lauantai 31. joulukuuta 2016

Florida - Vielä kerran pojat


Matkan toinen määränpää oli Marco Island, pieni saari Floridan lounaisrannikolla. Ajeltiin autolla Orlandosta muutaman tunnin matka ja ihmeteltiin sitä, kuinka ränsistyneeltä kaikki näytti. Ajettiin vähän pienempää tietä, joka kulki kylien, pienempien kaupunkien ja asutusten läpi ja kaikki oli matalaa ja jotenkin vähän surkeaa. Talot oli vanhoja ja vähän semmosia hökkelimäisiä. Kuitenkin autot, joita talojen pihoissa näkyi, näytti aina uusilta ja hienoilta. Marco Islandin silta, kun ylitettiin, oli aivan kuin olisi astunut toiseen maailmaan. Hienoja taloja, kimaltelevaa vettä, siistejä pihoja ja isoja palmuja.

Talo
Marco Islandin talo oli yksityisen omistama ja sen meille vuokrasi Century 21 - kiinteistövälitys. Haettiin avaimet firman officesta ja talo olikin sitä lähellä. Talossa oli taas kaikille makkarit ja kaikille kylppärit. Kävi kyllä siinä loman aikana ilmi, että omat kylppärit oli ihan must juttu. Tokassa talossa oli muutama juttu, josta jouduttiin laittaa viestiä vuokravälitysfirmaan. Osa terassin lampuista ei toiminut ja uima-allas oli likainen. Mister A laittoi heti putsarit liikkeelle ja veden kiertämään, mutta jouduttiin silti soittaa allasfiksari paikalle ja pysytellä pois altaasta pari päivää.

Tässä talossa niinkuin Orlandonkin talossa oli uima-allas-alue suojattu "verkolla" ja se piti poissa ötökät ja elukat. Auringoltakin se ihan selkeästi suojasi sen verran, että tytöt sai uida rauhassa ilman suurta pelkoa ihon palamisesta. 

Ostokset
Tehtiin ostoksia jouluaattoaamuna siskon kanssa ja alennukset oli hyviä. -40% ja -60%. Muutenkaan hinnat ei päätä huimanneet, kun tiesi mihin suunnata. Marshalls-nimisessä (?) mestassa oli Michael Korsin eriä edullisesti ja ostin tytöille tennarit alle 30 dollarilla ja itelle rantalipsut 25 dollarilla. Kummitytölle löysin jotain pientä Anne Taylorilta ja Loftista nappasin mukaan itelle kellon ja typyille huivit. Parissa muussakin paikassa shoppailtiin enkä ihan kuivaksi kuitenkaan saanut kaikkia tilejä. Ostin myös ison matkalaukun, koska ostettujen kenkien määrästä päätellen alkoi näyttää siltä, että vanhat laukut käy pieneksi. Nyt ei tarvi seuraavalle reissulle TAAS lainata kavereilta laukkua :)

Huikein ostoskokemus oli tukkuliike CostCo, jossa kaikki oli jättimäisen kokoista. Sinne tartti toki olla kantiskortti, mutta sehän Kanadan siskolta löytyi ja sinne suunnattiin jouluruokaostoksille. Kotiin lähtiessä mukana oli ihan vahingossa myös mister A:lle lenkkarit ja uikkarit, mulle parit lenkkarit ja kuusi (?) puseroa ja tytöillekin jotain pientä.

Ranta
Marco Islandin ranta oli huikea... hiekka oli valkoista ja ihan eri tuntuista, kuin meidän tai Välimeren rantojen hiekka. Päivällä joulupukki heitti helikopterilennon rannan yli ja illalla auringonlasku oli upea. Delfiinitkin ui lähellä rantaa ja merelle olis päässyt ties millä vesijeteillä, liitovarjoilla ja banaaniveneillä.

Yleisfiilis
Marco Island itsessään vaikutti ehkä vähän semmoselta rikkaiden eläkeläisten mestalta. Kuudelta illalla oli jo hyvin hiljaista lukuunottamatta parin ostarin paria ravintolaa. Auto, kun oli käytössä, löytyi ympäristöstä kaikenlaista. Laiturikuvat on naapurikaupungista Naplesista, jossa käytiin mister A;n kanssa kaksistaan tsiigailemassa delfiinejä ja pelikaaneja. Isomman tien varsilla kyltit varoitti "Panther traffic" ja oon kyllä suhteellisen pettynyt ettei nähty ainuttakaan pantteria. Olis ollut niiiiiin siistiä!

Kotimatka
Kotimatka kesti 25 tuntia. Kyllä. Ajettiin Marco Islandista Miamiin muutama tunti ja palautettiin auto lentokentän Rental car Centeriin. Niin hitsin helppoa. Auto vaan kellariin ja siitä ilmaisella junalla lentokentälle. Pitkä lento meni taas yllättävän kivuttomasti. Oli kiva lentää yöaikaan, kun valot oli sammuksissa. Sopi väsyneelle. Vaikkei uni tullutkaan, sai kuitenkin olla vain rauhassa. Lyhyitä lentoja oli tällä kertaa kaksi, joista molemmat tytöt nukkui ja herääminen oli molemmilla kerroilla spektaakkeli sinänsä :) Junamatka himaan tuntui pitkältä, mutta VR oli kerrankin ajallaan, kuten kaikki muukin kotiin mennessä.

Jälkipyykki
Reissu oli just sopivan pituinen. Parissa viikossa ehti kaikenlaista ja sen ajan jälkeen oli jo ihana tulla kotiin. Kova haiku jäi nähdä monta muutakin paikkaa Amerikan mantereella, mutta ihan lähiaikoinahan ei ton hintaluokan retkeä oo kyllä millään mahdollista tehdä. Amerikassa reissaaminen oli tämän matkan kokemuksella helppoa ja kaikkea oli helposti saatavilla. Ihan varma en vielä oo, oliko just jouluna reissussa olo paras vaihtoehto. Ainakaan ei vielä oikein tajua, että vuosikin vaihtuu, kun on "vähän" olleet nyt erilaiset nämä joulu- ja välipäivärutiinit :)

Ihan mahtava, ikimuistoinen retki! Lähtisin huomenna uudelleen!

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3