perjantai 15. huhtikuuta 2022

Pitkäperjantai

Pitkäperjantai ja tänään ajellaan kolmetoistavee Kuortaneelle kepparileirille kaverinsa kanssa. Sai myös toiselta kaverilta kutsun Duudson Parkiin vimppana vapaapäivänä, joten nyt on hommaa. Tosi kiva juttu, koska kolmetoistavee on paljon, kirjoittajan mielestä vähän liikaa vain omassa huoneessaan. Parhaan kaverin kanssa on jo vuosia ollut hankaluuksia ja ne on viime kuukausina kärjistyneet entisestään aiheuttaen jatkuvaa pahaa oloa. Tytöt haluaa olla ystäviä, mutta suhde ei kuitenkaan toimi ja aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. Tähän asti ollaan yritetty antaa tytöille itselleen tilaa yrittää laittaa hommaa kuntoon...ovat esim. yhdessä käyneet koulukuraattorilla juttelemassa lukemattomia kertoja, mutta nyt oli aika viheltää peli poikki. Kolmetoistavee teki päätöksen itse ja me kyllä tuetaan sitä, koska homma alkoi vaikuttaa tosi vahvasti arkipäiviin ja kolmetoistaveen jokapäiväiseen elämään ja olemiseen. Tosi vaikeita asioita siis, mutta koitetaan mennä eteenpäin. Nämä sovitut jutut on muiden kavereiden kanssa ja oon kyllä tosi onnellinen, että typy saa kokea nyt kivoja juttuja.

Minilläkin kävi huono säkä, kun kaverille tulikin muuta menoa sovitulle trullittelupäivälle. Jostain syystä just trullittelun suhteen on usein aiemminkin käynyt jotain vastaavaa ja oon viimeisinä trullittelukertoina ohjeistanut tyttöjä, että hoitavat yhdessä tämän homman ja kysellään kavereita sitten muihin puuhiin. Nyt oli tietysti eri, kun kolmetoistavee ei ole paikalla lauantaina. Enkä toki tiedä olisko halunnut enää lähteäkään. Pari vuotta ollaan pidetty koronan takia taukoa trullittelusta ja koitin nytkin minille ehdottaa, että josko mentäis vain mökille ja tehtäis pääsiäismunajahti tai jotain semmosta. Oli kuitenkin pyytänyt kaveria virpomispuuhiin ja lopputulos on, että lähtee yksin. Mini on onneksi reipas ja sanoi, että voi mennä itekseenkin. Lähdetään sitten mister A:n ja Saimin kanssa henkiseksi tueksi.

Vähän huonoa tuuria nyt siis molemmilla tytöillä tässä pääsiäisen kynnyksellä. Mini on ollut vähän kipeänäkin ja poissa koulusta kolme päivää. Kurkku kipeä ja nokka vuotaa. Epäilen, että liittyy allergioihin, mutta eipä olis tossa olossa kiva mennä kouluun. Yleisvointi on onneksi aivan hyvä ja kurkkukipukin alkaa jo hellittää. En oikein tiedä minkälaisia kuureja noita allergialääkkeitä saa tai kannattaa ottaa. Pitäis konsultoida lääkäriä, että sais vähän ohjeita. Onko teidän perheessä allergikkoja? Koska te aloitatte keväällä allergialääkkeen ottamisen ja kuinka pitkään sitä otatte?

Aivan ihanaa, että on vapaapäiviä edessä. Tuntuu, että kuormituksen on aika vähän laskea. Toivotaan, että miniloma tekee tehtävänsä. Aiotaan mennä trullittelun jälkeen perinteisesti mökille ja toivon, että saadaan maalausurakkaakin pikkuhiljaa eteenpäin. Mister A on maalannut makkarin ja nyt on kodinhoitohuone työn alla. Ehkä eteinen seuraavaksi ja sitten keittiö + olkkari. Vessakin joudutaan varmaan laittaa listalle. Tyttöjen huoneet taitaa olla vielä aika ookoo. Ehkä ne saa tällä kierroksella jäädä väliin. 

Hyvää pääsiäistä <3
Sannis

4 kommenttia:

 1. Hienoa, miten ystävyyttä on yritetty hoitaa ja asioita selvittää, tosi ihailtavaa ja tärkeää oppia elämään! <3 Kaverisuhteet ei kyllä oo helppoja.. Itsekin jätetty seiskalla täysin porukan ulkopuolelle, onneksi löytyi uudet elinikäiset ystävät! <3

  Mä oon pojan kanssa syönyt toista kuukautta allergialääkkeitä. Pojalla selvästi pahempi (leppä)allergia kuin mulla, just pärjää 24h lääkkeellä. Saatiin nyt Aerius, Zyrteciä jouduttiin ottaa alkukeväästä aamuin illoin. Nyt täälläkin ollut viikon flunssa siihen päälle ja ylimääräinen "lomaviikko" juniorilla pääsiäisen alla.. Normitilanteessa olis kyllä ollut päiväkodissa.

  Allergialääkettä tarvitaan aika pitkälle kesään asti. Poikaa ei oo testattu, vaan oireenmukaisella hoidolla mennään. Niin paljon helpompaa kyllä ymmärtää toisen oireilua, kun itsellä on myös allergiaa.

  Te saatte siellä paljon pääsiäisen aikana tehtyä! Me lähdetään huomenna trullittelujen jälkeen loppulomaksi pois kotoa, aika eksoottista sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari <3 On tosiaan annettu aikaa tälle ystävyydelle, mutta niin kai se menee, että jotkut suhteet ei oo vaan tarkoitettu toimimaan, vaikka mikä olisi. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan tällä saralla. Toivon niin kovasti, että helpottaa!

   Miniä ei oo myöskään testattu siitepölyjen tai eläinten suhteen. Joskus ihan pienenä jotain ruoka-allergioita testattiin, mutta ei oo turhaa viety pisteltäväksi, kun ihan selvästi on tosiaan allergiaa. Toki, sitten tietäisi tarkemmin, mille on allerginen. Nyt vaan tiedetään, että keväällä oireilee ja siitepölyjen lisäksi varsinkin tähän aikaan vuodesta on myös joitain ruoka-allergioita.

   Kivaa pääsiäistä sinne ja toivottavasti reissu sujuu hyvin!

   Poista
  2. Noh, toisella alkoi olla nokka tukossa ja nuha ja yskä hiipi sitten kesken reissun, mutta oltiinpa nyt kuitenkin ja tuota ennen saatiin viettää perinteinen pääsiäislauantai isomummun luona! <3 (Suurimmalla osalla korona ihan äskettäin sairastettu.) Arkeen paluu siis sairastuvassa.. Tuntuis olevan tuttua hommaa tässä huushollissa!

   Poista
  3. Huh, on tää aikamoista hommaa nykyään. Tautia taudin perään vaan. Tsemppiä!!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3