tiistai 22. joulukuuta 2020

Valmisteluja

Vähän tässä nyt mietin, että noinkohan se joulu tulee, vaikka ei olla tehty mitään ihmeempiä valmisteluja. No joo, onhan meillä tottakai kuusi ja valot ja lahjatkin tytöille, mutta lähinnä ruokajuttuja tässä mietin.. ei olla tehty oikein tarkkaa menua ja kaupastakaan ei olla käyty mitään ihan massiivisia ruokaostoksia tekemässä. Hämärää! Ja ihanaa! 

Ostettiin pieni kinkku ja muistin jopa ottaa sen sulamaan. Ajattelin myös tekaista jonkun sillin, koska mun joulupöytään kuuluu keitetyt kananmunat ja silli. En vielä tiedä olisko se sinappisilli vai jotain muuta. Saa nähdä.. Laatikoita ei tehdä tänä vuonna, mutta mister A osti itselleen porkkanalaatikon. Yhteishyvästä lueskelin paahdetun rosollin ohjetta ja koska olin ajatellut tehdä lanttua ja punajuurta uunissa, löytyy ainekset kaapista.

Tyttöjen mielestä tärkein on riisipuuro aattoaamuna ja punainen maito on jääkaapissa odottamassa. Tällä kertaa muistin jopa pienet jutut, jotka saa se, joka löytää mantelin. Mutta voi hitto muuten.. unohdin mantelit. Aina sama juttu. Meidän mantelit on perinteisesti cashewpähkinöitä :D Ja jostain kumman syystä niitä on kaksi ja jostain kumman syystä ne aina osuu tytöille.

Aatoksi teen saman kinuski-juustokakun, jota kokeilin ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten. Eli hei, onhan meillä valmisteluja. Oon tehnyt niitä vaan sen verran hissukseen, että oon kai ehtinyt jo unohtaa. Vähän mietityttää nyt konvehtien puuttuminen, mutta housut kiristää sen verran, että taidan jättää täydennykset hakematta. Otin pari piparkakkutaikinaa sulamaan ja torttutaikinaakin löytyy pienelle kylälle, joten ehkä me selvitään :) Ai hitsi, nyt muistakin, että mantelien lisäksi meiltä puuttuu piparikuorrute. Mini on leiponut niin ahkerasti, että se loppui viikonloppuna. Voi kökkö. Sitä on kyllä ehkä pakko vielä hakea.

Luulen, että tästä joulusta tulee tosi rauhallinen ja kiva!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3