sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Koronapäiväkirja 6


Tokasta koronasta on nyt jo useampi viikko. Vieläkin se vähän tuntuu. Kirjoitin ekasta tarkat päiväkirjat, joten jatkoin niitä vielä tällä yhdellä osalla. Kiinnosti merkitä ylös myös tämän tokan setin vaiheet. Kappaleet on siis kirjoitettu pätkittäin tässä viime viikkojen varrella.

*****

Korona vol 2 ina da house. Aika reilusti ärhäkämpi, kuin ensimmäinen kierros. Flunssan oireet on vahvasti läsnä, tosi voimakkaat sellaiset. Ei puhettakaan, että jaksaisi edes Saimin kanssa lähteä kävelemään. Yhden kerran kävelin korttelin ympäri ensimmäisen kolmen päivän aikana ja se oli riittävästi. Homma alkoi lyhyellä pahoinvointikohtauksella ja oksentamisella. Sen jälkeen alkoi outo vihlova pääkipu, joka palasi useampana iltana aina samaan kohtaan vasemman korvan ja takaraivon välimaastoon. Aluksi en ymmärtänyt, että on koronasta kyse ja mietin, onko migreeni muuttunut yhtäkkiä noin radikaalisti, kun viimeiset kymmenen vuotta on kipu ollut aina vasemman silmän ja ohimon ympärillä, ei koskaan pään takaosassa. Kurkku oli kipeä pari ensimmäistä päivää ja sen jälkeen pahinta on ollut tukkoisuus, kuumeinen olo (yhden kerran mittasin kuumeen.. ei mitään) ja semmonen yleinen sairauden tunne.

Päivät on menneet about niin, että aamut ja aamupäivät on suht ookoo. Vointi on huono, mutta sen kestää vielä, kun tytöt on koulussa ja päivää on kulunut vasta vähemmän aikaa. Iltapäivästä olo alkaa olla niin ärsyttävä pelkästä istumisesta ja makaamisesta, että ei tiedä kuinka päin olisi. Oon yrittänyt pitää tyttöihin etäisyyttä ja olla terassilla karanteenissa, että saisin säästettyä ne tältä, mutta yhtäkkiä koittaneet hellepäivät on tehneet mahdottomaksi hengailla ulkona iltapäivästä, jolloin meidän terde on kuin sauna. Yöt oon nukkunut huonosti ja pyörinyt kaiken aikaa. Kyljet on kipeät eikä tiedä kuinka päin milloinkin makaisi.

*****

Kahdeksan päivän jälkeen palasin töihin. Tein lyhyemmän päivän ja meni yllättävän hyvin. Nyt on kolmastoista päivä. En oo vielä treenannut, mutta nyt voi jo kävellä Saimin kanssa ja pihahommiakin tein pari päivää sitten. Hengästyin hulluna, mutta ei tuntunut pahalta. Seuraavana päivänä olin kyllä sitten tosi väsynyt. Hiki on jäätävä heti kun koittaa tehdä jotain, mutta se taitaa johtua myös tästä vallitsevasta loppukesän säästä.

*****

Puolitoista viikkoa omasta sairastumisesta sairastui kolmetoistavee. Alkoi kurkkukivulla. Toisena päivänä oli surkeampi ja flunssaisempi olo. Kolmantena alkoi jo vähän piristyä. Useampi päivä piti kuitenkin olla poissa koulusta. Olo oli nuhainen ja ääni painunut.

*****

Treenit aloitin niin, että ohjasin ensimmäisenä Kehonhuollon n. kolme viikkoa koronan alkamisen jälkeen. Siitä parin päivän päästä ohjasin kiertoharjoituksen meidän senioriporukalle. Jumppa oli siis kevyempi, mutta aivan riittävä siinä kohdassa. Selkä kipeytyi ja väsyi tosi kovaa. Seuraavaksi treenasin omaa yhtä omaa tuntia kotona ja jo yhden kyykkybiisin jälkeen olin ihan kaputt. Seuraavana päivänä ohjasin tunnin, jota harjoittelin ja maltoin käyttää mahdollisimman kevyitä painoja. Meni aivan hyvin, mutta tunnin jälkeen toinen jalka meni ihan jumiin. Kummallinen jumipaikka jalan takaosassa polvitaipeen ylä- ja alapuolella. Jumi meni ja tuli oudosti seuraavien päivien aikana. 

Nyt oon ohjannut jo useamman tunnin ihan normaalisti ja oman salitreeninkin tein viime viikolla. Kroppa tuntuu vieraalta, turvonneelta ja oudon "jumiselta", mutta treenit on sujuneet aivan hyvin. Viime aikoina on ollut niin paljon, että vaikea tietää johtuuko turvotukset ja väsymykset koronasta vai stressistä.

*****

Nyt koronahommien alusta on vähän reilu kuukauden verran. Toisina päivinä kurkussa on outo väsynyt tunne. Raskas hengittää ja sellainen, että olisi hengästynyt ihan sairaasti. Keuhkopainetta ei ole tässä tokassa koronassa tullut ollenkaan. Kolmetoistavee on väsynyt ja olo aaltoilee. Toisina päivinä on ihan selkeästi flunssan tuntua ja toisina päivinä parempi. Ysivee on korvatulehduksessa, mutta koronatesti oli negatiivinen. Mister A skippasi myös tämän kierroksen.

Onko teillä jo korona vieraillut toisenkin kerran?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3