lauantai 14. maaliskuuta 2020

Korona


Koronasta ei huvittaisi edes kirjoittaa, koska tuntuu, että se tulee jo korvistakin pihalle. Oon hengannut somessa ihan liikaa ja 99 prosenttisesti kaikki julkaisut ja postaukset käsittelee virusta. Haluan kuitenkin saada tämän(kin) asian muistiin tänne blogin puolelle. Sen verran isoksi on tämä juttu paisunut, ettei vielä koskaan mun elämäni aika oo tällaista ollut. Viime päivät tämä juttu on kyllä ehdottomasti vaikuttanut mun mielialaani. Päivitin eilen postauksen kuvan Instagramiin tämän tekstin kanssa:

"Kyllä mietityttää. Ihan kaikki tässä tilanteessa. Töihin meno, kauppaan meno, tyttöjen kouluun meno. Talous ja se kuinka yritysten käy. Ja se, mitä jos joku meidän perheestä tai läheisistä saa tartunnan. Ja se, moniko jaksaa vielä päivittää jotain vessapaperiin liittyvää. Mister A ja ykstoistavee on flunssassa ja molemmat pötköttelee. Seiskavee on kaverin kanssa naapurissa. Kotona on ihan hiljaista ja tuntuu kuin aika olis pysähtynyt. Pesen pyykkiä ja ajattelin imuroida. Ehkä käyn ensin happihyppelyllä.
Huomenna aamulla on jumppa. Ei mitään tietoa ohjaanko ehkä viidelle viidenkymmenen sijaan. Vai tuleeko ketään. Tai tuleeko sitä ennen uusia ohjeistuksia. Jos tulee, loppuuko duuni. Jos loppuu, niin loppuu kai palkkakin ja milläs sitte sitä vessapaperia ostetaan?!

Sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä tää on pelottavaa. Helvetin epämiellyttävä tunne, kun ei pysty itse hallita tilannetta mitenkään. Tai edes osaa päättää, kuinka olis järkevä toimia."

********************
Eli kyllä.. monelta kantilta on tullut asiaa pohdittua. Suurimmaksi osaksi viime päivinä homma on mietityttänyt työn puolesta; mikä olis järkevintä ja mikä olis vastuullisinta. Meillä rullaa hommat tällä hetkellä aika normaalisti. Ollaan tottakai ohjeistettu asiakkaita käsipesuun ja -desinfiointiin ja lisätty mahdollisuuksia siihen. Siivousfirma meillä vaihtui just ja sopivasti uusi firma on tehnyt tehopesuja just näinä kriittisinä päivinä. Eilen oli perjantaiPumpissa ollut kymmenen normaalin reilu neljänkymmenen sijaan, joten automaattisesti näyttää toteutuvan se metrin turvaväli. Itellä on tunnit nyt viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina. Tarjotaan ne asiakkaille lupauksen mukaisesti ja jokainen saa käyttää omaa harkintaa osallistuuko vai ei. Vähän jännittää, onko porukkaa paikalla ja minkälainen fiilis on tunneilla. Jos THL antaa ohjeistuksen, että salit on suljettava, noudatetaan sitä tottakai.

Jotenkin kyllästyttää ihan yli kovaa kaikki vessapaperipostaukset somessa. Hohhoijjakkaa! Jengi moittii toisiansa. Toisia ärsyttää, kun joku hamstraa ja toisia ärsyttää, kun joku on välinpitämätön. Mua ärsyttää tommonen moittiminen. Toki itekin jaoin Instassa yhden moitteen. Moitin niitä, jotka valittaa jengin kaupassakäynnistä samalla, kun ovat itsekin siellä... eli kritisoivat sitä toimintaa, mitä itsekin tekevät, mutta jotenkin kuvittelevat, että omalla kohdalla se on eri. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Kun olin töissä Prismassa, mua aina huvitti tuo sama asia. Kassalla maksaessaan jengi päivitteli, että jopa ihmiset on tulleet hulluiksi. Aina teki mieli kysyä, että ootko sitten ite ainut rento täällä muiden hulluksi tulleiden joukossa. Näytti kuitenkin se sunkin jääkaappi kaipaavan täydennystä :D

Mua myös vähän (salaisesti) ärsyttää ne, jotka on ihan lunkeja. Ne, jotka on aina varmoja omasta toiminnastaan ja joilla on aina kaikkeen vastaus. No aijaa! Voiko ne oikeesti olla niin rentoja ja stressivapaita? Ärsyttävää porukkaa! Enkä tietenkään oo katellinen hei :D En todellakaan oo mikään hysterian lietsoja ja hyvin harvoin otankin tällaisiin asioihin "julkisesti" kantaa (someraivon pelossa), mutta onhan näistä ihan hyvä keskustella, koska ihan varmasti suurinta osaa tämä jollain tavalla ressaa.

Kävin kaupassa tossa puolessa välissä viikkoa ja tein vähän isommat ruokaostokset, vaikka meillä oli kaapeissa jo ruokaa jonkin verran. Tilasin myös fiksuruuasta paketin. Kävin apteekissa hakemassa migreenilääkkeitä pari pakettia ja nostin verenpainetta seuraavana päivänä, kun mister A pyysi hakemaan sille lääkkeet. Että ei tullu sitte mieleen edellisenä päivänä?! :D Eli ollaan varauduttu jonkin verran, mutta ei olla oikein paljoa hamstrattu. Mister A ja ykstoistavee on flunssassa, joten ne on olleet kotona to ja pe. Minä ja mini ollaan hoidettu normaalisti koulu ja duuni. Mini on käynyt naapurissa kamunsa luona leikkimässä, mutta ei olla nyt mitään menoja suunniteltu. Ollaan myös tehostettu käsien pesua ja noudatetaan toki yleisiä ohjeita; ei matkusteta, ei käytetä julkisia kulkuneuvoja, ei pidetä isommalla porukalla juhlia.

Tänä aamuna täällä meidän residenssissä tuntuu tilanne jonkin verran kiristävän kaikkien hermoja ja aamu on alkanut aika ärsyttävästi. Jokainen vuorollaan tiuskii ja ärsyyntyy jostain toisen sanomisesta tai tekemisestä. Ulkona on tosi kaunis sää. Aurinko paistaa ja maa on valkoinen. Ehkä se vähän päivän mittaan madaltaa kaikkien ärsytyskynnystä. Saa nähdä.

Miten te koette tämän tilanteen?

Sannis

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvä kirjoitus Sannis! Niin monenlaisia ajatuksia risteilee itselläkin päässä, enkä ole välttynyt myöskään ihan suoranaiselta pelolta tai ainakin jonkunmoiselta hermostuneisuudelta johtuen ihan siitä tositilanteesta, joka tässä mun kotikaupungissa on.

  Ja just toi, että voisko vaan antaa jokaisen tykönään tehdä ja hamstrata mitä haluavat ja jättää ne vessapaperivitsit jo vähemmälle. Asiassa kun ei ole kyse siitä paperista, vaan justiin siitä, että ihmiset on hermona, eivätkä oikein tiedä, mitä tehdä ja se paperinosto on vaan joku sellanen toimenpide, että tuntee tehneensä asialla jotain (ja kun yksi tekee, muut seuraa perässä, vaikkei oikein tiedä miksi). En osaa tätä nyt selittää, mutta parasta olis, kun kaikki keskittyisi tekemään itse parhaansa ja jättäisi sen muiden kyttäämisen ja arvostelun sikseen.

  Koitetaan pysyä terveinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Nyt(kin) tarttis jokainen hoitaa ensin se oma tontti kuntoon.
   Täällä odotellaan nyt tulisilla hiilillä, pitääkö meidän sulkea sali ja mites palkka- ja rahahommat sen jälkeen. Huuuh!

   Poista
 2. "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi", sanottiin Muumeissa.

  Kyllä tästä jotenkin selvitään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä! Eteenpäin vaan ja sen mukaan mitä vastaan tulee.
   Tsemppiä!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3