lauantai 12. syyskuuta 2020

Lauantai

Lauantai. Heräsin siihen, että vettä satoi ihan kaatamalla. Nyt sade on tauonnut, mutta näyttää siltä, että alkaa varmaan uudelleen. Tytöt on suunnitelleet tälle päivälle huoneiden vaihto-operaation. Joskus poikkeustilan alussa siirrettiin molempien sängyt samaan huoneeseen ja koulupöydät toiseen. Ennustin, että parin viikon päästä joudutaan siirtää takaisin, mutta puoli vuotta on vierähtänyt. Nyt on molemmat sitä mieltä, että on aika vaihtaa takaisin omiin huoneisiin. Saa nähdä kuinka nopsasti alkavat yökyläillä toistensa luona.

Tänä syksynä en oo enää saattanut tyttöjä kouluun. Vielä viime talvena kävelin aina minin kanssa ja usein myös ykstoistaveen kanssa, kun menivät eri aikoihin. Ei kai ne mua silloinkaan enää tarvinneet, mutta tuntui hullulta lähettää tyttöjä yksin matkaan ja ite jäädä kotiin hengailemaan. Nyt alkaa koulu kolmena aamuna tytöillä yhtä aikaa, joten lähtevät aika usein yhdessä. Vitosluokkalaista tulee kaveri välillä hakemaan koulumatkalle ja mini ottaa aina pyörän, niin pääsee perille muutamassa minuutissa. Yhden kerran lähdin miniä saattamaan viime viikolla ja puolimatkassa kehotin sanomaan jos haluaa mennä jo itekseen. Se kattoi mun päälle ja sanoi: "Mä voisin kyllä nyt tosiaan jo mennä!". Selvä :)

Tänä vuonna en oo tehnyt ollenkaan omppuhilloa tai -mehua. Naapuri toi laatikollisen omenoita ja toissapäivänä ykstoistavee teki ison omppupiirakan, kun saatiin kavereita kylään. Olipa ihanaa hengailla kamujen kanssa. Nyt kun oon koittanut vähentää kuormitusta, huomasin, että oonkin sitten karsinut about kaiken kontaktin omien kavereiden kanssa. Ei taida kuitenkaan olla ihan hirveän hyvä vaihtoehto tehdä vain töitä ja kotitöitä ja puhua vain työasioista. Voi jesus! On tää tasapainottelu nyt vaikeeta välillä.

Nyt kuulkaa tasapainottelen itseni aamiaiselle, jonka ykstoistavee kattoi pöytään. Mister A on lähtenyt töihin ja mini on vielä peiton alla. Epäilen, että hyvin pian alkaa kysely karkkipäiväkarkkien perään. Sade alkoi jo uudelleen. 

Rentoa viikonloppua!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3