perjantai 26. kesäkuuta 2020

Pellava


Kesäloma on kohta puolessa välissä. Koska tää taas ehti tapahtua? Aika menee ihan hullua vauhtia niin ettei meinaa pysyä mukana.

Sää on nyt tosi helteinen ja se rajoittaa aina näitä meidän puuhia. Ykstoistavee haluais kotieläintilalle ja Miljoonativoliin, mutta mä en pysty näin kuumalla. Eikä kyllä mister A ja minikään. Ykstoistavee ite ehkä just ja just pystyis. Tähän asti oon pärjännyt ihan ookoo, mutta eilen oli jo too much ja kun mittari nousi kolmeenkymppiin, alkoi mulla vihloa päätä ihan kunnolla. Plääh! Onneksi tänään ei oo tuntemuksia ainakaan vielä. Toki mini lähti eilen naapuriin yökylään ja klo 3.50 tuli mulle viesti "Huomenta". Oli kuulemma niin kuuma ettei uni enää tullut ja typy hipsutteli kotiin. Nyt se nukkuu tyytyväisenä omassa ilmalämpöpumpun viilentämässä sängyssään, mutta ite en tokikaan saanut enää unta. Eli saapa nähdä, mitä pää sanoo puolikkaiksi jääneistä yöunista. 

Kaikenlaista on puuhasteltu ja silti mietin, että onko tässä saatu oikein mitään aikaan. Juhannus meni mökillä ja ollaan kahviteltu anopin luona. Käytiin päiväseltään Tampereella, Särkänniemessä kieppumassa ystävien kanssa. Samanlainen päiväretki tehtiin Porin Reposaareen uimaan, syömään ja kävelemään kallioilla. Autot on katsastettu ja treenit on hoidettu suunnitellusti. Ykstoistavee on päässyt ratsastamaan ja mini on ollut kalastamassa. Oman pihan allas on ollut tytöillä kovassa käytössä ja mukavaa on se, että sitä ei oo tarvinnut lämmittää ihan älyttömästi. Uinnin jälkeen ei oo ollut kylmä, vaan on saanut istuskella terassilla lämpimässä. Eli onhan tässä saatu aikaan vaikka mitä.

Kun säät viilenee, tehdään ykstoistaveen toiveretket. Mini toivoo, että pääsisi ystävien luo kylään koko perheen kanssa ja sitä on ihan varmasti luvassa kesäloman vimpoillekin viikoille. Mister A toivoo, että ehtii tehdä autoihin ne pienet huollot, joista katsastusmies huomautti. Mulla alkaa mieli vähän rauhoittua. Vielä on jonkin verran hötkyilyä ilmassa, mutta yritän ottaa iisisti ja opetella menemään vähän enemmän semmosella "go with the flow" - meiningillä. Pari juttua mullakin on takataskussa, jotka toivoisin tänä kesänä näkeväni ja ehkäpä ne toteutuu.

Kodinhoitohuoneen pöydällä on lojunut kahdet housut ties montako viikkoa odottaen korjausta. Otin neulan ja lankaa kauniiseen käteen ja fiksasin molemmat. Nyt on taas syksyksi ehjät lenkkihousut. Istuin myös ompelukoneen ääreen ja se se vasta suuri suoritus olikin. Ompelin kauan haluamani pellavaliinan. Liinojen hinnat ei oo miellyttäneet mun kukkaroa, joten tilasin kangasta ja ompelin itse. Sisälle olin liinan tarkoittanut, mutta pihalle se nyt meni. Pitää ehkä tilata lisää kangasta ja surauttaa toinenkin.

Mukavaa viikonloppua!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3