keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Pikkupakkanen

Kiva pikkupakkanen on kipristellyt nenänpäätä viime päivät. Viima on ollut aika hitsin kylmä, mutta se ei haittaa. Edelleen pidän talvesta ja talvella saakin olla kylmä. Vähän harmittaa, että pyörä ei oo liikkunut enää reiluun viikkoon. Tekis mieli vielä kulkea sillä töihin, muttamutta.. vaatekaapista puuttuu säähän sopiva lyhyt takki eikä pyörälle ole säilytyspaikkaa lämpimässä, että pysyisi sulana. Nämä molemmat jutut on työn alla. Se, mikä edellä mainittujen lisäksi mietityttää, on teiden liukkaus. En meinaa uskaltaa pyöräillä talvella. Nyt on koronat ja flunssat olleet niin pitkiä, etten todellakaan halua riskeerata, että kaatumisen takia menisi taas jumpat sivu suun. Kuitenkin olis joku pieni kipinä tuolla takaraivossa, että ehkä ehkä..

Maanantaina käytiin kolmetoistaveen arviointikeskustelu koulussa. Perjantaina on minin. Ihana, että nämä on nyt alta pois jo näin hyvissä ajoin ennen joulua. Varasin mahdollisimman aikaiset ajat, että menisi mahdollisimman kivuttomasti. Tuntuu, että joulun lähelle kerääntyy niin paljon kaikkea. Kirjoittajan sekä mister A:n firmojen pikkujoulutkin on jo juhlittu, joten vähän väljempää pitäisi nyt olla seuraavat viikot. Aivan ihmettelen kuinka en hötkyile mihinkään viikonloppureissuihin. :D

Oikeesti meillä olisi yksi maksettu yö Kangasalle Kuohu-hotelliin, joka pitäisi käyttää tämän vuoden puolella. Täytyy jossain vaiheessa sovitella siskosen kanssa aikatauluja jos keittäisivät meille kahvit. Mietin jo, pitäiskö lähteä nyt tulevana viikonloppuna. Mister A on pitkät päivät töissä ja me tytöt ollaan vapaalla. Mutta kuten sanottu.. nyt just tekisi mieli olla kotosalla. Tytöt koristeli kuusen ja laiteltiin vähän valoja viikonloppuna, niin aika ihanasti alkaa olla jo joulutunnelmaakin jota fiilistellä. Ehkä mennään Kangasalle joulunpyhinä jos silloin on vielä vapaita huoneita.

Huomenna on tilipäivä. Sitä on tällä kertaa todellakin odotettu. Tuntuu, että tili on ollut kuiva jo ikuisuuden. Kirjoittajan palkkaan tulee bonus, joka on kyllä todellakin tervetullut. Päästään siis joululahjaostoksille. Tänä vuonna tuntuu, että kolmetoistaveelle on helppo ostaa. Ysiveelle vähän vaikeampi. Tuntuu, että minin toiveet on tällä kertaa vähän semmosia juttuja, mitä meillä on jo ollut ja mitä on laitettu kirpparille, koska kukaan ei käytä. Minin suhteen täytyy odotella, että päästään synttäreiden yli ja nähdään mitä synttärilahjoista paljastuu. Ja hei, luin muuten siitä tuplalapsilisästä joulukuulle.. Voiko edes pitää paikkansa? Ihan sairaan siistiä!!

Ihan ihanaa, että talvi on täällä. Ja ihan ihanaa, että joulu on tulossa.
Sannis

4 kommenttia:

 1. Kokeneena talvipyöräilijänä sanon, ettei teiden liukkaus ole este talvipyöräilylle. Oon liukastunut ja kaatunut useammin kävellessä kuin pyöräillessä. Jostain syystä pyörällä ei vaan kaadu, johtuu ehkä siitä että kun pyöräilee säännöllisesti, oppii sen homman. Lähinnä pieni riski kaatua on silloin,kun on kääntymässä. Siis menoksi vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä kuulla! Oon jo vuosia työmatkapyöräillyt kesäkaudella, mutta en koskaan talvella. Oon aina ajatellut, että toi liukkaus olis ongelma. Onko sulla pyörässä talvirenkaat?

   Poista
 2. Ei oo talvirenkaita :) ilmankin siis pärjää, toki ne tois lisävarmuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi vieköön.. kyllä se olis varmaan ny otettava fiuke alle ainakin niinä päivinä, kun ei oo jumppaa ja hiukset on kuivat :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3