perjantai 13. heinäkuuta 2018

Whistler


Whistler on n. 9500 asukkaan kunta Kanadassa n. puolentoista tunnin matkan päässä Vancouverista. Lähellä on Rannikkovuoret ja me(kin) yövyttiin Whistler Blackomb - urheilukeskuksessa, joka on saanut nimensä viereisistä vuorista.

Sää oli harmaa ja välillä satelikin, mutta se ei haitannut. Käytiin pomppimassa trampoliinipuistossa ja vuokrattiin fillarit, joilla ajeltiin tsiigaamaan upeita vihreitä järviä. Käveleskeltiin kylässä ja ihmeteltiin hissejä, joista joka toinen kuljetti ihmiset ja joka toinen fillarit vuoren kylkeä ylös. Syötiin paikassa, jossa kaikki annokset maksoi alle kuusi kanadan dollaria ja ihmeteltiin huikean vihreänä kylän läpi virtaavaa jokea. Hotellissa lämmiteltiin superlämpimässä ulkoporealtaassa ja tytöt oli ihan onnensa kukkuloilla.

Paikka oli upea! Korkeana kohoavat vuoret, mahtavan väriset vedet ja suuret puut oli jotain aivan huikeaa. Hoodit ja hotellien nimet oli kaikki sellaisia, että mulla tuli joka nurkalla Twin Peaks-mieleen. Fiilis ei tokikaan ollut läheskään yhtä aavemainen :D Sarjahan on muuten kuvattu Washingtonissa, ei niin kauhean kaukana Whistleristä. 

Ensi kertaan jäi pari juttua hampaankoloon ->

Olin varma, että näkisin karhun, koska niitä kuulemma alueella pyörii ihan välillä kylässä saakka. Whistlerin karhut on pienempiä, kuin pohjoisen harmaakarhut. En nähnyt. No joo, olis voinut toki vähän jännittää jos karhu olis kävellyt vastaan ja Suomessa ihan oikeasti pelkään aina metsässä ollessani, että osun samoille mestoille metsän kuninkaan kanssa. Tuolla jotenkin se tuntui kuitenkin paljon vähemmän pelottavalta ja olisin tahtonut vaikka auton ikkunasta yhden otson nähdä. Se jäi nyt kuitenkin seuraavaan kertaan. 

Toinen juttu, mikä tehdään ensi kerralla, on peak to peak- gondoli. Hissit vie ylös molempien vierekkäisten vuorten rinteitä ja yksi gondoli menee huipulta toiselle. Tällä kertaa oli auki vain se, jossa loppumatka olisi pitänyt tehdä tuolihissillä. Mua ja ysiveetä alkoi "vähän" jännittää. Loppuviimein asian ratkaisi pilvet, jotka peitti lähes koko näkymän. Ensi kerralla on toivottavasti kirkasta ja päästään tsiigaamaan näkymiä yli vuorten.

Lopputulos -> En ihmettele, että sisko kamujensa kanssa käy niin usein Whistlerissä. Rento ja aktiivinen ilmapiiri tuntui tosi kivalta ja oli kyllä hitsin makeeta, että päästiin näkemään tuo paikka. Kommenttien perusteella ainakin yksi teistä siellä ruudun toisella puolella on käynyt Whistlerissä. Mites, löytyykö muita?

Kivaa viikonloppua!
Sannis

P.S Muistatko Whistlerin talviolympialaiset vuonna 2010?

4 kommenttia:

 1. Ai jai... Me ollaan oltu nyt kolmesti Whistlerissä ja ens talvena neljäs kerta tulossa. Oon ollu siellä häämatkalla, raskaana ja perhereissulla, missä appivanhemmatkin oli mukana ja joka kerta on nautittu. Karhuja on nähty ja Peak2Peak on ajettu monta kertaa. Hieno mestä, en ihmettele että viihdyitte ❤ Kävittekö Cow'sin jätskejä maistelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, te ootte taas menossa. Mahtavaa! No eiiiii käyty lehmäjätskejä ostamassa. Jostain syystä jäi toi jätskinkulutus vähäiseksi. Ranskalaisia meni sitte sitäkin enemmän :D

   Poista
 2. Whistler on hieno paikka, kaikkina vuodenaikoina. Huippua oli olla siellä 2010 talviolympialaisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmaan kyllä aikamoiset meiningit. Mun äiti ja isäpuoli oli myös silloin siskon luona vierailulla ja huikeita tarinoita tuli kyllä kotiin kerrottavaksi.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3