi. Nyt ollaan muutamana päivänä jätetty lenkit lyhyiksi ettei tule paleltumia. Saimi on saanut juoksennella ja kiertää minin tekemiä tunneleita takapihan aitauksessa monta kertaa päivässä sen verran, kuin on halunnut. Välillä on tullut itse sisälle ja usein ollaan huudeltu lämmittelemään . 

Kuvat on otettu kaikki meidän korttelista eilen. Se hyvä puoli näissä kovemmissa pakkasissa on, että ihmisiä on vain vähän liikkeellä ja ollaan myös saatu harjoitella Saimin kanssa vapaana oloa ihan tässä parinkymmenen metrin päässä kotoa. Meillä on kotikadun päässä sopiva nurmikkoalue, joka on kauempana autoteistä, jossa pääsee vähän heittämään keppiä ja kävelemään muutaman askeleen metsänreunaan. Siinä on ollut hyvä vähän harjoitella aamu- ja iltahämärällä nyt, kun ei kovin pitkälle tarkene lähteä. 

Käydään paljon metsässä ja pentutreffeillä, jossa Saimi saa olla vapaana ja hienosti osaa tulla luokse noissa tilanteissa.. jos vaan tietää, että palkka on valmiina :D Toki, niissäkin tilanteissa jos näkisi uusia ihmisiä tai koiria, saattaisi "Tänne"- huudot kaikua kuuroille korville. Mökillä ei ole kuitenkaan lähtenyt pihasta edes naapurin koiran perässä. Metsässä kun ollaan, pysyy aina lähellä ja vaikka spurttailee ihan kunnolla, pysähtyy aina odottamaan ja varmistamaan, onko varmasti menossa oikeaan suuntaan. Pentutreffeilläkin viimeksi käveli vapaana aivan kiltisti meidän mukana kotiin lähtiessä, vaikka muut koirakaverit jatkoi matkaa toiseen suuntaan. Metsässä uskoo jopa "Panta"-käskyä hienosti, vaikka tietää että se tarkoittaa kiinni kytkemistä.

Omassa pihapiirissä homma vaatii vielä vähän harjoittelua. Siinä missä metsässä luotan siihen, että Saimi tulee luokse, omassa pihassa saadaan olla vielä varovaisia. Jostain syystä naapurien pihat on mielenkiintoisempia, kuin oma. Ja pari kertaa ne on olleet jopa mielenkiintoisempia, kuin se palkkapussista löytyvä herkku. Tarkoitus ei ole tietenkään nyt tai jatkossa pitää koiraa vapaana piha-alueella tai autotien lähellä, mutta toiveena on, että jos neiti pääsee vahingossa ovesta pihalle, ei tuloksena ole karkureissu, vaan että siinäkin kohdassa "Tänne!" tai "Sisälle" toisi koiran kotiin. 

Meille ei oo vielä aiemmin sattunut sellaista koiraa, joka karkailisi ja näyttää kyllä siltä, että Saimikin oppii homman hienosti, kun saa vielä vähän harjoitusta ja ikää tulee lisää. Näitä "pihapiirin" harjoitustilanteita pitää vain tietysti tarkkaan miettiä.. koska ja miten ne hoidetaan, ettei vaan satu vahinkoja. Useimmiten harjoitellaan silloin, kun ollaan kaikki paikalla niin apukäsiä ja -silmiä on monta paria ja yritetään pitää tilanteet sellaisina, että epäonnistumisprosentti on olematon.

Tänään meidän lähelle avataan koirapuisto, mikä on ihan superkiva juttu. Käytiin vähän stalkkailemassa puolivalmiita puistoja pari viikkoa sitten ja hyvältä näytti jo silloin. Puistot tulee meiltä sellaisen matkan päähän, että sinne voi kävellä, mutta ei myöskään tarvi tuntea oloaan ihan superhuonoksi ihmiseksi, vaikka menisi autolla :D Koirapuistot ei siinä mielessä oo kirjoittajan suosikkeja, että niissä harvoin itse saa kovin paljoa liikettä, mutta aivan kivaa vaihtelua ne on koiralle tietysti. Uuden puiston lähellä on kivoja metsäreittejä, joten voi tehdä vaikka ensin remminlenkin ja sen jälkeen piipahtaa puistoon.

Mukavaa torstaita!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3