torstai 7. joulukuuta 2023

Joulukuun alku ja sosiaalinen ikkuna


Joulukuun alku on mennyt nopeasti. Aina sanon samaa.. että nopeasti kuulkaa menee. Mutta kun se aina menee. Ei siitä mihinkään pääse :) Joulutorttuja ei oo joulukuulle vielä leivottu, mutta loka- ja marraskuulla ehdittiin kyllä niitä pyöräytellä senkin edestä. Ihan hyvä vissiin pitää vähän taukoa välillä.

Joulukuun ekat päivät oli vielä talvilomaa. Töissä ehdittiin käydä vain parin päivän verran ja sitten eilen oli tietysti itsenäisyyspäivä. Talviloman vimppoina päivinä ulkoiltiin, hengailtiin kotona ja tavattiin ystäviä. Itsenäisyyspäivänä tehtiin pieni pyrähdys yhden paketin hakuun, tankkaamaan auto ja Prismaan syömään + hanskojen ostoon. Tehtiin myös lumitöitä ja pestiin pyykkiä. Käytiin hölköttelylenkillä ja saunassa. Tehtiin ruokaa. Katseltiin linnanjuhlia ja telkkaria muutenkin. Paljon siis ehti yhden päivän aikana.

Tänään on ohjelmaa aamusta iltaan. Töissä pari ohjausta, palaveria, respaa ja muuta hommaa. Kesken duunipäivän ajelen neljätoistaveen arviointikeskusteluun. Illalla töiden jälkeen suhaan suoraan minin luokan järjestämään discoon valvojaksi. Ihan kiva, että huomenna on taas vapaapäivä. Viikonloppuna pidän sitten taas jumppaa molempina päivinä. Ihan erilainen viikko kuin yleensä. Useimmiten oon arkipäivät töissä ja viikonloput vapaalla. 

Ehdittiin pikkujouluillakin duunista tällä viikolla. Käytiin tiistaina, itsenäisyyspäivän aattona dinnerillä. Osa jatkoi siitä vielä eteenpäin kaupungille. Kirjoittaja tuli suoraan kotiin niinkuin nykyään aina. Baareihin meno on ollut jo pitkään tosi vastenmielistä enkä oo moneen vuoteen enää niihin lähtenytkään. Pitkään jouduin tehdä asian kanssa töitä.. että oonko muka niin tylsä nykyään etten lähde mihinkään hillumaan. Tajusin kuitenkin, että eihän kenenkään tarvi lähteä mihinkään itselle niin epämiellyttävään paikkaan vain ollakseen muille mieliksi. Oon ravannut ulkona niin paljon aikanani, että olen hyvin hyvin tietoinen mistä jään paitsi ja se on mulle erittäin ok. Migreenihommatkin tietysti vaikuttaa tähän. Niin monet päivät on yhtä taistelua sen kanssa enkä missään tapauksessa halua valvomisella tai dokaamisella lisätä niiden päivien määrää. Varsinkin kun en nykyään enää ollenkaan nauti valvomisesta ja dokaamisesta.

Kirjoittajalla tulee myös sosiaalinen kuppi paljon nopeammin täyteen, kuin monilla muilla. Pienemmässä tutussa porukassa viihdyn pitkän aikaa ilman ongelmia, mutta isommat uuvuttaa nopeasti ja tehokkaasti. Useimmiten kekkereissä on kivaa eikä se aikainen lähtö tarkoita sitä ettenkö olisi viihtynyt. Se vain tarkoittaa, että siinä kohdassa oon viihtynyt riittävästi. Toisille näköjään riittää vähän vähempikin. Helpointa on viihtyä sellaisessa happeningissä, jossa tietää jo etukäteen, että omaa kotiinlähtöaikaa ei tarvitse selitellä.

Viikonloppuna on mister A:n duunista pikkujoulut. Ne on Vaasan ulkopuolella. Kulkemisen suhteen on nykyään helppoa, koska vähintään toinen meistä on aina vesilinjalla. Useimmiten molemmat. Mister A oli vesi- tai siis kaffilinjalla useimmiten jo silloin, kun oltiin nuorempia ja kirjoittajalla vielä bilemonoa menotti. Mister A viihtyisi useimmiten happeningeissa pidempään, mutta on joustava ja kunnioittaa vaimonsa sosiaalisen ikkunan sulkeutumista. Toki kirjoittaja venyttää omia rajojaan miehensä puolesta silloin, kun kyse on esim. just pikkujouluista, jossa mister A saa viettää aikaa oman porukkansa kanssa. 

No niin.. vähän alkaa aiheet taas rönsyillä. Että ihan hyvin on kuulkaa joulukuun alku sujunut :D Paljon on ohjelmaa vielä ennen kuin joulupukki valjastaa poronsa. Vähän mietin hiljaa mielessäni (ja vähän ääneenkin), että onko kaiken maailman kodin ja koulun päivätkin pakko ympätä tähän joulukuulle, kun aina on miljoona muutakin juhlaa ja päättäjäistä. Ilmeisesti on ja semmostakin on sitten luvassa seuraavan viikon lopulla. Silloin on myös molempien tyttöjen koulun joulujuhlat ja pari muutakin juttua. Jouluvalmisteluista ei kuitenkaan otella stressiä ja niistä tehdään ne mitä huvittaa ja mitkä tänä vuonna tärkeiltä tuntuu.

Mukavaa loppuviikkoa!
Niin, ja jos ruudun takana on muita, jotka lähtee aina juhlista ekana kotiin, olis kiva kuulla.
Sannis

2 kommenttia:

  1. Ei varmaan tuu yllätyksenä kun sanon että minä oon eka lähtijä juhlista /baarista /kylästä jos ees mihinkään kotoani lähden. J taas olis vaikka kuinka pitkään paitsi niissä mulle tärkeissä kyläpaikoissa 🤭

    T: Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aina yhtä kiva kuulla.. etten oo ainut "outo". Välillä tuntuu siltä, että olis ainut maailmassa.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3