tiistai 29. marraskuuta 2022

Work

MAANANTAI

Duuniviikko alkaa sairaslomatuuraajien etsimisellä. Tänä syksynä sairastelu on jotain aivan järjetöntä ja joka ainut päivä etsin tuuraajaa jollekin tunnille. Tällä kertaa saan tiistaiksi Ellun tuuraamaan mun Kehonhuollon Mylliksellä, että voin ite tuurata Miian Zumban Mylliksellä, että Miia voi tuurata Johannan Zumba Kivihaassa :D Aikamoista palapeliä kuulkaa. Selvittelen myös keskiviikolle tuuraajat ja saan kaikille tunneille ohjaajat.

Aloitan viikon yleensä Kivihaassa eli LYKKE naisille-keskuksessa. Siellä on maanantaisin päivällä lyhyt respavuoro ja tänään se lukee mun kalenterissani. Oon hyvissä ajoin paikalla ja päätän keitellä kaffit naisille, jotka pian on treeninsä tehneet Eevan Kiertoharjoittelussa. Aamutreeneissä käy tosi kiva porukka naisia ja aina on kiva vaihtaa muutama sana kuulumisia.

Asiakaspalvelussa on päivällä rauhallista ja ehdin tehdä omia hommiani; päivitän somea ja teen valmiiksi verkkosivuja + asiakaskirjettä koskien joululahjoja. Me ei tänä vuonna osallistuta Black Friday-hommiin, mutta muutama kiva joululahja on asiakkaille tiedossa. Asiakkaat saa lahjoittaa ystävälle viikon treeniajan, Myllykadun puolella pääsee veloituksetta testaamaan Neurosonic-patjaa ja ryhmäliikuntaan on tiedossa vähän spesiaalia joulun ajalle.

Kun iltarespalaiset saapuu töihin, väistyn asiakaspalvelutiskiltä takavasemmalle ja jatkan konehommia vielä jonkin aikaa officen uumenissa. Muistan, että olis hyvä syödäkin jotain ennen tuntia ja dinnerin jälkeen kertaan vielä illan Kiinteytyksen. Oon pitänyt tämänhetkistä ohjelmaa jo muutaman kerran, joten aika nopsasti se on hallussa. Kivihaassa meidän keskus on vielä ihan uusi, joten asiakasmäärä ei ole vielä täynnä ja jumpissa on maltillisemmin väkeä, kuin Myllykadulla. Maanantain Kiinteytys on kuitenkin osallistujamäärän perusteella yksi keskuksen suosituimmista tunneista. Tosi kiva!

Jumppa menee hyvin. Sen jälkeen käydään vielä pikaisesti muutamat respajutut Jasminen ja Annin kanssa läpi ja pääsen lähtemään kotiin puoli kasin paikkeilla.


TIISTAI

Tiistaisin duunailen yleensä Myllykadulla. Tällä viikolla aloitan hommat kotona, koska töitä on tosi paljon. Teen paljon "näkymätöntä" duunia. Niin tänäänkin. Tällä kertaa lähetän asiakkaille sähköpostia ja päivitän somea. Fiksaan myäs ajanvarausta kuntoon Neurosonicia varten ja selvittelen, kuinka saatais meidän postituslistat ja asiakaskontaktoinnit toimimaan entistä paremmin. Oon aina aika paljon yhteydessä meidän järjestelmän tukeen, koska systeemissä on about seitsemän miljoonaa toimintoa, joita kukaan meistä ei vielä osaa käyttää ja joita yritän itse opetella. Uusi järjestelmä otettiin käyttöön pahimpana korona-aikana, eikä kukaan lähtenyt meille sitä paikan päälle kouluttamaan. En halua vain, että helppari tekee meille asioita, vaan haluan myös osata tehdä ne itse.

Viikkopalaveri on tiistaisin klo 12.30. Sen jälkeen kun kuvioihin tuli toinenkin keskus, on palikset venyneet pitkiksi. Asialista on aina kunnossa ja koitetaan pysyä siinä, mutta kohtia listalla vaan on niin älyttömän paljon aina. Tällä kertaa mietitään esim. puhelimitse tapahtuvaa asiakaskontaktointia, verkkosivujen osoitteiden yksinkertaistamista, ilmajoogakankaiden ja jumppamattojen pesua, seurojen tilavarauskyselyjä, tykyryhmille lähetettävää palautekyselyä, joulukalenteria, tammikuun pienryhmiä, valmennustuotteiden uutta hinnoittelua ja joulukuun uutiskirjettä.

Kirjoittajalle tulee palavereissa aina paljon hommaa. Oonkin miettinyt, että palaveri pitäisi saada sellaiselle päivälle, kun ei oo jumppaa, mutta se taitaa olla mahdotonta. Tiistaisin palaverin ja jumpan välillä on vain pari tuntia ja siinä jää aina hommat vähän kesken. Eipä sitä kaikkea tarvi saman päivän aikana saada valmiiksi, mutta moni juttu on kuitenkin aina kiireellisiä, jotka haluaisin hoitaa asap.

Illan ohjaukset on oma Kiinteytys ja tuuraustuntina Tanssi. Porukkaa on paljon. Tanssissa en oo teknisesti erityisen taitava, mutta jengi tuntuu kuitenkin palautteen perusteella tykkäävän. Oletan, että se johtuu fiiliksestä ja siitä, että koreot on riittävät yksinkertaisia, mutta ehkä ei kuitenkaan tylsiä. Tosi kiva juttu! Oon erittäin kiitollinen, että porukka ilmaantuu mun tunneilleni. Joskus mietin, koska väki alkaa vähetä. Se tulee olemaan kyllä kova pala. Ehkä ei kannata ajatella sitä vielä.


KESKIVIIKKO

Keskiviikkoaamukin alkaa viestillä, että tarvitaan tuuraajaa. Useimmiten, kun nämä tulee, oon just menossa ovesta ulos Saimin kanssa tai jotain muuta vastaavaa ja alan kesken kaiken koodata työjuttuja. Viime aikoina, kun tää on ollut joka-aamuista, oon tullut siihen tulokseen, että en voi koko ajan tehdä kotona töitä ja tällä kertaa laitan nopean viestin, josko ohjaaja itse kirjoittelis tuuraustoiveet meidän henksuryhmään ja ehkä sitä kautta löytyisi apu. Onneksi löytyy.

Keskiviikkoisin oma aamutunti on TEHO Kivihaassa ja siinä on aina tosi kivasti porukkaa. Niin tälläkin kertaa ja fiilis on bueno. Uutta ohjelmaa tehdään nyt tokaa kertaa ja tykkään, että tuli aika passeli kokonaisuus. Alkaa olla ehkä vähän jo nelikymppiselle too much, kun tunnit on maanantai-iltana, tiistai-iltana ja sitten heti keskiviikkoaamuna. Keskiviikkona huomaa, että palautumisaika ei ole riittävä. TEHO on onneksi kuitenkin tunti, jossa omaa tekemistä voi säädellä aika paljonkin, joten siinä mielessä menee ookoo.

Käyn nopsasti suihkussa ja sen jälkeen päivitellään Bossin kanssa tilanteet. Aika paljon mennään nykyään ristiin rastiin ja kaikilla on kova kiire. Nyt ehditään kuitenkin vaihtaa pari sanaa vähän muustakin, kuin työstä. Lounaan jälkeen vastaan sähköposteihin ja hoidan kaikenlaisia juoksevia asioita. Salille ollaan asentamassa kaiuttimia...testaillaan niitä ja musahommeleita. Kohta saan taas viestiä sairaslomasta, joka koskee seuraavaa päivää. Tsekkaan kalenterin ja hoksaan, että pystyn tuurata itse. Alan tehdä soittolistoja valmiiksi.

Tiedossa ei oo iltajumppia tai -aspaa, joten lähden harvinaisesti kotiin jo klo 14. Kotona minillä on menoja kavereiden kanssa ja kolmetoistavee puuhaa omiaan, joten avaan työkoneen uudelleen ja saan konehommia kivasti eteenpäin; tiedotusasioita, somea, joulun ajan ryhmäliikuntaa ja muuta ajankohtaista.

TORSTAI

Aamu alkaa migreenillä. Vanha ystävä ei ookaan onneksi mua viime aikoina niin paljoa muistanut, mutta tänään päätti tulla kylään. Onneksi aamun tuuraustunnit on puolen tunnin helppo Tanssi ja puolen tunnin Kehonhuolto. Uskon, että selvitän ne, kun lääke alkaa vaikuttaa. Oon oikeassa. Hikoilen ihan hitosti ja homma tuntuu normaalia raskaammalta, mutta olotila on helpottanut sen verran, että ei tunnu pahalta.

Jumppien jälkeen pikasuihku ja sen jälkeen mietitään tulevaa somejoulukalenteria. Huseeraan Kivihaassa vähän sinne sun tänne...Vastaan muutamaan sähköpostiin ja teen jonkun somepäivityksen. Kirjoitan valmiiksi lahjakortit, jotka on menossa viikonlopun hyväntekeväisyystapahtumaan. Vaikka olotila on parempi, on pää silti niin sekava, että päätän jättää päivän lyhyeksi. Harvinaista, että sekä keskiviikkona, että torstaina on mahdollisuus lähteä aamuvuorosta. Onneksi se tilanne on juuri tällä viikolla, niin ehkä migreeni katkeaa, kun saa otettua vähän iisimmin.


PERJANTAI

Aamu alkaa viestillä, että joku on kipeänä. Ai toistanko itseäni vai? :D Tämä taitaa olla aika tuttu tilanne tänä syksynä monessa paikassa. Etsin tuuraajaa Kivihaan illan tunnille ja lauantaiaamun kahdelle tunnille. Itse en tällä kertaa pysty auttaa. Tänään en voi olla iltaan saakka ja huomenna aamulla oon jo ohjaamassa Myllykadulla.

Hoidan perjantain aamupäivän asiakaspalvelun Kivihaassa. Vastaan sähköpostit, jutustelen kuulumiset asiakkaiden kanssa, autan pari naista Neurosoniciin ja tsekkaan, että kaikki on keskuksella kunnossa. Toimari soittelee koskien kevään ryhmäliikunta-aikataulua ja käydään samalla päivän polttavat asiat läpi. Päivän agendaan kuuluu myös verkkosivujen päivittämisen opettaminen valmentajille. Jokainen saisi päivittää omien kurssiensa alkamisajankohdan ja mahdolliset pienet muutokset sivuille itse.

Viime viikkoina oon yrittänyt miettiä, mitä ja miten voisin delegoida. Tällä hetkellä töitä on liikaa ja viikot venyy liian pitkiksi, koska toisen keskuksen avaus lisäsi töitä reilusti. Tuntuu, että on tosi vaikea päästää irti hommista, mutta nyt on pakko pikkuhiljaa ja oon joitain konsteja jo keksinyt. Kestää vaan jonkin aikaa siirtää ja opettaa duuneja muille. Esim. verkkosivujen päivittäminen ei oo mikään ihan helppo homma, vaikka kyseessä olisikin vain pieni muutos. Pitää muistaa molemmat kieliversiot, molemmat keskukset, oikeat linkitykset ja kaiken maailman pikkukommervenkit.

Eeva lähtee omiin menoihinsa ja me jäädään Ellun ja Tiinan kanssa vielä jatkamaan hommia. Mietitään vielä ensi viikolla alkavaa somejoulukalenteria. Tiina on tehnyt onneksi hyvän aikataulun valmiiksi, sisältöjä on työkamuilta tullut jo useampia ja Ellu on hoitanut kivoja palkintoja arvontoihin yhteistyökumppaneilta. Mulle jää koko homman yhteen kasaaminen; postauksien kansilehden teko, tekstien kirjoittaminen/viimeistely, kuvien muokkaus ja postausten ajastaminen. Ei ihan pieni homma. Luulen, että jään maanantaina etähommiin sitä tekemään ja siirryn vasta iltapäivästä duunipaikalle jumppailemaan.


LAUANTAI

Yleensä teen viikonloppuja suhteellisen harvoin, mutta tässä kuussa oon lähdössä jo kolmatta viikonloppua töihin, koska oon tuurannut tunteja. Lauantain tunti on aina kiva. Sen jälkeen on aina tosi hyvällä fiiliksellä. Tällä kertaa jotenkin vähän jännittää ennen jumppaa. Ohjaan Myllykadulla Reisi-Pakara-Vatsa-tunnin ja se menee tosi hujauksessa. Vähän niinkuin yleensä silloin, kun ohjaa ohjelmaa ensimmäistä kertaa. Tätä oon ohjannut ennenkin, mutta jostain syystä olo oli vähän rauhaton. Hyvin saadaan homma kuitenkin maaliin. 

Tunnin jälkeen treenin jälkeistä hyvää fiilistä himmentää vähän negatiivisempi asiakaspalaute, jonka eräs ohjaajista välittää mulle vielä ennen kotiin lähtöä. Palaute ei koske päivän tuntia, mutta muuten kyllä toimintaa yleisesti. 99% meidän palautteesta on positiivista, mutta luonnollisestikin joukkoon mahtuu myös negatiivista. Ihan kaikille on mahdoton olla kaikkea, mutta näistä koitetaan napata aina korvan taakse ne asiat, joita voidaan kehittää. Vuosien varrella kirjoittajakin on kehittynyt palautteen vastaanotossa, mutta jotkut menee kyllä vähän ihon alle.

En voi tehdä asialle mitään juuri tällä hetkellä, mutta mielessä on kyllä jotain, mitä voidaan tehdä pidemmässä juoksussa. Päätän laittaa homman lepäämään viikonlopun ajaksi ja aion palata asiaan ensi viikolla palaverissa. Vastaan pariin sähköpostiin ja someviestiin ja lähden kotiin. Kotona pääsen juuri suihkusta ulos, kun FB:ssä tulee viestiä, että joku tarvii jelppiä salilla. Pyydän asiakasta lähettämään puhelinnumeronsa, jotta voisin soittaa. Soitan ja saadaan homma onneksi nopsasti selväksi.

Semmonen työviikko oli viime viikko. Tämä viikko alkoi eilen suunnitellusti joulukalenterin teolla. Välissä kävin kolmetoistaveen arviointikeskustelussa koululla ja sen jälkeen jatkoin somehommilla, sähköposteilla, asiakaspalvelulla ja Kivihaan maanantaijumpalla. Tänään on luvassa pitkä palaveri mainostoimiston kanssa ja Myllykadun iltajumpat. Keskiviikkona teen asiakaspalvelua ja tuuraan sairaslomia.. luvassa on Tanssia ja Pilatesta. Torstaille on oman porukan iso suunnittelupalaveri ja perjantaina aamupäivän asiakaspalveluhuki.

Näihin raameihin mahdutellaan sitten ne muut hommelit.. tiedotusasiat, sisältösuunnittelut, somet ja joulun ajan + ensi vuoden aikataulujen viilaus. Tälle viikolle pitäisi sovittaa myös jonkin verran jumppasuunnittelua. Ohjelmat vaatii kohta vaihtoa ja ensi vuosikin kolkuttelee ovella jo aika pian. Siellä kirjoittajalle on tulossa aikatauluun parikin tuntia, joita ei oo nyt hetkeen vakkaristi ollut. Aivan kiva!

Kivaa duunipäivää sulle!

Sannis

2 kommenttia:

  1. On sullakin melko haipakkaa! Vois joskus kirjoittaa omastakin viikosta, mutta en tiedä uskoisinko sitä itsekään todeksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tässä vähän kiirettä pidellyt :D Kirjoita ihmeessä!!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3