keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Kesähuoneessa


Terassi alkaa olla hyvällä mallilla. Paneelit puuttuu vielä seinistä, mutta nyt pidetään muutama päivä huilia, koska rakentajat tarvii vähän lomaa. Loman ekoina päivinä ollaan siistitty pihaa isolla kädellä ja tilanne on huomattavasti parempi, kuin viime viikon lopulla. Rakennuskamat on siivottu, nurmikot on leikattu, kasvihuone ja mansikkamaa on laitettu siistiksi, hiekkalaatikosta on rikkaruohot nypitty ja kaatopaikalle on viety iso kuorma tavaraa.

Sää on viime päivinä ollut mulle turhan lämmin ja toivon, ettei ihan näin kuumana jatku seuraavina viikkoina. Mä en pidä nykyään enää ollenkaan suorasta auringonpaisteesta ja kun aurinko porottaa oikein kuumasti, yritän aina etsiä varjopaikkaa. Kuumuus väsyttää enkä tykkää yhtään olla väsynyt ja nuutunut. Mulle passelimpi lämpö olis siinä parinkymmenen hujakoilla tai vähän alle. Lähempänä kolmeakymmentä on turhan paljon. Mutta siis, kaikki otetaan toki vastaan ja eletään sen mukaan eikä jäädä murehtimaan. Paitsi ukkosta ja salamoita murehdin kyllä vähän.

Kesähuoneessa on keskellä päivää hullun lämmin, mutta sen verran harmaat katteet blokkaa aurinkoa, että on se himpun viileämpi, kuin suorassa paahteessa. Toivon, että pystyn hommata uudet kalusteet ensi kesäksi. Ehkä kulmasohva ja ehkä jotain vaaleampaa. Nykyiset kalusteet on niin tylsät, mutta ne oli kaikista edullisimmat silloin, kun ostettiin :D Ja siis, oikein hyvin ovat ajaneet asiansa, ei vaan oo kaikista kauneimmat.

Jonkinlaisen sängyn haluaisin terassille myös. Se sais tulla siihen, missä mun kesäpeti aina ennen oli. Siinä on varjoa kaikista pisimpään. Täytyy pitää silmät auki FB-kirppareilla jos tulis joku passeli vastaan. Mister A:n toivelistalla on jonkinlainen riippukeinu tai -tuoli. Saas nähdä nyt, minkälaiseksi sisustus muotoutuu.

Mukavaa keskiviikkoa!
Sannis

4 kommenttia:

 1. IHANA!!!!
  Olen haaveillut meidän terassista tällaista, kierrätysikkunoista tehtynä, täällä pohjosessa jatkais kesää ja olis sääskivapaa paikka. Keväällä selasinkin parvekelasi elementtejä.
  Oletteko tehneet elementeistä vai ostaneet lasitusfirmasta? Millainen katto teillä on? Meillä on aaltokuvioinen valokate, jonka yhdistäminen seinään on kuulemma hankalaa niin, et tulis sääskitiivis 😕 Onko teillä liukuovia vai tavallisia? Minä toivoisin kahta ovea. Tulipas pitkä kyselylista ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Meidän ikkunat on kierrätetyt. Faijan jemmasta löytyi jos jonkinlaista ikkunaa ja jos alunperin halusinkin erilaisista ikkunoista rakennetun, oli helpompi ratkaisu kuiteskin laittaa samankokoisia, kun niitä kerran löytyi. Ja just toi oli myös mun ajatus, että pitenis se terassin käyttöaika, kun pääsee keväällä aikaisemmin ja syksyllä myöhemmin kesähuoneeseen istuskelemaan. Ihan ei oo niin lämmin kuitenkaan tulossa tästä meidän omasta tai ötökkävapaa, mistä haaveilet, koska yksi seinä on avonainen. Yksi seinä on siis talon kanssa yhteinen, kahdella seinällä on ikkunat ja yksi seinä on kokonaan avoin.

   Katto on valokatetta, aaltoilevaa sellasta. Jotain sellaista kuulemma, joka läpäisee valoa ja UV-säteitä vähemmän. On siis harmaa ja vähän tosiaan viilentää tähän hulluna paahtavaa aurinkoa. Ei tuolta katon ja katteen välistä kyllä oikein montaa hyttystä sisään pääse, sanoisin.. on se sen verran lähellä.

   Poista
  2. .. Ovet olis kyllä ihana..semmoset mahtavat pariovet. Ehkä meillekin sitten joskus... :)

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis kesäterassi! Minulla olisi haaveena, että mieheni rakentaisi minulle samanlaisen. Ainakin kasvihuonetta on hän suunnitellut, valokatteetkin on jo hommattu. Tosin urakka menee ensi vuodelle. Ehkä myös kesäterassi voisi olla projektina!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3