maanantai 17. syyskuuta 2018

Mustikkamuija


Kivaa maanantaita! Hyvä viikonloppu takana. Perjantai meni vielä migreeneissä, mutta lauantaina helpotti onneksi. Bileet sujui loistavasti! Mutsi eli mummu oli tehnyt pöydän täyteen herkkuja ja lapsilla tuntui olevan tosi kivaa. Tyypit kiipeili puissa ja köysissä, kuunteli musaa, tanssi, pelasi lentistä, heitteli tikkaa, leikki Petseillä ja ties mitä. Seuraavana päivänä ysivee kertoi kaverilleen, että: "Mökillä ei muuten sitte tekeminen lopu!" :)

Mustikkaa oli vielä älyttömän paljon puskissa, joista jo monista lehdetkin oli pudonneet. Noukin pari pientä ämpärillistä ja olipa täydellinen mustikkasää. Ei hyttysiä, ei paarmoja, ihanan viileää. Mustikkaa olis riittänyt pienelle armeijalle, mutta pakko oli välillä käydä kotona nukkumassa. Kun lähdettiin kotiin päin, nähtiin kymmeniä ja kymmeniä lintuja.. ehkä kurkia, jotka lähtee kuulemma joka ilta Söderfjärdenin meteoriittikraaterilaaksosta saaristoon yöksi petoja pakoon. En tietenkään ehtinyt saada niitä kuvaan, mutta toisaalta.. keskityinpähän vain katselemaan. En tiedä oonko koskaan nähnyt noin suuria auroja tai noin paljon isoja lintuja kerralla. Aika mahtavaa!

Sen verran hyvä sää oli sunnuntainakin, että suunnattiin uudelleen nokka kohti Sundomia aamulla ja ehdittiin noukkia marjoja jonkin verran lisää. Oli varmaan migreenin rippeetkin siinä kohdassa hellittäneet, kun tuntui niin hyvältä. Oli jotenkin paljon helpompi hengittää taas. Maisemat mökillä on aina kohdillaan ja nyt, kun hyttyset loistaa jo poissaolollaan, olisin voinut kävellä metsässä paljon kauemminkin.

Uuteen viikkoon taas! Toivon, että nyt väsyn, migreenin ja nihkeiden juttujen kierre hellittää hetkeksi. Alkuviikon teen iltaan saakka duunia ja loppuviikon lähden aamuhukista himaan. Hammaslääkäriä on luvassa mulle ja ysiveelle. Ysivee pääsi jonotuspaikalta sisään Taiteen perusopetukseen ja se on meidän uusi juttu tälle viikolla. Typyhän kävi siellä jo kevään, mutta supermutsi ilmoitti liian myöhään syksylle. Onneksi oli tullut vapaa paikka. Minillä on perjantai-illalle yhdet synttärit tiedossa. Viikonlopuksi ei oo vielä mitään kummempia suunnitelmia. Oliskohan silloin vielä mustikoita?

Kivaa tätä viikkoa!
Sannis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3