torstai 2. huhtikuuta 2020

Kokkikolmoset


Mukavaa torstaita! Aloittelen tässä aamua hengittelemällä. Viideltä tottakai niinkuin joka hemmetin päivä. Kellojen siirto olikin ihan hyvä tähän kohtaan, niin ei oo kuitenkaan neljältä. Ehkä ne aamuyön unetkin joskus palaa. Ehkä sitten, kun treenit jatkuu. Ehkä sitten unikin maistuu paremmin. Eilenhän olin suunnitellut tehdä treenin, mutta elämä tulikin väliin ja mentiinkin pyörälenkille tyttöjen kanssa. Ehkä tänään kokeilen tehdä kotijumpan.

Eilen jouduin oikein toden teolla kasailla itseäni, kun vallitseva tilanne korjasi satoansa. Äärimmäisen vaikeaa olla ihan avuton, kun rakas ihminen voi huonosti eikä itse pysty auttaa millään tavalla tai pääse edes käymään. Tänään asia painaa mieltä edelleen. Sen lisäksi oon tässä ensi töikseni maksanut laskut ja hoitanut lomautukseen liittyviä hakemuksia ja systeemeitä. On muuten hankalaa hommaa. En tiedä, kuinka sitä edes osais enää oikeasti hakea töitä. Olin ihan kateissa TE-keskuksen sivuilla ja tuskailin koko prosessia. Jotenkin niin hölmöä ilmoittautua työn hakijaksi, koska mullahan on työ. Mä vain teen sitä tällä hetkellä vähän vähemmän. Ja mähän palaan sinne. Todellakin. Rahan suhteen ei oo mitään hajua, koska saan jonkinlaista päivärahaa. Hakeakaan ei saa vielä pariin viikkoon. Saa nähdä ny.

On nää vähän ankeita nämä mun sepustukset viime ajoilta. Yleisvire tässä olossa on kuitenkin pääasiassa ihan ookoo positiivinen, mä lupaan. Pakko kai vaan saada johonkin merkittyä näitä vaikeitakin tunteita, kun kuitenkin täällä kotona yritetään tyttöjen takia pitää ikävät jutut ja puheet nyt minimissä. Tiedättekö, että mä inhoan jo korona-sanaa? Se kuulostaa jotenkin niin typerältä, että en edes halua sanoa sitä ääneen enkä kuulla puhuttavankaan.

Tytöt on tehneet ruokalistan seuraaville päiville:
  • Nakkikeitto
  • Kanapasta
  • Italianpata
  • Peruna-porkkanamuusi ja kalapuikot
  • Lasagne
  • Spagetti ja jauhelihakastike

Kirjoittaja lisäsi listalle kanawokin. Ykstoistavee pyysi josko se vois tällä kertaa olla "ilman sitä kookosmaitoa, koska se maistui vähän hyytelömäiseltä" :D Taidetaan tehdä kaksi versiota, hyytelöllä ja ilman :D Ajateltiin tehdä aina kaksi annosta per ruoka, niin voi syödä samaa dinnerillä ja seuraavan päivän lounaalla. Ihan kiva puuhastella tämmösten asioiden parissa ja tehdä pienistä hyvistä asioista vähän isompi numero.

Me muuten ostetaan ruuat aina niin, että valitaan kaikista edullisimmat vaihtoehdot niin, että pysyy hommat vielä suht puhtaana ja laadukkaana. Ei syödä pihvejä eikä juurikaan mitään "erikoisjuttuja". En nyt toki tiedä, mitä ne erikoisjutut vois olla.. ehkä jotain tahnoja, levitteitä tms. Ostetaan edullisinta maitoa, edullisinta juustoa (paitsi jos on pitsapäivä, on pakko tuhlata 5% Kadettiin), edullisinta maustamatonta jugurttia, edullisinta ruisleipää, edullisinta tummaa pastaa ja edullisinta vessapaperia. Mister A parka koittaa aina välillä valita jotain kallista leikkelettä ja ite oon poliisina siinä vieressä, että älä ny vaan ota mitään yli yhdeksän euroa kilo maksavaa kinkkua :D Ostetaan iso osa Lidlistä ja osa sitten muualta. Aika nopeasti oppii missä kaupassa ne omat jutut on edullisimpia ja sitä mukaa käydään ostoksilla vuorotellen parissa eri paikassa.

Aamiaiset, välipalat ja iltapalatkin vaatii mun mielestä nyt jotenkin enemmän mielikuvitusta. Leipää, puuroa, jugurttia, smoothieta, lämpöisiä voileipiä, kananmunaa, kasviksia, marjoja, hedelmiä, muroja. On koitettu kehittää vaihtelua ja erilaisia juttuja. Pitää aivan kirjoittaa listaan heti jos tulee mieleen joku iltapalaidea, mitä ei oo vielä tehty. Itehän voisin syödä iltapalaksi joka ikinen päivä tacoja, mutta kertaakaan en oo hitto vieköön niitä tänä vuonna saanut. Tortilloja ollaan kyllä välillä tehty, mutta eihän se oo sama asia ollenkaan :D

Aiemmin oli puhetta, että kouluissa aletaan jakamaan ruokapaketteja ja silloin käsitin pakettien olevan vähäosaisemmille perheille. Nyt kun asiasta tuli viesti koululta, kerrottiin, että kaikki etäopetuksessa olevat lapset on siihen oikeutettuja. Ehkä se oli alunperinkin niin, mutta jotenkin info oli nyt muotoiltu sellaiseksi, että ymmärsin tulkinnan olevan vapaampaa.. että se on tosiaan kaikille. Mietin, että voishan sitä kokeilla.. tilata ensimmäisen paketin ja miettiä sitten jatkaako. Teinkin sitten jo tilauksen hätäpäissäni, mutta aloin kuitenkin jälkeenpäin pähkäillä, että mitenköhän se asia nyt loppuviimein sitten kuitenkin onkaan. Että olikohan se nyt meille kuitenkaan? Se on toki totta, että liikkumista ihmisten ilmoilla on vältettävä ja ruuan hakeminenhan vaatii ylimääräistä liikettä. Mulla on kyllä myös aikaa tehdä sitä ruokaa ja kokkikolmosetkin täällä kotona auttelee. Sitten taas...raha tulee meillä olemaan tosi tiukassa, kun tulee pitkä gappi tuloissa. Ruokaa oli ilmeisesti kaikille, eikä kukaan jää meidän takia ilman. Hmm.. nyt on aika monta näkökulmaa tässäkin. Eipä olis ikinä uskonut, kuinka monta asiaa pitää miettiä tässä tilanteessa, missä koko maailma nyt on.

Ootteko te tilanneet ruokapakettia koululaisille?
Sannis

2 kommenttia:

  1. Ei ihme että yöunet kärsii. Tottakai työ- ja rahajuttujen epävarmuus on tosi stressaavaa! Toivottavasti niihin saat selkeyttä, jos se auttaisi unia.
    Ja toivottavasti sun läheinen alkaa pian voida paremmin! Se avuttomuuden tunne on kyllä ihan kamala, oli sairaus ihan mikä tahansa.

    Mä olen myös ymmärtänyt että ne ruokapaketit on ihan kaikille, ruokaa tehdään sen mukaan mitä vanhemmat ovat ilmoittaneet. Joten ei muuta kuin hakemaan niitä, ihan huoletta. :) Meillä ei ole tilattu, toinen pojista voisi tietenkin mopolla hakea itselleen ja siskolleen jos ollaan molemmat töissä, mutta vähän epäilen kuinka kävisi. nytkin sataa lunta. Osa tunneista on kuitenkin teamsin kautta niin että silloin on oltava paikalla. Ja esikoinen on lukiossa ja heille se ruoka ei kuulu, joten kokata pitää kuitenkin.

    Mahdollisimman rentoa loppuviikkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä me nyt haetaan ainakin toi eka paketti ja katotaan sitten.
      Kiitos, kun vastasit tähän <3
      Tsemppiä sinne ruokapuuhiin ja muihinkin hommiin :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3