torstai 5. maaliskuuta 2020

Uneton


Hyvää huomenta! Yöunet oli kateissa viime yönä. Ne on olleet kateissa jo pidemmän aikaa. Viime yönä ykstoistavee näki painajaisia eikä uskaltanut nukkua omassa sängyssään. Pyysin meidän sänkyyn nukkumaan ja senhän nyt tiesi että mun unet on sitten siinä. Jossain vaiheessa vaihdoin ite ykstoistaveen sänkyyn ja jätin typyn ja iskän kuorsaamaan meidän huoneeseen.

Ykstoistavee on tainnut nukkua meidän sängyssä viimeksi..öö... en edes muista. Ehkä viisi-kuusi vuotta sitten? Meillä tytöt ei oo koskaan olleet äitin ja isin kanssa nukkujia. Mini meinas vähän jossain vaiheessa pienempänä olla, mutta mun unet jää nollaan siinä tapauksessa, joten ollaan onneksi saatu tytöt totutettua nukkumaan omissa sängyissään. Jossain vaiheessa isosiskonen mietti, että miksi vanhemmat saa nukkua yhdessä, mutta lapset joutuu nukkua yksin. Parka. Silloin tytöt muutti hetkeksi samaan huoneeseen. Nykyäänkin tytöt saa yökyläillä toistensa huoneissa aina kun haluavat.

Mun yöunet on kyllä niin pienestä kiinni. Historiassa on pahempaakin unettomuutta Tommin syntymän ajoilta. Kesti vuosia saada unet balanssiin, mutta onnistuin siinä. Menen orjallisesti klo 11 nukkumaan ja poikkean siitä vain äärimmäisen harvoin. Kaikki poikkeamat vaikuttaa heti. Nyt en tiedä mikä mättää.. Herään taas joka ikinen yö neljän paikkeilla ja siitä eteenpäin uni joko ei tule tai on hyvin katkonaista. Töitä ja treenejä on alkuvuodesta ollut normaalia enemmän, joten ehkä se vaikuttaa. Valon lisääntymisen määrällä on varmasti myös osuutensa, vaikka kaikki ikkunat onkin peitetty pimennysverhoilla. Käynköhän jotenkin kierroksilla?!

Herään tosiaan joka yö neljän paikkeilla. Käyn veskissä. Sen jälkeen kuuntelen, kun takan luukut helisee tuulen takia. Ehkä nukun pätkissä. Joskus en. Herään joka ikinen kerta, kun haluan kääntää kylkeä. Herään, kun mister A:n herätyskello soi. Yleensä nousen, kun mister A lähtee duuniin. Nykyään en meinaa jaksaa, koska lepo on jäänyt liian vähäiseksi. 

Että tämä vain tiedoksi. Ja ei, kukaan ei kysynyt :D
Sannis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3