keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

TRE

Reilu viikko sitten tehtiin visiitti Tampereelle. Matkaan lähti kirjoittajan ja kolmetoistaveen lisäksi meidän ystävät, toinen äiti-tytär-combo. Tytöt oli yhdessä viime kesän kepparileirillä ja saivat sieltä liput Tampereen heppamessuille. Sovittiin jo silloin, että lähdetään mansesteriin porukalla. Yhden kerran messut siirtyi koronan takia, mutta nyt päästiin matkaan.

Meille oli kertynyt pisteitä Scandic-tilille ja saatiin edullisesti huone Scandic Tampere Koskipuistosta. Hotelli oli täydellisellä paikalla, koska oltiin matkassa junalla. Oltiin päätetty, että saatellaan tytöt messukeskukseen, jonka jälkeen saavat tsiigailla messuja kahdestaan. Kirjoittaja on vähän ylihuolehtivainen mutsi ja jouduin kyllä kaksi kertaa miettiä, voiko likat mennä kahdestaan vieraaseen paikkaan.

Loppuviimein tehtiin niinkin radikaali ratkaisu, että laitettiin tytöt kahdestaan bussiin. Kuskilta tietysti varmisteltiin, että bussi menee oikeaan paikkaan. Tytöt oli tärinää täynnä ja lähtivät matkaan innoissaan. Me mutsit suunnattiin kahville ja istuskeltiin aivan rauhassa niin kauan, että päästiin hotelliin. Ehdittiin vielä Stockalle hetkeksi pyörimään ennenkuin tytöt soittelivat, että ovat valmiita. 

Tarkoitus oli lähteä hakemaan tyttöjä, mutta siinä päätettiin, että jos osasivat mennä messuille ite, ehkä osaavat tullakin ite. Videopuhelu vaan pyörimään ja mutsi lukemaan bussipysäkin opasteita etänä. Varmistelut vielä kuskilta, että suunta on oikea ja nuavvain oli likat kohta takaisin rautatieasemalla. Aikamoista. Hyvä, kun itekään uskallan mennä bussilla vieraassa kaupungissa :D

Messujen jälkeen syötiin dinneriä kivassa italialaispaikassa ja sen jälkeen käveltiin takaisin hotellille. Tytöt löysivät hotellilta samanikäisiä tyttöjä, jotka oli myös lähteneet messuille ja sen jälkeen ei teinejä paljoa näkynyt, kun hörsköttivät pitkin hotellia. Me mutsit suunnattiin hotellin aulabaariin kuohuvalle ja olipa jotenkin ihan outoa. Istuttiin aivan rauhassa pidemmän aikaa ja juteltiin ja samalla tytöillä oli superhauskaa keskenään. Mun oli niin hyvä mieli tottakai omasta, mutta varsinkin kolmetoistaveen puolesta. Muistan niin, kuinka siistiä oli lapsena olla hotellissa, kun sai mennä vähän omia menojaan. Ja varsinkin se, että nyt oli kavereita menossa mukana, tuntui erityisen ihanalta. 

Aamulla istuttiin aamiaisella superpitkään ja sen jälkeen käveltiin Tallipihaan kiertelemään pikkupuoteja. Tallipiha on aina yhtä kiva ja nytkin saatiin siellä kulutettua hyvä tovi. Koskikeskuksessa tehtiin vielä kierros ennen kotiin lähtöä. Kolmetoistaveellä oli synttärilahjakortti BodyShopiin jäljellä ja tottakai Normalissa piti myös käydä. Juna lähti meillä niin, että oltiin hyvissä ajoin iltapäivällä jo kotona.

Meillä oli kyllä tosi kivaa. Olis voinut olla toisenkin yön aivan hyvin. Täytyy kyllä tehdä tällaisia reissuja useamminkin. Piristää arkea kummasti. Kotona mister A, mini ja Saimi oli hengailleet mumman luona, pelanneet Monopolia, maalanneet seiniä ja hakeneet Kotipizzaa. Mini on jo monta viikkoa ja varmaan kuukauttakin kysellyt, koska voitais hakea pitsaa. Ei tuu oikein usein nykyään haettua, mutta nyt oli se spesiaalihetki. Iskä oli vielä ostanut molemmille omat kokonaiset limsapullot, niin siinäpä sitä oli minilläkin aikamoista juhlaa :)

Seuraavaa reissua odotellessa.
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3