tiistai 26. heinäkuuta 2022

Koivulehto


Koska kolmetoistavee lähti taas Kuortaneelle kepparileirille, niin me muut päätettiin lähteä siksi aikaa johonkin lähistölle vaunuilemaan. Alajärven Koivulehdosta oli hyviä arvosteluja netissä, joten päätettiin suunnata sinne. Paikka valikoitui vähän senkin puolesta, että lähistöllä ei ollut mitään huvipuistoja tai isoja kauppakeskuksia, joihin menisi paljon rahaa. Päästiin lähtemään vasta perjantaina suht myöhään mister A:n töiden jälkeen, joten mietittiin, että yhdeksi lauantaipäiväksi ja yhdeksi sunnuntaiaamuksi riittää varmasti leirintäalueella hengailu ja oikeassa oltiin.

Koivulehto oli söpö pieni caravan-alue Lappajärven rannalla. Paikka oli rauhallinen ja maisemat oli kivat. Lapsille löytyi kivasti erilaisia polkuautoja, joilla sai ajella aluetta pitkin ja rannassa oli kasa autonrenkaiden sisäkumeista tehtyjä uimarenkaita. Kun päästiin pelipaikalle, satoi vettä, mutta illalla auringonlasku värjäsi taivaan aivan huikean punaiseksi ja kirjoittajalle tommonen iltamaisema jo riittää viihdykkeeksi. Lauantaille saatiin myös vähän vesisadetta, mutta illaksi tuli aurinko upeasti esiin.

Alueen vessoissa oli vähän toivomisen varaa, mutta ei mitään katastrofaalista. Vesipisteitä oli useampia ja huoltorakennuksesta löytyi kiva, siisti keittiö, jossa kävin tiskaamassa ja jossa olis voinut vaikka uudet perunat keitellä. Saunavuoro varattiin vain meidän perheelle ja onneksi niin. Sauna oli tosi hieno ja sieltä avautuva näkymä järvelle oli 10+. Käytiin pariin otteeseen uimassa ja mietin, että olisin helposti viihtynyt toisenkin tunnin. Ei yleensä jätetä Saimia yksin vaunuun, mutta nyt alkaa olla jo sen verran monta vaunureissua takana, että Saimillekin se on jo tuttu paikka. Hyvällä omatunnolla paineltiin siis saunaan ja Saimi jäi pötköttelemään.

Uimaranta oli hyvä ja koirillekin löytyi oma uintipaikkansa ihan vierestä. Alue on yhdistyksen vetämä, joten sf caravan-kortilla sai vähän alennusta ja yhden yön maksu oli 22€. Saunavarauksen kanssa viikonloppuhinnaksi tuli siis 54€. Ei paha. Tällä(kin) kertaa syötiin kaikki ruoka vaunulla eikä ylimääräistä rahaa mennyt mäkkäreihin tai muihin. Lauantaina, kun sateli, ajeltiin S-marketiin (ehkä 15-20 min päähän) ja täydennettiin vähän jääkaappia. Koivulehdossa olis ollut ilmeisesti jätskiä ostettavissa, mutta hommattiin nekin nyt sitten ässästä samalla reissulla. 

Tälläkin kertaa lähdön aika tuli vähän liian nopsaan. Olisin taas voinut yhden yön vielä olla. Tämän reissun jälkeen palautettiin vaunu ja nyt mietin, koskakohan sitä kehtaisi kysyä taas lainalle. Meillä olis vielä Black Friday-tarjouksena ostetut PowerPark-rannekkeet tytöille, joten sinne suunnalle vois ainakin vielä tänä kesänä mennä. 

Sannis

4 kommenttia:

  1. Onko teidän jollain tutulla vaunu, että saatte sieltä lainaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun isän vaunua ollaan lainailtu, kun ei ite sitä oikein paljoa käytä. Tekis kovasti mieli omaa, mutta kyllä ne haaveet saa nyt vielä odottaa.

      Poista
    2. Tosi kiva, että pääsee testaamaan kunnolla jos joskus hankkii oman niin tietää että tykkää koko hommasta

      Poista
    3. Niinpä. Ollaan laitettu merkille jo monta juttua, mitä omassa vaunussakin sitten olis hyvä olla ja mikä ehkä vois olla jotenkin toisella tavalla.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3