torstai 2. kesäkuuta 2022

Pahan palkka


Toukokuu on paketissa ja kesäkuuta mennään. Tiukkaa aikataulua kyllä. Joka päivä koulussa jotain retkeä ja sitä sun tätä. Töissäkin otetaan vielä pari koulutuspäivää tälle viikolle ja autokin hajosi sopivasti tähän samaan hikeen. En tiedä, oonko täällä kirjoitellut meidän auton kohtalosta, mutta IG-seuraajat on varmasti aika hyvin kartalla missä mennään meidän Oulusta ostetun biokaasuOpelin kanssa. Eilen hajosi mun auto. Siinä ei oo kovin paljoa vikoja ollut näiden vuosien aikana, joina oon sillä ajellut, mutta nyt oli vika sensorttinen, että ainut mihin Citikka enää matkaa, on romuttamo. Meillä on siis autoja tällä hetkellä tasan 0 kappaletta.

Hohhoijjaa! Inhoan ostaa uutta autoa. Eikä mulla nyt todellakaan olis rahaakaan semmoseen hommaan. Tässä jo pähkäilen, että ostaisko sitä vaan bussikortin, mutta ei se taida olla oikein mahdollista, kun välillä pitää tietysti Saimia kuskata ja yhdellä on tallimatka toiselle puolelle kaupunkia. Tänään oli heti semmoset aikataulut, että ei mitään toivoakaan ehtiä pyörällä töistä kutosluokan kevätjuhlaan. Kyllä se auto vaan kummasti helpottaa hommia. Varsinkin, kun siihen on tottunut. Jotenkin ottaa niin aivoon. Ja sitte toisaalta taas.. mitä turhaa.. tämmöstähän tää välillä on. Onneksi oli vain auto, joka hajosi.

Eilen tapahtui todella outo kohtaaminen vuosien takaisen työnantajan kanssa. Meitä oli monta, jotka aikanaan irtisanoutui samasta paikasta lyhyen ajan sisällä, koska työolot ei olleet hyvät. Työnantaja ei tietystikään nähnyt asiaa meidän kantilta ja kantaa kaunaa vielä vuosien jälkeenkin. Hän toivotteli kirjoittajalle ja parille muulle paikalla olleelle mukavaa loppuelämää sanoilla: "Paha saa kuulkaa aina palkkansa!" Vähän siinä sitten nauratti, kun samantien näiden sanojen jälkeen auto kilahti moottoritielle. Voe elämän kevät!

.. että oliko se nyt pahan palkka vai mitä, mutta jotenkin ei nyt haittais ollenkaan, että alkais jo kesäloma :D
Sannis

4 kommenttia:

 1. Ehkäpä se lause kolahtaa ennemmin tai myöhemmin lausujansa omaan nilkkaan. Susta en jaksa uskoa mitään pahaa.

  Meillä oli kanssa yhdestä autosta ihan älytön riesa. Riitautettiin asia myyjän kanssa, kun 126.000 km mittarissa ostetun auton moottori osoittautui täysin paskaksi 15 tuhannen ajokilometrin jälkeen. Olin satavarma, että myyjäliikkeellä on vastuu, vaikka koittivat luikerrella siitä eroon kaikin keinoin. En jaksa keissiä nyt kokonaisuudessaan selittää, mutta poika (jonka auto oli kyseessä), oli valveutunut ja löysi netistä autoriita.fi-sivuston ja soitteli siltä pohjalta asianajajalle, joka antoi todella hyviä ilmaisvinkkejä, joiden avulla voi koittaa päästä eteenpäin ja jos ei, niin sitten yhteys heihin (tämä on siis heidän bisnes).

  Ehkä oleellisin vinkki oli se, että jos autossa on täyskasko, siinä on myös oikeusturvavakuutus, joka korvaa tämänkaltaisten riita-asioiden hoidosta johtuvat kohtuulliset kustannukset. Niin kävi tässäkin. Kuukausia meni, mutta saatiin kuin saatiinkin toivottu lopputulos ja oikeus voitti. Asianajtston lasku oli vain noin 10 tunnilta, olisko ollut jotain 1300 euroa, josta me maksettiin vak.yhtiön minimiomavastuu 350 eur (olis ollut 15%, mutta tuo oli min.). Autoliike korvasi 3500 eur, jolla saatiin moottori osineen ja töineen kuntoon. Ai että olin tyytyväinen ihan jo siitä, että joutuivat vastuuseen, eikä kerrankin oltu niin kilttejä ja tyydytty vaan kohtaloon ja kuluihin. Mies jo meinasi luovuttaa, mutta pysyttiin pojan kanssa tiukkana ja se kannatti. (Poika sanoi, että "tässä on nyt kuule iskä ihan oikeat naiset asialla ja tiedän, että hommaa ei jätetä kesken ennenkuin lopputulos on se mitä halutaan" :). Ja niin oli kans. Asianajotoimiston nuori naisjuristi oli kyllä enemmän kuin pätevä ja hänen kanssaan oli hyvä asioida ja miettiä ratkaisuja.

  Tämä vain tiedoksi, jos sattuu tollanen riitajuttu itselle tai jollekin tutulle kohdalle. Saattaa koskea jopa jotain korjaamojuttujakin, en tiedä.

  Iloista ja harmitonta kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä ei oikein paljoa epäilystä ollut, missä se vika oli ja siksi nuo sanomiset ei varmaan oikein kolahtaneet. Mutta olihan kyllä mystinen tilanne, kun ei oikein usein oo tarvinnut tommosia keskusteluja käydä.

   Huh, kuulostaa kyllä aikamoiselta hommalta tuo teidän autojupakka. Onneksi pysyit kovana. Meillä on alusta lähtien autoliike luvannut maksaa korjauksen, mutta ongelma on siinä, että homma ei hoidu. Kahdessa eri korjaamossa on ollut ja pian kolme kuukautta on mennyt. Vielä on yksi iso osa tulematta. Aki jo sanoi, että kun se tulee, jos ei homma ala etenemään, se hakee auton ja osat ja vaihtaa ite. Olis ollu tehtynä jo kaksi kuukautta sitten jos olis ite tilannut osat ja tehnyt työn, mutta tietysti piti mennä autoliikkeen valitsemien korjaamojen kautta ym. Aika surkuhupaisaa, että mun auto, jossa ei oo mitään kummempia vikoja ollut moneen vuoteen, leviää nyt totaalisesti samaan aikaan.

   Poista
 2. :D meinasiko se työnantaja, että irtisanoutuminen on kiellettyä? ehkä bussi + pyörä + taksi vois olla ratkaisu hetken aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooooo, tää entinen työnantaja on osoittautunut olevan vähän erilainen, kuin kukaan työnantaja (tai ihminen) ikinä :D Taksi ei oikein houkuta, mutta bussikorttia oon tosiaan ihan vakavasti miettinyt ja pyörällähän pääsen osan päivistä. Ei vaan onnistu bussit tai pyörät esim. tallikuskauksen suhteen, mutta onneksi nyt alkaa pian kesälomat eikä tarvi kulkea töihin. Saadaan muutama viikko aikaa etsiä jos löytyis joku sopiva auto. Mister A:n autoa en odota tämän kesän aikana korjaamolta takas. Se itse kyllä vielä elättelee toiveita ja ajelee nyt mun faijalta lainatulla autolla. Mikä tsägä, että molemmat autot leviää täysin yhtäaikaa.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3