sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Suolapähkinä-kinuski-puolukkakakku


Oon jotenkin vähän kyllästynyt kaikkiin omiin resepteihin ja halusin kokeilla jotain uutta. Sopivasti duunikamu toi töihin kakun, joka oli mun mielestäni superhyvää. Pyysin reseptin ja pyöräytettiin kakku toissapäivänä. Eilen sitten maisteltiin ja vitsit, että se oli kyllä hyvää. Ite en pidä puolukoista ja plokkasin ne omasta palasta pois. Toimi erittäin hyvin myös ilman niitä.


Suolapähkinä-kinuski-puolukkakakku

Pohja:
150g digestive-keksejä
250g suolapähkinöitä


Päälle:
purkillinen kondensoitua, karamellisoitua maitoa
eli toffeeta

Mousse:
2½ dl kermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g mascarponejuustoa
5 liivatetta
2 rkl vettä

Murskaa keksit. Hienonna suolapähkinöitä tehosekoittimessa
tai monitoimikoneessa, kunnes se muuttuu tahnaksi.
Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.

Levitä päälle purkillinen toffeeta.

Valmista mousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja lisää mascarponejuusto.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet.
Lisää seos ohuena nauhana moussen joukkoon.

Kaada mousse vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.
Ripottele päälle reilusti puolukoita.

Ohje on alunperin Täyttä elämää - blogista Se on muuten sattumoisin blogi, jota itsekin seuraan. Terkkuja vaan Hannelelle :) Aion tehdä tätä kakkua myös joulun kahviherkuksi. Kiva, kun löytyy uusia reseptejä.

Sannis

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Poimin syksyllä jääsateessa karpaloita ja mieltä lämmitti ajatus kakusta joulupöydässä! Taidan testata tätä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3